Cosuri de fum ( kurtos kolacs)

de Sidy in Dulciuri, 4 Mai 2011 | 11851 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 500 ml lapte
  • 25 g drojdie
  • 7 linguri zahar pudra
  • 1 varf cutit sare
  • 150 g unt( margarina) topit
  • 1 ou
  • 2 galbenusuri
  • coaja rasa de lamaie
  • 100 g nuca de cocos
  • 100 g nuca macinata
  • 3 linguri zahar tos
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosuri de fum ( kurtos kolacs):

Drojdia sfaramata cu o lingurita de zahar si 80 ml lapte caldut, o punem sa creasca.

Intr-un bol mare punem faina, ouale , zaharul praf, coaja de lamaie si dupa ce drojdia acrescut o adaugam si pe aceasta.Framantam si adaugam laptele caldut incetul cu uncetul.Daca mai este nevoie, mai adaugam putin lapte. In pozele mele veti vedea cantitatile duble ale retetei(le-am dat si copiilor) Dupa ce am framantat bine , acoperim bolul si lasam aluatul sa dospeasca la cald, ferit de curent.

Intr-o farfurie amestecam nuca cu nuca de cocos si zaharul. Margarina o taiem cuburi si o topim incet.

Dupe ce aluatul a dospit cam vreo ora , il punem pe o fata de masa presarata cu faina si facem mai multi pupi. Formele pe care vor fi coapte cosurile de fum( furnalele) le ungem cu unt.

:-* Lia multumesc tare mult pentru ideea de a folosi cilindrul de carton de la prosoapele de hartie, invelite in staniol.  :-*

Luam pe rand cate un pup si il intindem cu sucitorul pina are o grosime de 5 mm.Taiem cu pintenul fasii pe care le rulam pe cilindrii unsi avand grija sa se suprapuna putin aluatul cand rotim cilindrii. Dam cosurile prin margarina topita( le ungem) apoi prin nuca, bine de tot si le punem intr-o tava in pozitie verticala.

Cuptorul a fost incalzit in prealabil la 160 de grade C .Dam tava in cuptor si pentru ca o punem pe pozitia cea mai de jos ca sa incapa cilindrii, reducem focul la minim.Lasam sa se coaca pina cand capata o frumoasa culoare aramie. Dupa ce s-au copt, lasam sa se raceasca pe forme, de abia atunci le scoatem. Cu siguranta veti fi incantate de rezultatul obtinut si veti gusta din ele asa....calde.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Cosuri de fum ( kurtos kolacs)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

ryta 1

27.09.2014, 13:46

reisnaor_2006 1

27.09.2014, 18:54

o reteta de toppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppp

Sidy 1

28.09.2014, 06:55

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Kurtos