Prajitura cu foi de napolitana

de gaby_duceag in Prajituri, 28 Dec 2012 | 18387 vizualizari

 

Am cumparat intr-o zi foi de napolitana cu gandul sa fac ciocolata de casa. Cand am vazut ca o cutie de lapte praf costa 17 ron, am facut eu un calcul simplu :))) + unt, zahar, cacao si arome si-am zis ca ies mai echitabil sa-mi cumpar 3 milka d-alea de 300 gr cu biscuit:)))) si nici nu mai muncesc eu :)))). Asa ca avand cumparate foile am dat o cautare pe site-ul nostru drag si m-am oprit la prajitura Stefaniei. A iesit un deliciu!ps. dupa cum se vede...:))))

 

INGREDIENTE

  • foi de napolitana (5 foi mici am pus eu)
  • 2 cani zahar
  • 4 oua
  • 2 linguri cacao
  • un pachet margarina/unt
  • o esenta de rom
  • 150 g nuci prajite si tocate marunt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi de napolitana:

Se freaca o cana de zahar cu 2 oua si 2 galbenusuri.


O cana de zahar se pune intr-un vas la foc mic si se caramelizeaza. Cand a capatat culoarea chihlimbarului se ia de pe foc, se adauga amestecul de oua si se omogenizeaza.


Se pune inapoi pe foc, se adauga untul/margarina, cacaua si se omogenizeaza.


Se fierbe pana ce caramelul e complet topit .Se amesteca continuu. Se ia de pe foc si se adauga nuca.


Crema se pune calda intre foi iar deasupra se aseaza ceva greu pentru a presa foile.


Se da prajitura la rece.


Sursa

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi de napolitana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (59)

Lorra 1

29.12.2012, 01:26

bunaaaaaaaa

Poliana 1

02.01.2013, 17:29

super bunatate!! chiar imi trebuia reteta de la asa ceva

feliciacristea46 1

20.12.2013, 21:53

vai, ce idee buna cu cacao, eu am facut la fel, dar fara cacao ! o mai fac o data, ca e tare buna !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere

de oanapl 6

ieri la 23:37

Tarta cu prune și branza

de oanapl 6

ieri la 23:29

Garnitura de varza cu fasole

de xana 5

ieri la 16:34

Tort cu frisca si fructe

de xana 5

ieri la 15:04

RETETA RECOMANDATA
Foi "Lica" cu crema Nutella