Ciuperci umplute pe pat de cartofi caliti cu ceapa

de Valclaudia in Mancaruri de post, 24 Mar 2017 | 930 vizualizari

 

Retete de post economice

 

INGREDIENTE

Patul de cartofi caliti:

  • 1 kg cartofi fierti in coaja
  • 3 linguri ulei
  • 1 ceapa
  • 1 ardei rosu kapia
  • sare si piper dupa gust

Ciupercile umplute:

  • 1 kg ciuperci champinion
  • sare si piper dupa gust
  • 50 ml apa
  • 2 linguri legume deshidratate
  • 4 linguri fulgi de ovaz
  • 2 linguri ulei de masline
  • patrunjel verde tocat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci umplute pe pat de cartofi caliti cu ceapa:

Patul de cartofi caliti:


Spalam 1 kg cartofi si ii fierbem in coaja; curatam cartofii si ii trecem pe razatoarea cu ochiuri mari; curatam si spalam ceapa, o tocam si o sotam cateva minute in 3 linguri de ulei. Adaugam ardeiul spalat si taiat bucati, mai calim putin legumele; Adaugam sare si piper dup gust, apoi cartofii, omogenizam bine cartofii si oprim focul.


Tapetam tava cu hartie de copt, asezam carofii in strat uniform in tava.


Preincalzim cuptorul la 180 grade C. Ciupercile se spala, se desprind coditele, se trec coditele prin robot cu 50 ml apa. Punem ciupercutele maruntite in tigaie cu doua linguri ulei de masline, adaugam legumele deshidratate, sare si putin piper macinat, lasam cca. 15-20 minute sa scada apa. Tragem deoparte tigaia, adaugam fulgii de ovaz, amestecam. Umplem palariutele de ciuperci cu acest amestec, le asezam in tava peste patul de cartofi, apoi dam tava la cuptor, pana se rumenesc frumos ciupercile, in jur de 30-40 minute, folosim functia de coacere cu ventilatie.


Scoatem preparatul din cuptor, inainte de servire, presaram patrunjel verde proaspat tocat. Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci umplute pe pat de cartofi caliti cu ceapa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

miki_a 1

25.03.2017, 17:10

Yammi!

mirela0911 1

26.03.2017, 16:18

Grozav arata!

Lau 1

26.03.2017, 17:39

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

7750 puncte

RODIMUR

6780 puncte

Rocsi

6760 puncte

oanapl

6010 puncte

mirela0911

4270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Lasagna vegetariana
  • 05

    MA

  • 06

    MI

  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu jeleu de gutui

de oanapl 6

ieri la 21:08

Salată de cartofi violet

ieri la 18:04

RETETA RECOMANDATA
Fasole scazuta