Ciorba de fasole

de portiadelumina in Mancaruri de post, 1 Noi 2012 | 1197 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. fasole boabe
  • Morcov
  • Ardei roşu
  • Ardei verde
  • Ardei galben
  • Foi dafin
  • Piper boabe
  • Ceapă
  • Bulion
  • Ţelină
  • Sare
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole:

M-am hotârât să fac pentru vineri o ciorbă de fasole. E un fel de mâncare după care unii aleargă iar alţii se fac că nu vor să o vadă. În fine, de gustibus et coloribus non disputandum. Reţete sunt multe, eu o fac aşa cum îmi place mie, şi chiar îmi place.


Aşadar fasolea se pune la umflat în apă călduţă până când boabele pleznesc (dacă fasolea este bună). Se aruncă apa, se pune altă apă şi se firbe odată (eventual cu un pic de bicarbonat când dă în fiert), după care se aruncă apa şi se pune din nou apă curată pentru fiertura finală.


Cât timp se fierbe prima dată se curăţă ceapa, morcovul, ardeii şi ţelina. Se toacă cubuleţe (eu parte din rădăcinoase dau şi prin răzătoare) şi pregătesc pentru fiert.


Când a dat în clocot se pun legumele tocate şi piperul dimpreună cu foile de dafin şi se sare (de sare se poate potrivi şi spre final).


Când boabele sunt fiete de ajuns de bine se poate pune un pic de busuioc şi se pune bulionul (roşii tocate când suntroşii proaspete). La final se pune pătrunjelul şi se mai lasă la fiert doă-trei minute.


Acum la final vă spun că îmi place tare mult această ciorbă pe care o servesc cu orice fel de murături ori cu ceapă.


Poftă bună să aveţi şi nu uitaţi, sunt nebucătar :))


p.s Niciodată nu-mi iese bine poza finală. Ori e aparatul de vină, ori aburul ori cel care face pozele :D>:D<

 

TIPS-URI

1

Busuioc

2

Pătrunjel verde

3

Bicarbonat

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (50)

Valclaudia 1

03.11.2012, 09:27

Fara strop de grasime... vreau si eu o portie,Padre!

portiadelumina 1

03.11.2012, 10:38

Chiar nu am pus pic de grăsime ori ulei Claudia. E nesleită, cum se zice pe la noi Cu mare plăcere
Mulţumesc

Ligia Bxl 1

13.12.2013, 09:49

buna ciorbica

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Fasole batuta