Ciorba cu perisoare a la Motan

de MotanLaOale in Ciorbe, 16 Noi 2011 | 2694 vizualizari

 

Mi-am permis sa o denumesc deoarece o fac altfel decat cea clasica.
Are obligatoriu afumatura (costita,slanina sau chiar coaste afumate).
Are obligatoriu mazare verde.
Perisoarele nu au orez dar au in schimb marar.
Nu pun in ciorba orez sau paste, nu este dreasa cu ou si pun si marar verde tocat la sfarsit. In rest........stie toata lumea.

 

INGREDIENTE

  • PERISOARE
  • 500g carne tocata amestec
  • 1 ou
  • 1 ceapa
  • 1 legatura marar
  • 1 lingurita vegeta
  • piper
  • CIORBA
  • 300g costita afumata
  • 100g slanina afumata
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 telina mica
  • 1 ardei capia mare
  • 200g mazare
  • 3 cartofi
  • 4-5 rosii
  • 1 L bors
  • 1 lingura pasta tomate
  • 2 linguri ulei
  • 1 legatura leustean
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu perisoare a la Motan:

Carnea tocata se pune intr-un castron,se adauga ceapa rasa si scursa, oul, mararul tocat marunt, vegeta, piperul si se amesteca bine.


Se pune la frigider 15-20 minute.


Zarzavatul se curata se spala si se toaca marunt.


Costita si slanina se taie fasiute.


Intr-o oala se pune uleiul si se prajeste costita si slanina 2-3 minute.


Se adauga ceapa, ardeiul, morcovii si albitura si se mai caleste 2-3 minute.


Se pun 2-3 cani de apa si cand fierbe se adauga mazarea si cartofii taiati cuburi.


Se lasa la fiert (10 minute) pana facem perisoarele.


Se scoate carnea din frigider si se fac bulute din ea cu mainile une.


Se pun pe un platou.


Se mai adauga apa in ciorba (sa fie si pentru perisoare), se pune sare si piper si cand fierbe se pun perisoarele una cate una si se lasa sa fiarba in continuare 15-20 minute pana se ridica perisoarele la suprafata.


Se adauga rosiile taiate cubulete, pasta de tomate si borsul si se mai lasa la fiert 10 minute.


Se adauga leusteanul, mararul si patrunjelul tocate, se potriveste de sare si se mai fierbe 2-3 clocote si este gata.


Se serveste calda cu smantana si cu ceapa rosie sau ardei daca va place.


Pofta Buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu perisoare a la Motan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

MotanLaOale 1

08.01.2012, 22:08

Camelya 1

06.11.2015, 23:43

MotanLaOale 1

07.11.2015, 00:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu visine si urda

de oanapl 5

ieri la 23:19

Japoneze

de RODIMUR 4

ieri la 22:00

Pâine de casă

de RODIMUR 4

ieri la 20:53

Clatite cu branza si dovlecel

de Adi 3

ieri la 19:34

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare