Tort Rozalia

de mimmi in Torturi, 27 Feb 2011 | 2962 vizualizari

 

Un tort facut special pentru ziua de nastere a bunicii mele .

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru o foaie (in total sunt 2 foi)

  •  200 g. faina, 
  • 1 lingurita praf de copt,
  • 3 linguri zahar,
  • 1 praf de sare,
  •  1 ou, 
  • 125 g unt ,

 Ingrediente Blat Inima:

  • 2 oua,
  • 2 linguri apa,
  • 2 linguri zahar,
  • 3 linguri faina,
  • 1 lingurita praf de copt,

  Crema:

  • 100 g ciocolata alba,
  • 150 ml frisca lichida,

  In plus mai avem nevoie de :

  • 50 ml frisca lichida,
  • bomboane raffaelo,
  • 1 rulada de cumparat,
  • 1 lingura esenta vanilie,
  • gem asortat,
  • flori de la Dr.Oetker,
  • pasta de zahar
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Rozalia:

Foile:

Praful de copt se amesteca cu faina.Se adauga untul topit,zaharul ,sare si oul.

Se framanta un aluat,se infasoara in folie alimentara si se da la frigider 30 de minute.

Dupa 30 de minute se intinde o foaie patrata si se pune intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina pentru cca 15 minute.

La fel procedam si cu cea de a doua foaie.

Blatul in forma de inima :

Separam ouale,amestecam galbenusurile cu zaharul.

Albusurile si apa le batem spuma cu mixerul.

Adaugam albusurile,faina,praful de copt la galbenusuri si le amestecam cu dosul unei linguri.

Punem aluatul intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si o dam la cuptor pentru cca 15-20 de minute.

Crema :

Intr-o oala mica punem 100 ml frisca lichida si ciocota alba rupta bucati,lasam la foc mic pana se topeste ciocolata(sa nu fiarba frisca).Se da crema la frigider sa se raceasca si pe urma se amesteca cu 50 ml frisca batuta.

Se insiropeaza 1 foaie cu esenta de vanilie dizolvata in apa.Se unge foaia cu un strat subtire de gem,se aseaza pe toata suprafata felii de rulada,peste turnam crema,punem a doua foaie insiropata.

Imbracam tortul in pasta de zahar.

Pentru inima,taiem din blat o forma de inima,si o margine pentru inima.Imbracam inima in pasta de zahar,umplem inima cu frisca si asezam bomboanele raffaelo.

Ornam cu flori.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Rozalia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

mimmi 1

01.03.2011, 20:27

Multumesc mult de urari !!!

mimmi 1

01.03.2011, 20:28

Onesta florile sunt comestibile,sunt din napolitana si le gasesti in magazine.
Ps: Sunt de la Dr.Oetker

adry88 1

18.06.2011, 12:30

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!