Galuste cu prune

de Angelina_Elena in Dulciuri, 10 Aug 2013 | 1557 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 400-450 g faina
  • 150 g pesmet
  • 4 linguri zahar
  • 15 prune
  • 2 oua
  • 1 praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste cu prune:

Taiem cartofii ca pentru piure si ii punem la fiert in apa cu sare. Cand s-au fiert ii pasam, apoi ii lasam sa se racesca.


Prunele le taiem in doua, indepartam samburii, presaram doua linguri de zahar peste ele si le lasam pana se racesc cartofii.


Dupa ce s-au racit cartofii punem ouale, praful de sare, faina putin cate putin si framantam astfel incat sa ne rezulte un aluat potrivit, nu foarte tare.


Intr-o cratita punem apa la fiert cu un praf de sare.


Pe o planseta presaram faina, luam cate o bucata de aluat, o dam prin faina, o aplatizam si punem in mijlocul ei cate o bucata de pruna, o rotunjim si o punem in apa clocotita.


Lasam sa fiarba pana cand galustele se ridica la suprafata. Procedam la fel pana la epuizarea ingredientelor.


Cand s-au ridicat la suprafata, scoatem galustele cu o paleta, le punem pe o farfurie, apoi le dam prin pesmetul amestecat cu 2 linguri de zahar tos.


Se servesc calde, iar cine doreste mai poate adauga zahar!


Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

laura_n 1

11.08.2013, 15:43

Cris2711 1

11.08.2013, 17:10

dupa papanasi,le prefer

Krystyan Trendy 1

19.11.2013, 08:40

foarte bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu prune