Chiftea Buzdugan

de epurasha2bb in Vita, 3 Mar 2010 | 2360 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 felie de carne de vita cam cat palma,
  • 1 morcov,
  •  1 fir de praz,
  • cateva ciuperci champigion proaspete,
  • 1 graunte usturoi,
  •  1 /2 ardei capia rosu,
  •  o bucatica de unt,
  •  2 linguri vin rosu,
  • 4 linguri smantana,
  •  1 ou,
  • cateva linguri faina,
  •  pesmet,
  • cateva linguri ulei de susan/masline
  •  sare , piper, condimente pentru chiftele (eu am folosit un amestec propiu facut pe loc)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftea Buzdugan:

Se toaca marunt carnea la cutit.Se toaca marunt si jumatate de fir de praz, grauntele de usturoi, jumatatea de ardei capia si se pun la calit in 2 linguri de ulei de susan/masline.Apoi adaugam si bucatelele de carne.Calim separat ciupercile si apoi le amestecam p etoate si le scurgem bine de ulei,lasam putin sa se raceasca, apoi le amestecam cu oul batut, faina si pesmetul.Desigur adaugam sare, piper si ce condimente va mai plac la chifetele in general.Apoi facem cu mana un gogoloi si il asezam in hartie de copt in tava de chec.Bagam la cuptorul incins dinainte si lasam sa se rumeneasca.Intre timp preparam sosul rose din smanatana amestcata cu morcovul sotat la buri si pasat bine.Acest amestec il punem in tigaie fara ulei, lasam putin sa se incalzeasca apoi adaugam untul si amestecam bine de tot cu un tel nemetalic.Apoi picuram si vinul rosu si amestcam iar bine.Se lasa doar putin s aiasa aburul de alcool din el dar sa ramana o culoare frumosa rose.Apoi il picuram in farfurie.Peste bulina de sos asezam chifteaua buzdugan si infigem drept tinte mici bucatele de morcov.Coada buzduganului va fi intocmita din celalta jumatate de fir de praz care se curata frumos si se pune doar un pic pen gratarul incins ca sa ia dungi negre.Este gata!

este delicoasa aceasta mega chiftea, si i-am spus asa ca nu mai stiam ce sa gatesc repede pentru ''zmeul'' meu care vine infometat acasa si mereu cere carne!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftea Buzdugan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

epurasha2bb 1

04.03.2010, 18:54

miha scumpa da-i inainte! daca -i faci sa-mi zici impresii, a aruncat cu el dupa tine sau nu...

Bucataras 1

05.03.2010, 19:07

o putem dedica lui Daniel Buzdugan

epurasha2bb 1

05.03.2010, 21:08

ok, fie!dar sa ''vie'' si el aici!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Muschi de vita cu ciuperci