Creveti cu sos de rosii si branza feta

de anaiordan in Fructe de mare, 1 Aug 2009 | 12412 vizualizari

 

In limba greaca Γαρίδες σαγανάκι ( Garides Saghanaki).
Este un preparat ce vine din insula greceasca Amorgos si este apreciat in toat aGrecia. Insula este situata in regiunea de sud a marii Egee, unde este si insula in care eu locuiesc acum.

Am avut si ajutor de bucatar...ea imi zicea pasii :P

Enjoy :)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg creveti
  • 2 cutii cu rosii taiate cubulete
  • 2-3 linguri bulion
  • 250grame branza feta
  • ulei de masline
  • 2 catei usturoi taiati marunt
  • 1 ardei gras rosu/galben taiat marunt
  • 1 ceapa medie tocata marunt
  • sare, piper, boia
  • patrunjel
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti cu sos de rosii si branza feta:

In primul rand eu am folosit exact 28 creveti, sub un kilogram, am fost 7 persoane la masa si am pus 4 creveti de persoana. Am fosta atat de calculata pentru ca alaturi de acest fel de mancare am servit altceva tot cu creveti. Totodata crevetii luati de mine au fost congelati si semifierti.

 

Se toaca marunt ceapa, usturoiul, ardeiul si se pun la calit in uleiul de masline pana se inmoaie si ceapa se face aurie. Eu le-am pus pe toate gramada la robot si mi le-a tocat marunt.

 

Dupa ce considerati ca s-au calit se adauga cele 2-3 linguri de bulion dizolvate intr-o cana si jumatate de cana de apa. Se lasa sosul sa scada. Pana scade sosul se spala crevetii si se aseaza in tava unsa cu ulei de masline care urmeaza a fi data la cuptor.

Se pregateste branza feta, se taie cubulete.

 

Daca a scazut si sosul se toarna peste creveti, se asezoneaza cu condimente si se puna branza deasupra si apoi se pune si patrunjelul.

 

Se da la cuptor pentru 20 minute (maxim 30)  la o temperatura de 180-220 grade celsius.

 

Si dupa...pofta buna :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti cu sos de rosii si branza feta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Oana 1

02.08.2009, 16:09

Mama, ce bunatate! cred ca e absolut delicios!

ANCA 1

07.08.2009, 12:04

ce pisa dragutza! iar mancarea..

adry88 1

13.05.2011, 16:15

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de rosii pentru pizza sau friptura

pe 20.09 la 17:35

Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana

pe 17.09 la 19:53

Reteta de tigaie cu arome si emotii de toamna

pe 17.09 la 19:37

Reteta de sapun de casa cu menta si lavanda

pe 16.09 la 22:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1481 puncte

Rocsi

1376 puncte

MotanLaOale

1214 puncte

oanapl

1044 puncte

Ina

Ina 6

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paella cu creveti si mazare