Tort Rozalia

de mimmi in Torturi, 27 Feb 2011 | 5702 vizualizari

 

Un tort facut special pentru ziua de nastere a bunicii mele .

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru o foaie (in total sunt 2 foi)

  •  200 g. faina, 
  • 1 lingurita praf de copt,
  • 3 linguri zahar,
  • 1 praf de sare,
  •  1 ou, 
  • 125 g unt ,

 Ingrediente Blat Inima:

  • 2 oua,
  • 2 linguri apa,
  • 2 linguri zahar,
  • 3 linguri faina,
  • 1 lingurita praf de copt,

  Crema:

  • 100 g ciocolata alba,
  • 150 ml frisca lichida,

  In plus mai avem nevoie de :

  • 50 ml frisca lichida,
  • bomboane raffaelo,
  • 1 rulada de cumparat,
  • 1 lingura esenta vanilie,
  • gem asortat,
  • flori de la Dr.Oetker,
  • pasta de zahar
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Rozalia:

Foile:

Praful de copt se amesteca cu faina.Se adauga untul topit,zaharul ,sare si oul.

Se framanta un aluat,se infasoara in folie alimentara si se da la frigider 30 de minute.

Dupa 30 de minute se intinde o foaie patrata si se pune intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina pentru cca 15 minute.

La fel procedam si cu cea de a doua foaie.

Blatul in forma de inima :

Separam ouale,amestecam galbenusurile cu zaharul.

Albusurile si apa le batem spuma cu mixerul.

Adaugam albusurile,faina,praful de copt la galbenusuri si le amestecam cu dosul unei linguri.

Punem aluatul intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si o dam la cuptor pentru cca 15-20 de minute.

Crema :

Intr-o oala mica punem 100 ml frisca lichida si ciocota alba rupta bucati,lasam la foc mic pana se topeste ciocolata(sa nu fiarba frisca).Se da crema la frigider sa se raceasca si pe urma se amesteca cu 50 ml frisca batuta.

Se insiropeaza 1 foaie cu esenta de vanilie dizolvata in apa.Se unge foaia cu un strat subtire de gem,se aseaza pe toata suprafata felii de rulada,peste turnam crema,punem a doua foaie insiropata.

Imbracam tortul in pasta de zahar.

Pentru inima,taiem din blat o forma de inima,si o margine pentru inima.Imbracam inima in pasta de zahar,umplem inima cu frisca si asezam bomboanele raffaelo.

Ornam cu flori.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Rozalia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

mimmi 1

01.03.2011, 20:27

Multumesc mult de urari !!!

mimmi 1

01.03.2011, 20:28

Onesta florile sunt comestibile,sunt din napolitana si le gasesti in magazine.
Ps: Sunt de la Dr.Oetker

adry88 1

18.06.2011, 12:30

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu nuca de cocos