Tort cu spuma de ciocolata

de Corinuta in Torturi, 15 Sep 2010 | 3823 vizualizari

 

Cu tortul asta e poveste lunga......suna tentant dar, am stat si m-am uitat la reteta cateva saptamani. Pana la urma mi-am facut curaj si l-am facut......cobai a fost Cristi saracu:)

 

INGREDIENTE

  • Ptr blat:
  • 200 g faina
  • 50 g zahar pudra
  • 120 g unt
  • 1 ou
  • 2 linguri de smantana
  • un praf de sare
  • Ptr crema:
  • 200 g ciocolata
  • 3 oua
  • 2 linguri zahar pudra
  • 200 ml frisca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu spuma de ciocolata:

Se framanta bine cu mixerul (cu paletele ptr aluat), faina cu sarea, zaharul, untul, oul si smantana. Se acopera si se lasa la frigider cam 30 de minute. Se incalzeste cuptorul, se unge o forma de tort de 26 cm, se intinde o foaie rotunda si se aseaza pe fundul formei. Se baga in cuptor si se coace 25 de minute la 200 de grade.


Se topeste ciocolata in microunde sau pe baie de aburi. Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusirile se bat cu mixerul adaugand si zaharul pana se deschid la culoare. Se adauga ciocolata calduta si se pun deoparte.


Se bat albusurile si frisca separat, pana se intaresc. Se adauga pe rand in amestecul se ciocolata si se intinde peste blat. Se lasa la frigider 5 ore. Se decoreaza cu aschii de ciocolata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu spuma de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Corinuta 1

19.09.2010, 11:11

Ina

elena1988 1

08.02.2011, 10:57

jolygina 1

20.11.2012, 19:44

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

6780 puncte

Constelatialeu

6020 puncte

RODIMUR

5680 puncte

mihaelar63

5600 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Negresa de post cu nuci
  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

RETETA RECOMANDATA
Tort merengue cu crema de lamaie