Chiftele cu sos din zacuscă

de Panacris in Mancaruri cu carne, 29 Sep 2013 | 2734 vizualizari

 

Super bune, super savurate de toți mofturoșii! ;)

 

INGREDIENTE

  • carne tocată mixtă (porc+vită) cca. 500 g,
  • ouă 2 bucăți,
  • pesmet cca. 2 linguri,
  • sare iodată 10 g,
  • piper proaspăt măcinta 2 g,
  • boia de ardei dulce 2 g,
  • ulei de rapiță pentr prăjit cca. 300 ml,
  • pentru sos:
  • zacuscă Panacris 1 borcan,
  • apă cca. 250 ml,
  • bulion Panacris cca. 200 ml,
  • sare iodată 10 g,
  • piper proaspăt măcinat 1 g.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele cu sos din zacuscă:

Carnea tocată se amestecă energic, cu ouăle, pesmetul, sarea, piperul și boiaua, apoi se pun la prăjit în uleiul de rapiță încins. Chiftelele prăjite se scot într-o strecurătoare pentru a se scurge surplusul de ulei.

Între timp se pune la fiert zacusca (rețeta aici: http://www.bucataras.ro/retete/zacusca-panacris-35347.html), bulionul (rețeta aici: http://www.bucataras.ro/retete/bulion-panacris-35539.html), plus adaosul de apă. Se asezonează de sare și piper, apoi în acest sos se adaugă chiftelele și se lasă le fiert la foc mic, neacoperit, cca. 10 minute, până ce se întrepătrund gusturile.

Chiftelele se servesc alături de orez, piure sau pâine și salată de sezon. Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele cu sos din zacuscă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

laura_n 1

29.09.2013, 21:12

ce bunaciuni

Valclaudia 1

29.09.2013, 22:45

Lia_ 1

30.09.2013, 06:45

ce te-ai mai chiftelit zilele astea ... interesant cu zacusca si desigur bun facut in casa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute in sos de smantana si bulion