Sarmalute asortate

de Rocsi in Mancaruri cu carne, 23 Mai 2010 | 2038 vizualizari

 

Le-am denumit asa pentru ca le-am facut cu 4 feluri de frunze...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocata amestec(porc si vita)
  • 1 cana orez
  • 8 cepe verzi
  • 2 cepe uscate mari
  • 3 morcovi mari
  • patrunjel verde
  • jumatate ardei rosu
  • 5 linguri pasta de tomate
  • ulei
  • vegeta
  • piper
  • 2 oua
  • frunze de hrean,vita de vie si potbal
  • 1 varza verde mare
  • 1 cana bors
  • boia de ardei dulce
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute asortate:

Ceapa se curata,se spala, se coaca marunt si cea verde si cea uscata.


morcovul se curata,se spala ,se da pe razatoarea mare.


ardeiul rosu se toaca foarte marunt.


intr-o cratita se pune ulei,ceva mai mult,se pune ceapa uscata la inmuiat,apoi se pune morcovul iar mai la urma ceapa verde.la urma cu 2 min sa inchideti se pune pasta de tomate.


mai invartiti pana se incorporeaza bine pasta de tomate si inchideti aragazul.


orezul se spala bine in multe ape si se lasa putin sa se umfle in apa calda ,dar nu foarte mult.


intr-o oala mai mare se pune carnea tocata,amestecul de ceapa cu morcov inmuiate,orezul umflat ,ardeiul rosu tocat.


acestea se amesteca bine de tot.


patrunjelul se toaca marunt.


se adauga si el in compozitie,2 oua,vegeta si piper dupa gust.(aceasta este umplutura).


intr-o oala se pune pe un sfert cu apa,se adauga sare si 1 cana bors.


o puneti pe foc pana incepe sa fiarba.


cand incepe sa fiarba treceti cateva secunde frunzele de hrean,vita de vie si potbal dar nu le lasati sa fiarba ca se inmoaie,doar cateva secunde atat.


varza se spala bine,se scoate cotorul si se opareste si ea putin in apa cu bors.


toate frunzele dupa ce le opariti le treceti prin apa rece ca sa stopati fierberea.


rupeti coditele frunzelor si pregatiti si frunzele de varza.


apoi puneti compozitie pe fiecare frunza,le impaturiti cum va place si le puneti intr-o oala.


peste se pune apa fierbinte cat sa cuprinda sarmalele,puneti putina boia de ardei dulce pe deasupra si le bagati la cuptor pana sunt gata.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute asortate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Rocsi 1

24.05.2010, 18:33

mena oricate iti ofer..

janet 1

25.05.2010, 11:34

Felicitari si de la mine! Am facut si eu ,o sa le postez azi ,dar in foi de varza acra!Super!

Rocsi 1

25.05.2010, 14:15

mie imi plac enorm cele cu varza ....multumesc janet

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

RETETA RECOMANDATA
Fried rice(Orez cu legume si prawns)