Zacusca de dovlecei

de merisor in Zacusca, 13 Iul 2012 | 3595 vizualizari

 

Am luat cativa dovlecei de la mama de la tara si m-am gandit sa incerc o zacusca si am fost incantata de cum a iesit.

 

INGREDIENTE

  • 4 Kg dovlecei
  • ½ KG ceapa alba
  • ¼ kg ceapa rosie
  • Oregano
  • Foi de dafin
  • Piper
  • 2-3 catei usturoi
  • 450 g bulion de rosii
  • 2-3 linguri bulion de ardei
  • Frunze uscate de patrunjel
  • ¼ L ulei
  • Delicat sau vegeta
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de dovlecei:

Se curata ceapa si se pune la calit in ulei . Cand este aproape gata si incepe sa se lipeasca se pune bulionul, daca nu aveti bullion de ardei se pot pune si ardei capia copti si dati prin robot.


Se curata dovleceii si se dau pe razatoarea mare, se amesteca cu ceapa si bulionul, se asezoneaza cu celelelte ingrediente(se pun cantitatile dupa gustul fiecaruia ca la orice tocanita) si se da la cuptor pana cand incepe uleiul sa iasa pe margini la suprafata.


Se pune in borcane sterilizate si se mai baga la cuptor 5 minute dupa care se lasa in cuptor pana se racesc.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Bya Ralu 1

14.07.2012, 13:44

minunat trebe sa fie!

iri_iri 1

15.07.2012, 11:57

bunatate

oana_pisicutza16 1

16.07.2012, 13:36

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Rata cu portocale
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

RETETA RECOMANDATA
Zacusca de vinete si dovlecei