Gris cu sos caramel

de AlinaValentina in Dulciuri, 2 Noi 2013 | 2568 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru grisul cu lapte:

  • 300 ml lapte
  • 30 g gris
  • zahar dupa gust
  • un praf sare

Pentru sosul de caramel:

  • 4-5 linguri zahar
  • o cana lapte
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gris cu sos caramel:

Ingredientele specificate nu sunt fixe. Eu le-am pus dupa ochi.


1. Laptele se pune la fiert cu zahar dupa gustul fiecaruia si un praf de sare. Cand este aproape de fierbere se toarna grisul in ploaie si se amesteca cu un tel.


Se lasa sa se fiarba, si cand a ajuns la consistenta dorita se ia de pe foc.


2. Intr-o craticioara potrivita ( preferabil teflonata ) se pune zaharul la foc mic si cand incepe sa se topeasca se amesteca cu o lingura de lemn pana se caramelizeaza tot. Dupa ce zaharul s-a caramelizat ( atentie, sa nu se arda ) se adauga laptele. Va face galagie si spuma si zaharul se va intarii.


Se lasa la foc potrivit sa fiarba. Zaharul se va topi si compozitia se va ingrosa.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gris cu sos caramel" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

laura_n 1

02.11.2013, 19:05

yuuum ce buuun bun venit

Rocsi 1

02.11.2013, 22:41

Bine ai venit

MotanLaOale 1

03.11.2013, 01:09

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sos Caramel