Ciuperci de padure cu pui si sos de smantana

de Brindusa in Pui, 10 Noi 2010 | 3204 vizualizari

 

Daca ar fi sa fac o clasificare a legumelor care imi plac, ciupercile ar fi sigur pe podium. Cel mai mult imi plac cele salbatice. Nu stiu sa le culeg si mi-e destul de teama sa le mananc (sa nu fie vreuna otravitoare din intamplare), dar nu rezist tentatiei.
In toamna asta am avut norocul sa intalnesc pe cineva care mi-a adus multe ciuperci salbatice. Pe unele le-am oparit si le-am pus in congelator. Pe altele le-am gatit dupa cum urmeaza:

 

INGREDIENTE

  • 3 jumatati de piept de pui, fiecare taiata in 3
  • 1 kg de ciuperci
  • 1 capatana de usturoi, zdrobit
  • 300 ml smantana
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 1/2 pahar de apa
  • sare, piper dupa gust
  • optional: ierburi provensale
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci de padure cu pui si sos de smantana:

Pregateste ciupercile:dupa ce le speli si le tai la dimensiunea dorita, oparestele 5 minute in apa care fierbe. Scurge-le.

Intr-o tigaie mare (sau cratita) incalzeste uleiul. Pune bucatile de pui si lasa 3-4 minute la foc mediu sa capete culoare, Intoarce-le si pe partea cealalta.

Adauga usturoiul si amesteca . Lasa 1 minut.

Pune putina apa, pune capacul, da focul mic si lasa carnea sa se brezeze .

Cand e aproape facuta adauga ciupercile si ierburile. Lasa pana ce carnea e facuta. Daca mai trebuie, mai aduga cate putina apa.

In final pune smantana si da cateva clocote ca sa se lege sosul.

Potriveste de sare si piper.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci de padure cu pui si sos de smantana" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

divainbucatarie 1

10.11.2010, 19:20

BUN!!!

Laly 1

10.11.2010, 20:21

Si mie imi plac ciupercile

Sylvia 1

11.11.2010, 11:50

Excelent arata, sunt preferatele mele. Eu cumpar de aii congelate si tare ma bucur ca le am mereu la indemana

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Saramura de pui