Ciorba de burta

de La Ancuta in Ciorbe, 1 Ian 2011 | 8887 vizualizari

 

Este preferata noastra si este o traditie ca de Revelion sa mancam ciorba de burta. Pana anul acesta o mancam la parintii mei, iar acuma m-am incumetat sa fac si eu. Juriul a decis: a fost foarte buna :)

 

INGREDIENTE

  • 1 os de vita
  • 2 kg burta de vita (eu am avut prefiarta)
  • 2 morcovi
  • o bucatica de telina
  • 0 bucatica pastarnac
  • 2 frunze de dafin
  • sare, piper boabe
  • 4 galbenusuri
  • 400 g smantana
  • 8 catei de usturoi
  • otet
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burta:

Se spala oasul de vita si se pune la fiert. Cand incepe sa foarba a face spuma multa. Se ia de pe foc, se arunca apa iar carnea se spala bine.

Spalam oala si punem osul de vita sa fiarba. Adaugam sare, piper boabe si frunza de dafin. Lasam sa fiarba pana e fiarta bine carnea de pe os.

Dupa ce a fiert, se scoate osul (eu am ales carnea de pe el si am pus-o in ciorba).

Strecuram ciorba si aruncam frunza de dafin si piperul.

Punem din nou pe foc si adaugam burta spalata (asta daca folositi burta prefiarta). Burta prefiarta nu are nevoie de prea mult timp de fierbere (30-40 minute)

Adaugam telina si pastarnacul taiat marunt. Morcovul il curatam, il dam pe razatoarea cu ochiuri mici si il calim in putin ulei. Apoi il adaugam in ciorba.

Lasam sa fiarba burta si adaugam otet, dupa gust.

Galbenusurile le amestecam cu smantana si un polonic de ciorba.

Adaugam galbenusurile in ciorba trasa de pe foc si amestecam putin. Punem iar pe foc si adaugam usturoiul pisat. Lasam sa mai dea un clocot si stingem focul.

Se serveste fierbinte cu usturoi, smantana, otet si neaparat ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

La Ancuta 1

04.01.2011, 19:23

Miuta

kamy 1

05.01.2011, 14:23

super buna ciorba de burta de rev-ul asta nu am facut...sa-mi fie rusine 5f

La Ancuta 1

05.01.2011, 15:10

Kamy

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de burta