Mancarica de sfecla rosie

de Corinuta in Aperitive / Garnituri, 5 Sep 2010 | 3719 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 750 g sfecla rosie
  • 350 ml supa de legume
  • 1 ceapa
  • 2 linguri de ulei
  • 40 g unt
  • 1,5 linguri de faina
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 2 linguri smantana 
  • 2 linguri hrean cu otet
  • sare, piper macinat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarica de sfecla rosie:

Se spala sfecla, se curata si se taie cubulete. Se pune intr-o cratita cu 150 ml supa si se fierbe acoperit 10 minute la foc mic.


Se curata ceapa si se toaca, apoi se prajeste in ulei pana se inmoaie.


Se prajeste faina in unt pana devine aurie amestecand continuu, apoi se adauga supa ramasa si se fierbe 5 minute la foc mic pana se ingroasa.


Sfecla impreuna cu zeama lasata se amesteca cu ceapa si se condimenteaza cu sare, piper si zeama de lamaie.


Se adauga smantana si hreanul la sos, se sareaza si se amesteca, apoi se toarna peste sfecla sau se serveste separat. Se poate servi alaturi de carnati prajiti si cartofi fierti.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de sfecla rosie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

ionix 1

07.09.2010, 13:14

n-am mancat niciodata mancarica... imi place coapta si facuta salata... e de facut, ca-i sanatoasa...

Julie 1

07.09.2010, 21:34

Nici eu nu am pregatit niciodata sfecla asa, dar sigur am sa incerc ! Imi place!

Corinuta 1

08.09.2010, 00:39

IonelaIonixJuliemultumesc! Sa stiti ca-i foarte buna, imi pare rau ca nu am facut o poza si dupa ce am amestecat sfecla cu sosul care s-a colorat in roz, e super de efect!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert piscoturi cu vanilie si nuci
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

RETETA RECOMANDATA
Cus- cus cu 3 feluri de branza