Turte cu cartofi

de karla in Aperitive / Garnituri, 31 Aug 2013 | 19965 vizualizari

 

Ma gandeam eu ce sa fac si uitandu-ma prin frigider am dat peste niste cartofi piure facuti cu o zi in urma .Imi parea foarte rau sa-i arunc asa ca m-am gandit eu la aceste turtite pufoase ,delicioase pe care le savuram de fiecare data cu aceasi placere si m-am gandit sa impartasesc si cu voi delicatesele copilariei mele.
Si sa vedem.........

 

INGREDIENTE

  • Am pus aprox 500 de gr de piure
  • faina 500 gr ( depinde de cartofi se de calitatea fainii)
  • 25 gr de drojdie proaspata
  • 3 oua ( 2 galenusuri & un ou intreg)
  • putin lapte pt drojdie
  • sare
  • zahar pentru drojdie
  • ulei pentru prajit
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turte cu cartofi:

In primul rand am incalzit putin laptele.

Am pus drojdia la crescut cu zaharul si cu putin laptic si am lasat-o sa creasca 15 min.

Am pus intr-un castron cartofii ,faina ,ouale,sarea si in cele din urma si drojdia crescuta.

Si m-am pus pe framantat pana mi-a rezultat un aluat elastic ,moale si foarte putin lipicios.

Am pus aluatul l-a crescut pt. o ora.Dupa ce a crescut aluatul l-am pus pe masa de lucru si am inceput sa formez turtite ( cu ajutorul uleiului) pe care le-am lasat la crescut pt 5 min.Apoi le-am scufundat in uleiul incins pana s-au bronzat :D  .

Se servesc  langa un pahar de lapte si este micul dejun perfect .

POFTA BUNA!!!!!!!!!!!!

TIPS-URI

1

eu le servesc cu gem de prune

Daca ti-a placut reteta noastra "Turte cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

karla 1

02.09.2013, 14:19

xana 1

13.09.2013, 14:47

Ce bine arata

karla 1

15.09.2013, 22:01

multumesc :*

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Turte cu cartofi