xana

1

Bucataras
incepator

Romania- Pascani Portugalia- Coimbra

Bucataras din 04.07.2013

RETETE232
PRIETENI285
Retete / Dulciuri

Desert inghetata de susan negru

In Dulciuri la 2 Oct 2017

  Semintele de susan se prajesc intr-o tigaie, la foc mic, amestecand mereu pana incep sa se crape putin. Se macina apoi pana devine o pasta groasa.  Intr-o cratita, se adauga laptele, frisca, mierea, vanilia si pasta de susan si se da la foc mediu pana da in clocot. Separat se...

Magiun de prune cu nuca

In Dulceata / Gem la 11 Aug 2014

Tocam prunele fara samburi apoi le punem pe foc intr-un tuci sau oala cu fundul dublu si antiaderenta. Eu am folosit wok-ul :) Adaugam scortisoara si zaharul, amestecam si lasam la foc moderat.  Va sta pe foc in jur de doua ore si va trebui sa amestecam de multe ori ca sa nu se prinda. La...

Tarta cu martipan

In Dulciuri la 13 Iul 2014

Incalzim cuptorul la 200 de grade. Dam prin razatoarea cu ochiuri mari martipanul. Ii adaugam ouale, esenta, zaharul si untul topit si racit. Mixam in jur de 5 minute pana devine omogem. Intr-o tava rotunda si putin inalta punem hartie de copt si prima foaie de aluat, pe care o intepam pe...

Cornulete cu alune de padure si aroma de caramel

In Dulciuri la 12 Iul 2014

Prajim alunele intr-o tigaie sau la cuptor, pana se rumenesc usor. Indepartam cat se poate din coaja si le macinam. Cu mana, amestecam bine faina si untul la temperatura camerei. Adaugam alunele, budinca de caramel, zaharul, esenta de rom, praful de sare si praful de copt. Amestecam pana...

Budinca de orez

In Dulciuri la 12 Iul 2014

Punem la fiert apa si orezul, la foc mediu, pana scade toata apa, dar avand grija ca orezul sa nu se prinda de fundul oalei. Adaugam apoi coaja de la o lamaie, taiata in felii(doar partea galbena) , betisoarele de scortisoara si 1,750 l lapte si lasam pe foc pana orezul este fiert bine si cremos,...

Brownies cu nuca si caramel

In Prajituri la 6 Iul 2014

Cca 250 de grame din cantitatea de ciocolata rupta bucatele, o punem pe baie de aburi impreuna cu margarina(sau untul) si un praf de sare. Amestecam din cand in cant pana se topesc apoi lasam 5 minute la racit. Zaharul si ouale intregi, le mixam la viteza mare timp de trei minute. Adaugam apoi...

Pancakes cu banane si cirese

In Dulciuri la 15 Iun 2014

Amestecam laptele cu iaurtul, oul si zaharul cu ajutorul unui tel. Adaugam scortisoara, praful de copt, sarea si faina si omogenizam. Punem si banana taiata in cubulete mici. Punem o tigaie la incins cu foarte putin ulei si turnam cu un polonic din compozitie. Distribuim bucatele de...

Cookies de ciocolata

In Dulciuri la 15 Iun 2014

Topim margarina pe baie de aburi si cand s-a mai racorit o amestecam cu zaharul praf, apoi cu oul. Cacaua, faina si praful de copt le cernem si le amestecam cu margarina pana se omogenizeaza. Adaugam si esentele dupa gust, praful de sare si ciocolata taiata in cubulete mici. Cu o lingura, luam...

Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

In Prajituri la 11 Iun 2014

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele, lamaia felii, lichiorul Amaretto si putina apa si le lasam pe foc pana cand se inmoaie, dar fara sa se zdrobeasca. Daca mai este nevoie, mai adaugam apa....

Prajitura tiramisu reteta cu ciocolata

In Prajituri la 11 Iun 2014

Tiramisu reţetă originală Pentru blat, topim ciocolata pe baie de aburi si o lasam sa se racoreasca. Mixam zaharul cu margarina pana devine o crema pufoasa, apoi adaugam pe rand galbenusurile celor trei oua, mixand dupa fiecare adaugare. Urmeaza esenta de migdale si ciocolata topita, pe...

