Tort delicios

de Corinuta in Torturi, 19 Noi 2012 | 8254 vizualizari

 

Un tort delicios pe care l-am pregatit pentru o persoana speciala.... deci l-am facut cadou.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 7 oua
  • 3 linguri cacao
  • 7 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 1 esenta de rom
  • Pentru umplutura:
  • 3 oua
  • 200 g zahar
  • 400 ml lapte
  • 3 linguri amidon
  • 50 g ciocolata neagra
  • 100 g unt
  • Pentru decor:
  • 300 ml frisca lichida
  • 200 g mascarpone
  • 50 g ciocolata neagra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort delicios:

Pentru blat, se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul si se continua baterea pana se topeste. Se incorporeaza galbenusurile unul cate unul, se pun esenta, cacaua si faina, amestecand usor cu o paleta de jos in sus. Se toarna compozitia intr-o forma de tort unsa si tapetata si se coace 30-40 de minute la foc potrivit. Se lasa la racit si se taie in 3.

Pentru crema, se bat ouale cu zaharul, se adauga amidonul si laptele caldut si se pune la fiert. Cand incepe sa se ingroase ca o budinca se ia de pe foc si se adauga ciocolata si untul. Se lasa la racit.

Se aseaza o parte de blat pe un platou, se pune jumatate de crema, a doua parte de blat, restul de crema si se acopera cu ultimul blat.

Se mixeaza 200 ml frisca, se adauga mascarpone si se mixeaza pana la incorporare. Se imbraca tortul cu aceasta compozitie. Se topeste ciocolata, se amesteca cu frisca ramasa si se orneaza tortul cu ea.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort delicios" nu uita sa-i faci un review.
 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu mascarpone si ganache