Tort cu nuca de cocos

de Bucataria_Portocalie in Torturi, 24 Mar 2010 | 5057 vizualizari

 

sursa de inspiratie Nuts About Cooking (mersi, Olgutza!)

 

INGREDIENTE

  • INGREDIENTE PENTRU NEGRESA 
  • 1 pachet unt
  • 250 gr zahar
  • 200 gr ciocolata
  • 3 oua
  • 150 gr faina
  • 3 linguri cacao
  • praf copt
  • INGREDIENTE CREMA COCOS:  
  • 600 ml lapte
  • 250 gr nuca cocos
  • 200 gr zahar
  • 100 gr faina
  • 3 oua
  • extract de vanilie
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu nuca de cocos:

PREPARARE BLAT (NEGRESA)

Topim ciocolata cu untul intr-un vas la foc mic. Batem ouale cu zahar, adaugam compozitia de ciocolata cu unt (topita si racita), incorporam treptat faina amestecata cu praful de copt si cacao.

Punem compozitia intr-o forma de tort si o dam la cuptor (care a fost bine incalzit in prealabil) pentru 30-40min.

PREPARARE CREMA:

Punem laptele la fiert si cand da in clocot adaugam nuca de cocos. Stingem focul si lasam 10-15 min.

Strecuram apoi laptele si il punem iar pe foc cu jumatate din cantitatea de zahar (100 gr). Separam galbenusurile de albusuri, galbenusurile le amestecam cu zaharul ramas, extractul de vanilie, faina si cateva linguri de lapte cald.

Punem amestecul de galbenusuri peste laptele din vas, amestecam bine pana se ingroasa compozitia si luam vasul de pe foc.

Adaugam in compozitia de mai sus cocosul pe care l-am strecurat la inceput si albusurile batute spuma.

Tortul e usor de ansamblat, peste blatul de negresa adaugam crema de cocos racita, ornam cu ciocolata rasa si servim cu multa pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Bucataria_Portocalie 1

29.03.2010, 10:09

Va multumesc tare mult!

butoiaurora76 1

24.05.2012, 11:19

cred ca e f bun!

laura_n 1

20.06.2012, 16:52

o deliciosenie, am salvat reteta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Somon cu sos aioli in pergament
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V