Ciorba de ardei umpluti

de amalia01 in Ciorbe, 29 Oct 2016 | 1068 vizualizari

 

Atunci cand mama ne gatea aceasta ciorba , tata glumea si ne spunea ca a umplut ardeii cu... forta.
Eu i-am umplut cu drag, dar este la fel de buna!

 

INGREDIENTE

  • 300 g carne tocata amestec ( porc si vita)
  • 12 ardei grasi
  • sare de mare Kotany
  • piper Kotany
  • 1 ceapa mare
  • 1 ceapa mica
  • 1 lg orez
  • 1 lg ulei
  • 1 morcov
  • 1 buc de telina
  • 1 ou
  • 2-3 lg de faina
  • 500 ml bulion de casa
  • 3 frunze de patrunjel verde
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de ardei umpluti:

Ceapa mare, morcovul si telina le cureti, le speli sub jet de apa , le tai cubulete si le pui la fiert in apa cu putina sare.


Ceapa mica o cureti, o speli, o tai marunt si o pui la calit in ulei, pana cand se inmoaie putin. Adaugi orezul si amesteci bine timp de 1 minut, apoi iei de pe foc.


Carnea tocata o framanti bine cu sare,piper si oul , dupa care o adaugi in amestecul de ceapa cu orez. Omogenizezi si adaugi 1 lingura de faina.


Ardeii ii cureti de cotor si seminte, taindu-le un capac, dupa care ii speli sub jet de apa rece.


Umpli ardeii cam 2 /3 cu umplutura de carne si presari putina faina deasupra, pentru ca sa nu iasa in timpul fierberii.


In momentul in care zarzavatul este fiert de jumatate adaugi ardeii unul cate unul, lasandu-i sa fiarba la foc mic.


Cand ardeii se ridica deasupra inseamna ca sunt fierti si poti adauga bulionul. Lasi ciorba sa fiarba incet inca 5 minute dupa care stingi focul, adaugi verdeata tocata si acoperi cu un capac.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de ardei umpluti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Camelya 1

29.10.2016, 23:03

Yamiii!

mirela0911 1

30.10.2016, 07:32

E buna!

dantes 1

30.10.2016, 08:44

Buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tort cu crema de lamaie

de RODIMUR 5

ieri la 21:29

Ardei umpluti ca pe vremea lui Cuza-Voda

ieri la 19:22

Desert tort cu ciocolata si zmeura

ieri la 18:01

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de raci oltenesti