Shaorma

de Dana_Retetegg in Aperitive / Garnituri, 25 Noi 2010 | 4483 vizualizari

 

Pentru ca intotdeauna ceea ce e facut cu mainile tale e mai bun si mai sigur, m-am gandit ca si mancarea de la fast food poate sa fie delicioasa preparata in casa. Prima incercare: shaorma!

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de pui (e mai rapid cu piept de pui, eu am pus pulpe ca asta aveam)
  • 3 cartofi
  • 1/2 varza alba
  • 5-6 castraveti in otet
  • 5-6 catei de usturoi
  • 5 linguri maioneza
  • 2 lipii libaneze
  • condimente pentru pui
  • oregano
  • busuioc
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Shaorma:

Am inceput cu pulpele pe care le-am spalat, le-am curatat de piele, le-am dezosat si le-am taiat bucati. Am pus bucatile de carne in tigaie, fara ulei, si le-am calit impreuna cu condimentele, busuiocul si oregano. Cand s-au rumenit bine le-am scos pe un tocator si le-am maruntit.

Cartofii sunt clasicii cartofi prajiti, pregatiti mai moi sau mai crocanti in functie de preferinta.

Varza am tocat-o marunt, castraveciorii felii.

Usturoiul l-am tocat foarte fin cu robotul apoi l-am amestecat cu maioneza.

Procesul de asamblare e simplu: am uns lipia (incalzita putin in cuptor inainte) cu sos de maioneza si usturoi, am pus apoi carne, cartofi, varza si castraveti. Am rulat usor si am strans unul din capete cu folie din aluminiu.


Am vrut noi sa semene cat mai mult cu cea de la fast food. Insa sunt convinsa ca si pe o farfurie era la fel de delicioasa.

 

TIPS-URI

1

Va recomand sincer sa incercati si voi, este mult mai buna ca la fast food pentru ca totul e proaspat si poti sa pui ingredientele si mai ales cantitatile dupa preferinte :).

Daca ti-a placut reteta noastra "Shaorma" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Dana_Retetegg 1

26.11.2010, 11:58

Eu prefer sa pregatesc si pizza si shaorma "casnice" fiindca imi place sa pun in ele tot ce vreau eu, ingrediente taiate de mana mea si in cantittati mari. Urasc in oras cand comanzi o pizza si primesti o foaie transparenta de aluat cu 2 felii de sunca si 2 masline uitate pe acolo

MIUTA 1

26.11.2010, 12:59

Alta bunatate delicioasasuper bun,vreau si eu

tanyapatap 1

26.11.2010, 15:02

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rulada din piept de pui cu ciuperci invelita in cascaval