Ciorba de dovlecei

de Constelatialeu in Ciorbe, 14 Oct 2013 | 44176 vizualizari

 

Nu-i cu introducere,e doar cu dovlecei si acrita cu bors....

 

INGREDIENTE

  • 1 kg dovlecei
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 4 ardei rosii
  • 2 cepe mari
  • 1 legatura de leustean
  • 2 linguri de bors de la delikat
  • 4 l de apa
  • 50 ml ulei
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de dovlecei:

Mai intai pregatim toate legumele, dupa cum urmeaza: curatam morcovul, pastarnacul si le dam pe razatoarea mare, ceapa o taiem marunt, ardeiul cubulete, dovlecelul cubulete mai mari. Incingem uleiul si punem legumele mai putin dovlecelul, adaugam putina sare si lasam sa se caleasca legumele, pana devin moi si isi schimba culoarea. Apoi adaugam 4 l de apa si lasam sa dea in clocot, cand a inceput sa dea in clocot adaugam dovleceii si lasam sa fiarba pana se patrund dovleceii (n-am cronometrat cat timp ). Cand sunt fierti si dovleceii se adauga borsul se lasa sa dea in clocot se trage de pe foc si se pune leusteanul tocat.

TIPS-URI

1

potriviti de sare la final dupa ce puneti borsul

2

e mai bun borsul facut in casa,dar cand nu-l ai e bun si asta de la delikat

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

_Alina_ 1

15.10.2013, 11:26

simonacallas 1

25.03.2014, 08:36

Mie ciorba de dovlecei imi aduce aminte de copilarie Intotdeauna mi-a placut, iar a ta e tare aspectuoasa

abstract01 1

09.12.2020, 03:34

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de cartofi (de post)