Tort cu nuca de cocos

de Bucataria_Portocalie in Torturi, 24 Mar 2010 | 5196 vizualizari

 

sursa de inspiratie Nuts About Cooking (mersi, Olgutza!)

 

INGREDIENTE

  • INGREDIENTE PENTRU NEGRESA 
  • 1 pachet unt
  • 250 gr zahar
  • 200 gr ciocolata
  • 3 oua
  • 150 gr faina
  • 3 linguri cacao
  • praf copt
  • INGREDIENTE CREMA COCOS:  
  • 600 ml lapte
  • 250 gr nuca cocos
  • 200 gr zahar
  • 100 gr faina
  • 3 oua
  • extract de vanilie
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu nuca de cocos:

PREPARARE BLAT (NEGRESA)


Topim ciocolata cu untul intr-un vas la foc mic. Batem ouale cu zahar, adaugam compozitia de ciocolata cu unt (topita si racita), incorporam treptat faina amestecata cu praful de copt si cacao.


Punem compozitia intr-o forma de tort si o dam la cuptor (care a fost bine incalzit in prealabil) pentru 30-40min.


PREPARARE CREMA:


Punem laptele la fiert si cand da in clocot adaugam nuca de cocos. Stingem focul si lasam 10-15 min.


Strecuram apoi laptele si il punem iar pe foc cu jumatate din cantitatea de zahar (100 gr). Separam galbenusurile de albusuri, galbenusurile le amestecam cu zaharul ramas, extractul de vanilie, faina si cateva linguri de lapte cald.


Punem amestecul de galbenusuri peste laptele din vas, amestecam bine pana se ingroasa compozitia si luam vasul de pe foc.


Adaugam in compozitia de mai sus cocosul pe care l-am strecurat la inceput si albusurile batute spuma.


Tortul e usor de ansamblat, peste blatul de negresa adaugam crema de cocos racita, ornam cu ciocolata rasa si servim cu multa pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Bucataria_Portocalie 1

29.03.2010, 10:09

Va multumesc tare mult!

butoiaurora76 1

24.05.2012, 11:19

cred ca e f bun!

laura_n 1

20.06.2012, 16:52

o deliciosenie, am salvat reteta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de lapte condensat