Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
am zis sa mancam totusi ceva de post azi dar nu am reusit 100% asa ca... ma mut la catolici pt scurt timp
ptr.ciuperci pane:
Am primit cateva parizoale dintre care una mareeee cat dogul meu cel rotund(30 cm diam)si m-am gandit sa o fac pane
Am rupt coada am spalat palaria ff bine si am pus-o sa se scurga pe un prosop cu"lamelele"in jos.Am taiat-o raze,am sarat,piperat si am presarat faina pe ambele parti.
Am batut 3 oua cu putina sare si am pus faina pana a ajuns la o consistenta mai groasa decat la clatite.
Am trecut bucatile de ciuperca prin aluat si le-am prajit in ulei dupa care le-am pus pe o hartie absorbanta.
ptr chiftele din legume:
Ce legume am avut prin frigider le-am spalat,le-am curatat si le-am dat prin razaroarea mica,ceapa am taiat-o marunt,iar usturoiul l-am pisat.Am pus la calit ceapa si morcovul in putin ulei,intre timp pe celelelte legume le-am lasat intr-un castron, cu putina sare pe ele.Dupa ce s-a calit ceapa cu morcovul le-am pus peste celelelte legume stoarse bine,am adaugat vreo 3 oua si oul cu faina care mi-a ramas de la ciupercile pane,mararul si usturoiul pisat.Am amestecat bine am pus sare,piper.Cu o lingura am luat din compozitie,am dat prin pesmet"chiftelele" dupa care le-am prajit in ulei.
Am facut langa un piure de cartofi si ca muratura castraveti si salata de sfecla rosie.
Pofta buna!
1
chiftelele din legume se pot consuma si reci cu ketchup,maioneza cu hrean,etc
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult