Supa chinezeasca cu ciuperci

de Sylvia in Supe, 8 Aug 2010 | 9379 vizualizari

 

Am facut aceasta supa lejera pentru ca aveam pofta de ceva aromat si usor de facut pentru mine a fost o cina dar merge foarte bine si la pranz.

 

INGREDIENTE

  • 50 grame de taietei chinezesti ( eu am folosit un pachetel din acela  de supa ) ,
  • 3 ciuperci champinion,
  • 2 champinioare negre chinezesti si 2 ciuperci aromate chinezesti (  ciupercile chinezesti le-am avut uscate si le-am rehidratat),
  • un fir de ceapa verde,
  • un morcov,
  • o lingura de ulei de masline,
  • o lingura de sos de soia, 
  • o lingurita de condimente chinezesti ( ale mele au boia, piper sichuan, coriandru,ceapa,  ghimbir, cuisoare) ,
  • o lingurita de amidon,
  • o lingurita de otet de orez ( se poate inlocui si cu alt otet)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa chinezeasca cu ciuperci:

Preparare: se pune uleiul la incins si se adauga apoi morcovul taiat bastonase si ciupercile taiate feliute. Dupa 2-3 minute adaugam condimentele si apa si lasam sa fiarba pret de 15 minute. Dupa 15 minute adaugam taieteii si ceapa verde taiata rondele si lasam inca 3 minute la fiert.


Adaugam apoi lingura de sos de soia si amidonul amestecat cu putina apa rece. Dregem cu condimente daca mai trebuie si adaugam lingurita de otet si inchidem focul. Mai lasam vasul acoperit cu capac cateva minute inainte de servire sa se patrunda aromele. A fost o supa excelenta, eu am o pasiune aparte pentru bucataria asiatica si gasesc ca supele lor sunt printre cele mai bune pentru ca sunt mereu foarte aromate si lejere.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa chinezeasca cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Sylvia 1

15.11.2010, 14:27

Cu asta am inceput eu postul

Krystyan Trendy 1

29.11.2013, 12:09

gustoasa supa

Panacris 1

16.06.2015, 11:51

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Varza calita
  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Supa de rosii si dovlecei cu taitei de casa