Pastrav la cuptor pe pat de legume

de Sylvia in Pastrav, 18 Aug 2010 | 32428 vizualizari

 

Am facut aceasta mancare pe post de cina dar merge foarte bine si pentru un pranz , este foarte lejera si aromata.

 

INGREDIENTE

  • Pentru doua portii avem nevoie de
  • 2 pastravi de 300 grame,
  • un dovlecel mic ( zuchinni   am pus eu ) ,
  • o ceapa mica,
  • o jumatate de ardei capia rosu,
  • un morcov mare,
  • sare ,
  • piper,
  • o lingura ulei de masline ( nu trebuie mai mult daca faceti la cuptor ) ,
  • 2 foi de dafin, 
  • un fir verde de tarhon
  • putina sare mare ( flori de sare )
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav la cuptor pe pat de legume:

 Preparare : se taie legumele rondele si se condimenteaza si se adauga uleiul . Le asezam intr-un vas termorezistent.

 Asezam apoi pastravii peste legume. In prealabil i-am crestat ( iau o forma frumoasa apoi la cuptor ) si i-am facut cu sare si piper, peste ei am presarat cateva fire de flori de sare si tarhon verde. Nu stiu daca ati testat vreodata pastrav cu tarhon verde, este o minunatie de aroma….va sfatuiesc sa testati o data.

 I-am lasat 30 de minute la cuptor, teoretic un peste mai mic se face in 10-15 minute dar acestia atat au cerut   sa fie facuti si rumeniti. Peste legume nu am pus apa sau ceva, daca nu este foarte mare temperatura in cuptor si mergeti pe 190-210 grade pornind de la temperatura mare si scazand treptat se fac foarte  bine si asa.

 Am servit pestele cu o garnitura de orez, incadrat de legume. A fost absolut delicios, fraged si cu foarte putina grasime care zic eu a scos mai bine in evidenta gustul pestelui si al legumelor. Eu eram in graba mare si  mi s-a cam prabusit putin orezul    oricum a aratat bine si gustul a fost pe masura .

TIPS-URI

1

Crestati pestele ca sa se desfaca frumos la cuptor

2

Presarati peste cateva fire de flori de sare si putin tarhon verde, da o aroma de vis

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav la cuptor pe pat de legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Sylvia 1

20.08.2010, 11:33

Nadina simpatica esti de cate ori va aud complimentand farfuriile astea imi amintesc ca nu e meritul meu ca le-a ales al meu sot eu altele vroiam cu rosu dar erau frumoase si alea

Sylvia 1

20.08.2010, 11:34

Bunica si Mena va multumesc de laude

Teo 1

23.08.2010, 23:27

cat as fi de plina ,nu as refuza o portie de peste; am retinut ideea cu tarhonul, sa vad ce iese !

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pastrav la cuptor cu legume