Cosuri de fum ( kurtos kolacs)

de Sidy in Dulciuri, 4 Mai 2011 | 8167 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 500 ml lapte
  • 25 g drojdie
  • 7 linguri zahar pudra
  • 1 varf cutit sare
  • 150 g unt( margarina) topit
  • 1 ou
  • 2 galbenusuri
  • coaja rasa de lamaie
  • 100 g nuca de cocos
  • 100 g nuca macinata
  • 3 linguri zahar tos
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosuri de fum ( kurtos kolacs):

Drojdia sfaramata cu o lingurita de zahar si 80 ml lapte caldut, o punem sa creasca.


Intr-un bol mare punem faina, ouale , zaharul praf, coaja de lamaie si dupa ce drojdia acrescut o adaugam si pe aceasta.Framantam si adaugam laptele caldut incetul cu uncetul.Daca mai este nevoie, mai adaugam putin lapte. In pozele mele veti vedea cantitatile duble ale retetei(le-am dat si copiilor) Dupa ce am framantat bine , acoperim bolul si lasam aluatul sa dospeasca la cald, ferit de curent.


Intr-o farfurie amestecam nuca cu nuca de cocos si zaharul. Margarina o taiem cuburi si o topim incet.


Dupe ce aluatul a dospit cam vreo ora , il punem pe o fata de masa presarata cu faina si facem mai multi pupi. Formele pe care vor fi coapte cosurile de fum( furnalele) le ungem cu unt.


:-* Lia multumesc tare mult pentru ideea de a folosi cilindrul de carton de la prosoapele de hartie, invelite in staniol. :-*


Luam pe rand cate un pup si il intindem cu sucitorul pina are o grosime de 5 mm.Taiem cu pintenul fasii pe care le rulam pe cilindrii unsi avand grija sa se suprapuna putin aluatul cand rotim cilindrii. Dam cosurile prin margarina topita( le ungem) apoi prin nuca, bine de tot si le punem intr-o tava in pozitie verticala.


Cuptorul a fost incalzit in prealabil la 160 de grade C .Dam tava in cuptor si pentru ca o punem pe pozitia cea mai de jos ca sa incapa cilindrii, reducem focul la minim.Lasam sa se coaca pina cand capata o frumoasa culoare aramie. Dupa ce s-au copt, lasam sa se raceasca pe forme, de abia atunci le scoatem. Cu siguranta veti fi incantate de rezultatul obtinut si veti gusta din ele asa....calde.


Pofta mare !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cosuri de fum ( kurtos kolacs)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

ryta 1

27.09.2014, 13:46

reisnaor_2006 1

27.09.2014, 18:54

o reteta de toppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppp

Sidy 1

28.09.2014, 06:55

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu mere
  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

RETETA RECOMANDATA
Kurtos kalacs (dupa metoda Liei Grozi)