Pastrav la cuptor pe pat de legume

de Sylvia in Pastrav, 18 Aug 2010 | 17842 vizualizari

 

Am facut aceasta mancare pe post de cina dar merge foarte bine si pentru un pranz , este foarte lejera si aromata.

 

INGREDIENTE

  • Pentru doua portii avem nevoie de
  • 2 pastravi de 300 grame,
  • un dovlecel mic ( zuchinni   am pus eu ) ,
  • o ceapa mica,
  • o jumatate de ardei capia rosu,
  • un morcov mare,
  • sare ,
  • piper,
  • o lingura ulei de masline ( nu trebuie mai mult daca faceti la cuptor ) ,
  • 2 foi de dafin, 
  • un fir verde de tarhon
  • putina sare mare ( flori de sare )
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav la cuptor pe pat de legume:

Preparare : se taie legumele rondele si se condimenteaza si se adauga uleiul . Le asezam intr-un vas termorezistent.


Asezam apoi pastravii peste legume. In prealabil i-am crestat ( iau o forma frumoasa apoi la cuptor ) si i-am facut cu sare si piper, peste ei am presarat cateva fire de flori de sare si tarhon verde. Nu stiu daca ati testat vreodata pastrav cu tarhon verde, este o minunatie de aroma….va sfatuiesc sa testati o data.


I-am lasat 30 de minute la cuptor, teoretic un peste mai mic se face in 10-15 minute dar acestia atat au cerut sa fie facuti si rumeniti. Peste legume nu am pus apa sau ceva, daca nu este foarte mare temperatura in cuptor si mergeti pe 190-210 grade pornind de la temperatura mare si scazand treptat se fac foarte bine si asa.


Am servit pestele cu o garnitura de orez, incadrat de legume. A fost absolut delicios, fraged si cu foarte putina grasime care zic eu a scos mai bine in evidenta gustul pestelui si al legumelor. Eu eram in graba mare si mi s-a cam prabusit putin orezul oricum a aratat bine si gustul a fost pe masura .

 

TIPS-URI

1

Crestati pestele ca sa se desfaca frumos la cuptor

2

Presarati peste cateva fire de flori de sare si putin tarhon verde, da o aroma de vis

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav la cuptor pe pat de legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Sylvia 1

20.08.2010, 11:33

Nadina simpatica esti de cate ori va aud complimentand farfuriile astea imi amintesc ca nu e meritul meu ca le-a ales al meu sot eu altele vroiam cu rosu dar erau frumoase si alea

Sylvia 1

20.08.2010, 11:34

Bunica si Mena va multumesc de laude

Teo 1

23.08.2010, 23:27

cat as fi de plina ,nu as refuza o portie de peste; am retinut ideea cu tarhonul, sa vad ce iese !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

9740 puncte

RODIMUR

7080 puncte

mihaelar63

6670 puncte

mirela0911

6140 puncte

katty

5730 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Chocoflan
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

RETETA RECOMANDATA
Pastrav cu legume in stil chinezesc