Creveti cu sos de rosii si branza feta

de anaiordan in Fructe de mare, 1 Aug 2009 | 8831 vizualizari

 

In limba greaca Γαρίδες σαγανάκι ( Garides Saghanaki).
Este un preparat ce vine din insula greceasca Amorgos si este apreciat in toat aGrecia. Insula este situata in regiunea de sud a marii Egee, unde este si insula in care eu locuiesc acum.

Am avut si ajutor de bucatar...ea imi zicea pasii :P

Enjoy :)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg creveti
  • 2 cutii cu rosii taiate cubulete
  • 2-3 linguri bulion
  • 250grame branza feta
  • ulei de masline
  • 2 catei usturoi taiati marunt
  • 1 ardei gras rosu/galben taiat marunt
  • 1 ceapa medie tocata marunt
  • sare, piper, boia
  • patrunjel
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti cu sos de rosii si branza feta:

In primul rand eu am folosit exact 28 creveti, sub un kilogram, am fost 7 persoane la masa si am pus 4 creveti de persoana. Am fosta atat de calculata pentru ca alaturi de acest fel de mancare am servit altceva tot cu creveti. Totodata crevetii luati de mine au fost congelati si semifierti.



Se toaca marunt ceapa, usturoiul, ardeiul si se pun la calit in uleiul de masline pana se inmoaie si ceapa se face aurie. Eu le-am pus pe toate gramada la robot si mi le-a tocat marunt.



Dupa ce considerati ca s-au calit se adauga cele 2-3 linguri de bulion dizolvate intr-o cana si jumatate de cana de apa. Se lasa sosul sa scada. Pana scade sosul se spala crevetii si se aseaza in tava unsa cu ulei de masline care urmeaza a fi data la cuptor.


Se pregateste branza feta, se taie cubulete.



Daca a scazut si sosul se toarna peste creveti, se asezoneaza cu condimente si se puna branza deasupra si apoi se pune si patrunjelul.



Se da la cuptor pentru 20 minute (maxim 30) la o temperatura de 180-220 grade celsius.



Si dupa...pofta buna :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti cu sos de rosii si branza feta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

Oana 1

02.08.2009, 16:09

Mama, ce bunatate! cred ca e absolut delicios!

ANCA 1

07.08.2009, 12:04

ce pisa dragutza! iar mancarea..

adry88 1

13.05.2011, 16:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 merisor

7160 puncte

MotanLaOale

6760 puncte

mirela0911

6120 puncte

Constelatialeu

5930 puncte

RODIMUR

5260 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cosulete de foietaj cu creveti in sos de smantana