Pepene verde in otet (reteta Motan)

de MotanLaOale in Muraturi, 14 Oct 2013 | 7923 vizualizari

 

Am pus pepenasi in saramura impreuna cu gogonelele si daca au ramas m-am gandit sa pun si in otet.

 

INGREDIENTE

  • pepene verde
  • frunze de telina
  • hrean
  • boabe de mustar
  • OTETUL
  • 1 l otet de vin
  • 5 l apa
  • 1 lingura sare la litru de compozitie
  • 6 linguri zahar la litru de compozitie
  • 1/2 lingurita de boabe de mustar la litru de compozitie
  • frunze de telina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pepene verde in otet (reteta Motan):

Pepenele verde se spala foarte bine si se sterge.


Pepenele se taie felii de aproximativ 2 centimetri cu coaje cu tot, si apoi in triunghiuri mai mici, in functie de borcanele folosite.


Hreanul se curata si se taie betigase.


Frunzele de telina se spala.


In borcanele sterilizate se pune un varf de lingurita de boabe de mustar, frunze de telina si 3-4 bucati de hrean.


Se aranjeaza in borcan bucatile de pepene cat mai bine.


Deasupra se mai pun 2-3 bucati de hrean si frunza de telina.


Se face amestecul de otet si se pune la fiert intr-o oala cu capac impreuna cu cateva frunze de telina.


Cand da in clocot se lasa 2-3 minute si se da la o parte.


Borcanele se pun pe cutite si se invelesc in prosoape ude.


Se toarna otetul fierbinte in borcane.


Se roresc sa iasa aerul, se completeaza cu otet si se pune capacul.


Se pun la racit invelite intr-o patura.


Cand sunt racite se pun in camara.


Se acresc in 2-3 saptamani.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pepene verde in otet (reteta Motan)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

MotanLaOale 1

15.10.2013, 08:22

_Alina_ 1

15.10.2013, 11:25

MotanLaOale 1

15.10.2013, 11:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Desert iaurt inghetat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveti in casa

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

Salata Fattoush

de -Miti- 7

ieri la 11:03

RETETA RECOMANDATA
Pepene murat