Limba cu masline si castraveti acri

de Ina in Mancaruri cu carne, 11 Ian 2015 | 7713 vizualizari

 

Mie-mi place limba cu masline, Costel adora mancarea de castraveti acri cu carne de porc.

Combinand cele doua mancaruri, am impacat si capra si varza :))

 

INGREDIENTE

  • 3 limbi de porc ,
  • 500 g castraveti in otet ( mici, de maxim de 8-9 cm. )
  • 200 gr. masline negre,
  • 3 cepe,
  • 1 ardei gras
  • 100 ml ulei,
  • 200 ml suc de rosii,
  • 1 lingura faina,
  • 2 foi de dafin,
  • 1 pahar vin alb,
  • condimente ardelenesti SanoVita ( fara sare si conservanti )
  • piper,
  • sare,
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Limba cu masline si castraveti acri:

Tinem limbile de porc in apa rece  pentru 20 minute, dupa care le punem la fiert in apa clocotita cu putina sare.

Cand sunt fierte inlaturam membrana de la suprafata, incepand din virful limbii spre baza, ajutandu-ne de virful unui cutit.

Portionam limba in fasii mici pe care le punem din nou la fiert, spumandu-se la nevoie.

Spalam ceapa si ardeiul gras, le tocam marunt si le calim in ulei, apoi adaugam faina , amestecand continuu sa nu se faca cocoloase.  Turnam cei 200 ml suc de rosii si omogenizam sosul. Stingem cu zeama in care a fiert limba, dupa care adaugam si bucatile de limba, vinul, condimentele si foile de dafin .

Continuam cu maslinele si castravetii  intregi. Lasam sa mai fiarba 5-10 minute , dupa care putem opri focul. 

Este o mancare foarte buna calda, dar si rece ( nu se sleieste, nu este grea pentru stomac si fiere) .

TIPS-URI

1

Cantitatea de sare adaugata in mancare depinde de cat de sarate sunt maslinele . Incercati sa o adaugati cat mai spre final, ca sa nu iasa mancarea prea sarata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Limba cu masline si castraveti acri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Ina 1

29.03.2015, 18:07

Ma bucur !
E una din preferatele noastre!

Ksenya 1

11.01.2016, 20:30

Am auzit de reteta asta ,acu' trebuie incercata

Ina 1

11.01.2016, 20:40

Ksenya, daca ti-au placut "unghiile de porc" ) Imposibil sa nu-ti placa limba gatita astfel

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Limba cu masline