Kibbeh libanez

de Catalina L in Mancaruri de post, 20 Mar 2016 | 7693 vizualizari

 

O alternativă vegetariană a celebrului kibbeh libanez cu carne. 
Kibbeh este un fel de mâncare din bucătăria levantina (libaneza, siriană, etc.). Este sub forma unei piftele alungite. Se compune dintr-o pastă de carne tocată și bulgur.
Este o reteta de post foarte buna  (data viitoare as adauga un pic de cascaval ras :) ). 
 

 

INGREDIENTE

  • 150g bulgur
  • 1 vânătă
  • 1 catel de usturoi
  • 1 ceapa
  • ½ linguriță praf de ardei iute (opțional)
  • ½ linguriță de coriandru măcinat
  • sare și piper
  • 2 linguri de făină
  • ulei de floarea soarelui pentru prajit
  • pătrunjel tocat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kibbeh libanez:

Se pune bulgurul la-nmuiat, in apa timp de 20 de minute, apoi se strecoara si se stoarce pentru a elimina excesul de apa.

Se curata ceapa si usturoiul si se taie marunt.

Vanata se spala, se curata de coaja si se taie cubulete.

Se amesteca intr-un castron legumele cu bulgurul bine strecurat. Se mixeaza totul. 

In pasta fina obtinuta se adauga condimentele, patrunjelul tocat, faina si se omogenizeaza compozitia.

Formam bile si le alungim usor.

Într-o tigaie, se încinge uleiul si se pun la prajit la foc mediu pana cand devin maro-aurii pe toate partile.  Le scoateti pe servetele pentru a indeparta surplusul de ulei.

Le puti servi caldute simple, cu un sos de iaurt cu usturoi, sau cu o salata verde.

 

Pofta Buna !!!

TIPS-URI

1

bulgurul trebuie scurs foarte bine pentru a evita surplusul de apa

Daca ti-a placut reteta noastra "Kibbeh libanez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lamaie reteta de desert rapid, aromat si delicios

ieri la 22:16

Tarta cu cirese si ciocolata

de Rocsi 9

ieri la 19:40

Pasta e ceci - Supa italiana cu paste si naut. Reteta nr.50 din topul The Best Soups in The Wold

de Ksenya 5

ieri la 09:31

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pleurotus cu praz si paste - de post