Limba cu masline si ardei

de anomisana in Porc, 15 Aug 2012 | 3874 vizualizari

 

Plictisita de aceleasi mancaruri stiute si rasstiute, chinuita de inspiratia care-mi lipsea complet, mi-am amintit intr-un tarziu de o mancare pe care nu am facut-o prea des, din pricina refuzului celor din jurul meu. E drept, si eu cand am auzit prima data de ea am fost reticenta, dar macar am incercat. De data asta, increzatoare in ceea ce pot prepara eu, mi-am pus in cap sa-l fac pe sotul meu macar sa guste. Dupa ce a gustat...nu s-a oprit din mancat decat dupa a doua portie.

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati limba de porc sau de vita (eu am folosit de porc)
  • 1 telina potrivita
  • foi de dafin
  • ienibahar
  • 2 ardei rosii
  • 3 morcovi
  • 2-3 cepe albe
  • 1 cutie rosii in bulion
  • 1 cutie suc de rosii
  • 200-300 g masline (de preferat fara samburi)
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 legatura patrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Limba cu masline si ardei:

Dupa ce am spalat bine limba in apa multa si rece, am pus-o in oala sub presiune cu telina curatata, foi de dafin si ienibahar, am pus apa pana la semn si am lasat sa fiarba 1 ora. Dupa aceea am scurs zeama, am curatat limbile de piele si vase de sange si le-am taiat felii.

Legumele curatate le-am taiat: morcovii rondele, ardeii bastonase si ceapa cu usturoiul feliute. Am tocat verdeata.

Am prajit ceapa in putin ulei incins pana s-a facut lucioasa, am adaugat morcovii, apoi limba feliata, ardeii si maslinele si am mai lasat vreo 2 minute pe foc. 

Am adaugat putina zeama in care am fiert limba si putina apa si am lasat sa se inabuse pana s-au inmuiat legumele.

Cand legumele au fost moi am adaugat rosiile si sucul de rosii si am mai dat intr-un clocot, apoi am adaugat feliile de usturoi, am mai dat un clocot si am stins focul. 

Pana s-a racorit putin mancarea am facut un piure de cartofi si gata.

 

TIPS-URI

1

In loc de apa, cand se inabuse legumele, este mai bun un pahar de vin alb, dar cum eu am uitat sa-l pun pe lista de cumparaturi... a iesit bun si fara.

2

Telina din apa in care se fierbe limba se arunca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Limba cu masline si ardei" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Limbă de porc cu praz și măsline