Hamburgeri

de RuxyRux in Curcan, 2 Mar 2011 | 3800 vizualizari

 

de casa desigur....

Baiatul meu este topit dupa fast food...va spun o noutate? Sigur ca nu...iar eu mama lui sunt disperata, pentru ca de cand e mic l-am hranit sanatos, si am evitat pe cat am putut contactul cu fast food-urile desi era destul de greu pentru ca majoritatea zilelelor onomastice ale copiilor, prietenilor lui se desfasurau la Mc Donalds...devenise o moda si fara sa vreau de cateva ori m-am lasat si eu prinsa de ea...cel mai greu este atunci cand realizezi ca nu e bine si vrei sa fugi..insa aici vine partea cea mai trista...nu te mai lasa dependenta. Am luat masuri imediat, am cautat sa fac in casa hamburgeri, cheesburgeri, imitand retetele lor...pana si pui ca la KFC ii fac, dar stiu ca tot mai scapa cand este cu colegii. I-am aratat tot felul de documentare, cand este langa mine imi spune ca a inteles, ca e ok...insa stiu ca atunci cand este la scoala face alte alegeri.
Totusi e bine sa nu abandonam si pe cat putem sa ii tinem departe de aceste lucruri.

Am ales pentru aceasta reteta carnea de curcan, mult mai usoara decat cea de porc si am cautat sa iasa cat mai delicios hamburgerul. Zic ca mi-a reusit, caci am vazut un copil multumit si totodata incantat, mai ales ca i l-am servit si cu cartofi prajiti( pe care nu-i fac des).
Dar sa trecem la reteta.

 

INGREDIENTE

  • 750 gr piept de curcan
  • 1 ou
  • o ceapa potrivita
  • 5 catei de usturoi
  • 100 gr parmezan ras
  • 1 morcov
  • 1 miez de paine inmuiat in apa minerala
  • 1 lingura plina de ulei de palmier( sau unt de palmier)
  • 3-4 linguri de pesmet
  • 2 lingurite de sare  
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hamburgeri:

Dam carnea prin masina de tocat, impreuna cu ceapa, apoi miezul de paine si morcovul. Zdrobim usturoiul si-l adaugam la compozitie, punem parmezanul, uleiul, pesmetul, sarea si omogenizam amestecand foarte bine. Formam hamburgerii.


Punem pesmet pe o farfurie si-i tavalim pe ambele parti.


Punem gratarul pe foc, punem si putin ulei( de palmier) si asezam hamburgerii. Ii tinem pana sunt bine rumeniti avand grija sa ii intoarcem si pe o parte si pe alta.


Ii servim cu castraveciori murati, cartofi prajiti, cu salata verde putin ketchup( de casa e ideal) si desigur in chifle cu susan.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Hamburgeri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (45)

RuxyRux 1

02.03.2011, 21:54

Retetegg multumesc mult

tanyapatap 1

03.03.2011, 15:29

adry88 1

20.05.2011, 17:48

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dulceata de coacaze rosii/negre
  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Burgeri