Tort Rozalia

de mimmi in Torturi, 27 Feb 2011 | 3877 vizualizari

 

Un tort facut special pentru ziua de nastere a bunicii mele .

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru o foaie (in total sunt 2 foi)

  •  200 g. faina, 
  • 1 lingurita praf de copt,
  • 3 linguri zahar,
  • 1 praf de sare,
  •  1 ou, 
  • 125 g unt ,

 Ingrediente Blat Inima:

  • 2 oua,
  • 2 linguri apa,
  • 2 linguri zahar,
  • 3 linguri faina,
  • 1 lingurita praf de copt,

  Crema:

  • 100 g ciocolata alba,
  • 150 ml frisca lichida,

  In plus mai avem nevoie de :

  • 50 ml frisca lichida,
  • bomboane raffaelo,
  • 1 rulada de cumparat,
  • 1 lingura esenta vanilie,
  • gem asortat,
  • flori de la Dr.Oetker,
  • pasta de zahar
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Rozalia:

Foile:



Praful de copt se amesteca cu faina.Se adauga untul topit,zaharul ,sare si oul.



Se framanta un aluat,se infasoara in folie alimentara si se da la frigider 30 de minute.



Dupa 30 de minute se intinde o foaie patrata si se pune intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina pentru cca 15 minute.



La fel procedam si cu cea de a doua foaie.



Blatul in forma de inima :



Separam ouale,amestecam galbenusurile cu zaharul.



Albusurile si apa le batem spuma cu mixerul.



Adaugam albusurile,faina,praful de copt la galbenusuri si le amestecam cu dosul unei linguri.



Punem aluatul intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si o dam la cuptor pentru cca 15-20 de minute.



Crema :


Intr-o oala mica punem 100 ml frisca lichida si ciocota alba rupta bucati,lasam la foc mic pana se topeste ciocolata(sa nu fiarba frisca).Se da crema la frigider sa se raceasca si pe urma se amesteca cu 50 ml frisca batuta.



Se insiropeaza 1 foaie cu esenta de vanilie dizolvata in apa.Se unge foaia cu un strat subtire de gem,se aseaza pe toata suprafata felii de rulada,peste turnam crema,punem a doua foaie insiropata.



Imbracam tortul in pasta de zahar.



Pentru inima,taiem din blat o forma de inima,si o margine pentru inima.Imbracam inima in pasta de zahar,umplem inima cu frisca si asezam bomboanele raffaelo.


Ornam cu flori.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Rozalia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

mimmi 1

01.03.2011, 20:27

Multumesc mult de urari !!!

mimmi 1

01.03.2011, 20:28

Onesta florile sunt comestibile,sunt din napolitana si le gasesti in magazine.
Ps: Sunt de la Dr.Oetker

adry88 1

18.06.2011, 12:30

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de sfecla rosie
  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coaste de miel cu sos si cus-cus

de Ina 7

ieri la 22:22

Negresa din albusuri cu ciocolata si krantz

ieri la 18:46

Zucchini in crusta de pesmet cu parmezan

de Adi 4

ieri la 13:59

Șarlota Diplomat, cu portocale

de RODIMUR 5

ieri la 00:30

Tort de ciocolată şi cafea cu glazură oglindă

de Ancutsa 5

pe 18.01 la 23:27

RETETA RECOMANDATA
Tort cu menta