Mini tort de zahar ars

de Julie in Dulciuri, 4 Iun 2010 | 3093 vizualizari

 

Reteta am vazut-o pe Euforia tv iar aici pe site la Miha.(cu oarecare modificari)

 

INGREDIENTE

  • 500 ml lapte dulce
  • 3 oua
  • 50 g zahar pentru caramel
  • 50 g zahar pentru crema
  • o lingurita coaja rasa de lamaie
  • o fiola cu esenta de vanilie
  • frisca pentru decor
  • 10 forme de aluminiu rotunde
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini tort de zahar ars:

Intr-un vas topim 50 g zahar impreuna cu doua linguri de apa,

pana obtinem caramelul.

Punem cate una sau doua lingurite de caramel in fiecare forma si il lasam sa se intareasca.



Laptele il amestecam cu 50g zahar si il punem la fiert.

Dupa ce da in clocot ,oprim focul si il lasam sa se raceasca.



Batem bine ouale intregi cu o furculita apoi adaugam esenta si coaja de lamaie.

Acest amestec il vom pune, putin cate putin ,in laptele caldut amestecand continuu.



Cu ajutorul unui polonic umplem miniformele cu compozitia rezultata, apoi le asezam intr-o tava mai mare. Turnam apa fierbinte pana la jumatatea tavii si dam la cuptor pentru 30-35 minute.



Le lasam sa se raceasca foarte bine apoi le pastram la frigider pana in momentul servirii.

Pentru un aspect mai spectaculos rasturnam crema pe farfurie si o decoram cu frisca si zahar ars.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini tort de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Rocsi 1

04.06.2010, 20:17

ce minunate sunt

Julie 1

06.06.2010, 09:53

Epurasha , am bineanteles cate una pentru fiecare se putea altfel

ana 1

07.06.2010, 13:58

Ce dragalase sunt

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

6780 puncte

Constelatialeu

6020 puncte

RODIMUR

5680 puncte

mihaelar63

5600 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert branzoaice
  • 04

    MA

  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

RETETA RECOMANDATA
Crema de zahar ars