Prajitura cu crema de gris si glazura de ciocolata

de Lavinia in Prajituri, 9 Mar 2014 | 16419 vizualizari

 

O prajitura delicioasa,aromata si frageda.efectiv se topeste in gura :x

 

INGREDIENTE

Foi:

  • 12 linguri ulei
  • 1 ou
  • 6 linguri suc de rosii
  • 6 linguri de lapte
  • 150 g zahar
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 2 lingurite zeama de portocala
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingurita coaja de portocala
  • aprox. 500-550 g faina

Crema:

  • 400 ml lapte dulce
  • 200 g zahar
  • 100 g gris
  • 250 g unt
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 5 linguri dulceata de prune

Glazura:

  • 180 g ciocolata neagra
  • 80 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de gris si glazura de ciocolata:


Pentru foi am mixat oul cu zaharul si esenta de vanilie pana a devenit spumos si s-a topit cat de cat zaharul. Am adaugat treptat uleiul,laptele ,sucul de rosii ,coaja de portocala si bicarbonatul stins cu zeama de portocala si am omogenizat bine. Am inceput sa adaug treptat faina si am framantat un aluat nu foarte tare si nelipicios. Am lasat aluatul sa se odihneasca 30 de minute la frigider. Am impartit apoi aluatul in 4 parti egale. Am intins fiecare bucata pe dosul tavii(40/30 cm) tapetata cu folie sau hartie de copt. Am copt foile in cuptorul preincalzit aprox 8-10 minute pentru fiecare foaie.(trebuie doar sa se aureasca foarte usor)


Am lasat foile la racit si intre timp am pregatit crema.

Am pus pe foc laptele cu un praf de sare si zaharul. Cand a atins punctul de fierbere am adaugat grisul,in ploaie,si am amestecat continuu pe foc mic pana s-a ingrosat. Am lasat apoi grisul la racit. Am mixat untul spuma cu zaharul vanilat apoi am adaugat lingura cu lingura din grisul racit si am mixat bine pana am obtinut o crema spumoasa.


Pe o tava am pus prima foaie,am uns cu jumatate din crema de gris,am pus a doua foaie,am uns cu dulceata de prune,a treia foaie,cealalta jumatate din crema si am acoperit cu ultima foaie.

Am dat prajitura la rece acoperita cu folie peste noapte.

A doua zi am topit ciocolata cu frisca lichida si am glasat prajitura.

Am dat din nou la rece prajitura pana s-a intarit glazura de ciocolata.

 

TIPS-URI

1

Mie imi plac foile foarte subtiri,daca doriti niste foi mai groase folositi o tava cu dimensiuni mai mici.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de gris si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Pro 200 Wet & Dry

- 45 %
199.99 lei
109.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (41)

Panacris 1

12.03.2014, 09:29

Lavinia 1

12.03.2014, 10:38

cristeena20 1

12.03.2014, 11:40

vai ce deliciu!!!!minunate!!!mi-ai facut o pofta!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

9900 puncte

RODIMUR

9020 puncte

 merisor

6430 puncte

Rocsi

6050 puncte

Constelatialeu

6010 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Naut cu spanac si oua
  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de capsuni si ciocolata

de Rocsi 9

ieri la 19:37

Tort cu crema Kinder Bueno

de Meea 4

ieri la 19:15

10 tipuri de pizza pe felii de pâine

de Meea 4

ieri la 19:06

Piept de pui cu sos de sampanie

pe 21.02 la 23:52

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura televizor