Ciuperci umplute pe pat de cartofi caliti cu ceapa

de Valclaudia in Mancaruri de post, 24 Mar 2017 | 4097 vizualizari

 

Retete de post economice

 

INGREDIENTE

Patul de cartofi caliti:

  • 1 kg cartofi fierti in coaja
  • 3 linguri ulei
  • 1 ceapa
  • 1 ardei rosu kapia
  • sare si piper dupa gust

Ciupercile umplute:

  • 1 kg ciuperci champinion
  • sare si piper dupa gust
  • 50 ml apa
  • 2 linguri legume deshidratate
  • 4 linguri fulgi de ovaz
  • 2 linguri ulei de masline
  • patrunjel verde tocat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci umplute pe pat de cartofi caliti cu ceapa:

Patul de cartofi caliti:

Spalam 1 kg cartofi si ii fierbem in coaja; curatam cartofii si ii trecem pe razatoarea cu ochiuri mari; curatam si spalam ceapa, o tocam si o sotam cateva minute in 3 linguri de ulei. Adaugam ardeiul spalat si taiat bucati, mai calim putin legumele; Adaugam sare si piper dup gust, apoi cartofii, omogenizam bine cartofii si oprim focul.

Tapetam tava cu hartie de copt, asezam carofii in strat uniform in tava.

  Preincalzim cuptorul la 180 grade C. Ciupercile se spala, se desprind coditele, se trec coditele prin robot cu 50 ml apa. Punem ciupercutele maruntite in tigaie cu doua linguri ulei de masline, adaugam legumele deshidratate, sare si putin piper macinat, lasam cca. 15-20 minute sa scada apa. Tragem deoparte tigaia, adaugam fulgii de ovaz, amestecam. Umplem palariutele de ciuperci cu acest amestec, le asezam in tava peste patul de cartofi, apoi dam tava la cuptor, pana se rumenesc frumos ciupercile, in jur de 30-40 minute, folosim functia de coacere cu ventilatie.

Scoatem preparatul din cuptor, inainte de servire, presaram patrunjel verde proaspat tocat. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci umplute pe pat de cartofi caliti cu ceapa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Garnitura de cartofi