Placinta cu mere

de Pasiune pentru bucatarie in Dulciuri, 23 Oct 2011 | 16253 vizualizari

 

INGREDIENTE

 

  • Foi:
  • 170 g unt
  • 150 g zahar
  • 5 galbenusuri
  • 100 ml lapte
  • 700 g faina
  • 15 g praf de copt
  •  
  • Umplutura:
  • 2 kg mere
  • 100 g zahar
  • 50 g unt
  • 1 lingurita scortisoara
  • Zeama de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere:


Foi:


Untul se freaca cu zaharul pana ce acesta incepe sa se topeasca,apoi se adauga galbenusurile,pe rand,mixand dupa fiecare. Se adauga si laptele caldut si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne in compozitia umeda (se schimba paletele pentru aluat). Se formeaza o bila de aluat care se da la frigider pana la prepararea umpluturii:


Umplutura:


Merele se dau pe razatoarea cu gauri mai mari,se stropesc cu zeama de lamaie si se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul,untul si scortisoara. Se calesc 7 minute,apoi se opreste focul si se lasa sa se raceasca.


Aluatul se scoate din frigider,se imparte in doua parti egale si se intinde prima foaie care se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt. Merele se scurg de siropul lasat si se aseaza peste foaia de aluat. Se acopera cu cealata foaie.


Prajitura se coace timp de aproximativ 45 minute la temperatura medie-mica. Se scoate din cuptor,se lasa sa se raceasca, se pudreaza cu zahar si se proportioneaza.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Lau 1

24.10.2011, 13:46

delicioasa

MotanLaOale 1

24.10.2011, 16:33

buna buna

MIUTA 1

28.10.2011, 15:30

Excelenta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Trandafir din aluat dospit, cu nuca si gem de caise