Tort delicios

de Corinuta in Torturi, 19 Noi 2012 | 4907 vizualizari

 

Un tort delicios pe care l-am pregatit pentru o persoana speciala.... deci l-am facut cadou.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 7 oua
  • 3 linguri cacao
  • 7 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 1 esenta de rom
  • Pentru umplutura:
  • 3 oua
  • 200 g zahar
  • 400 ml lapte
  • 3 linguri amidon
  • 50 g ciocolata neagra
  • 100 g unt
  • Pentru decor:
  • 300 ml frisca lichida
  • 200 g mascarpone
  • 50 g ciocolata neagra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort delicios:

Pentru blat, se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul si se continua baterea pana se topeste. Se incorporeaza galbenusurile unul cate unul, se pun esenta, cacaua si faina, amestecand usor cu o paleta de jos in sus. Se toarna compozitia intr-o forma de tort unsa si tapetata si se coace 30-40 de minute la foc potrivit. Se lasa la racit si se taie in 3.



Pentru crema, se bat ouale cu zaharul, se adauga amidonul si laptele caldut si se pune la fiert. Cand incepe sa se ingroase ca o budinca se ia de pe foc si se adauga ciocolata si untul. Se lasa la racit.



Se aseaza o parte de blat pe un platou, se pune jumatate de crema, a doua parte de blat, restul de crema si se acopera cu ultimul blat.



Se mixeaza 200 ml frisca, se adauga mascarpone si se mixeaza pana la incorporare. Se imbraca tortul cu aceasta compozitie. Se topeste ciocolata, se amesteca cu frisca ramasa si se orneaza tortul cu ea.



Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort delicios" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

gaby_gabytza 1

20.11.2012, 10:14

fara cuvinte.......

Mihaela11_jo 1

20.11.2012, 16:07

Foarte apetisant si fin

babi5 1

18.12.2014, 06:26

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mascarpone si piersici