Desert prajitura tavalita cu cocos

In Prajituri la 8 Iun 2014

Pentru blat, batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Separat, mixam galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi turnam margarina topita cate putin, fara a ne opri din mixat. Punem apa rece si esenta si mai batem cateva secunde. Adaugam fulgii de cocos si faina si amestecam cu...

Gelatina de cocos

In Dulciuri la 7 Iun 2014

Gelatina se pune in apa sa se inmoaie.  Laptele de cocos, frisca, laptele condensat si cele 2 linguri de fulgi de cocos se pun pe foc si cand incep sa dea in clocot le dam deoparte si le trecem printr-o sita si cat inca este fierbinte adaugam foile de gelatina scurse si amestecam pana...

Prajitura cu capsuni

In Prajituri la 7 Iun 2014

Taiem capsunile cubulete si le punem la foc impreuna cu zaharul, la foc mic, pentru cca 30 de minute, amestecand din cand in cand. Apoi se lasa la racit. Blatul 1 : Macinam biscuitii si batoanele de cereale si le amestecam cu margarina topita. Intr-o tava mai inalta punem folie alimentara si...

Brownies cu crema de branza

In Dulciuri la 6 Iun 2014

Topim ciocolata, uleiul si margarina intr-o cratita cu fundul gros la foc mic. Dupa ce s-au topit, luam de pe foc, adaugam zaharul si vanilia si amestecam bine. Batem cele 4 oua, dar nu mult, apoi adaugam crema de ciocolata dupa ce aceasta s-a racorit si omogenizam. Adaugam si faina amestecata...

Tort cu crema de alune

In Torturi la 23 Mai 2014

Pentru blat batem albusurile spuma tare cu un praf de sare iar galbenusurile cu zaharul. Cand galbenusurile devin pufoase, adaugam uleiul in fir subtire, ca la maioneza, apoi apa, fara a ne opri din mixat. Adaugam faina amestecata cu cacaua si praful de copt, amestecam, apoi adaugam romul si...

Popcorn caramel

In Dulciuri la 22 Apr 2014

Punem uleiul la incins intr-o oala incapatoare apoi adaugam boabele. Acoperim cu un capac si lasam boabele sa se desfaca, agitand din cand in cand oala. Cand cu se mai aude pocnind, transferam popcorn-ul intr-un castron mare. Punem margarina intr-o cratita, la foc mediu(dar nu asa mica cum am...

Mousse cu doua feluri de ciocolata

In Dulciuri la 22 Apr 2014

Topim ciocolata neagra pe baie de aburi. Cele 100 de grame de zahar le punem pe foc cu apa atat cat sa acopere zaharul si lasam la fiert pana se formeaza un sirop nu prea gros. Ouale si galbenusurile le batem impreuna pana devin pufoase si se mai albesc apoi turnam peste ele siropul de...

Muffins cu ciocolata

In Dulciuri la 11 Apr 2014

Intr-un castron punem faina si cacaua cu praful de copt, bicarbonatul si praful de sare. Separat amestecam zaharul cu margarina topita. Adaugam apoi laptele batut si ouale si amestecam bine. Turnam ingredientele lichide peste cele uscate  si omogenizam, apoi adaugam si ciocolata nagra...

Cheesecake Souffle- Reteta cu Nr. 100

In Prajituri la 10 Apr 2014

Incalzim laptele pana il simtim cald bine la atingere, dar nu fierbinte. Il turnam peste branza si margarina taiata in cubulete, ambele la temperatura camerei. Amestecam bine cu un tel pana la omogenizare. Adaugam galbenusurile si sucul de lamaie si continuam sa amestecam cu telul. Trecem acest...

Cornulete cu nuca si migdale

In Dulciuri la 10 Apr 2014

Margarina la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul si semintele de la pastaia de vanilie. Adaugam oul si mai mixam putin. Amestecam nuca, migdalele si scortisoara si le incorporam in margarina. Urmeaza apoi faina, un praf de sare si praful de copt, amestecam bine ca sa rezulte un...

Banane prajite

In Dulciuri la 9 Apr 2014

Taiem bananele fara coaja in jumatati. Cu ajutorul unei furculite facem niste riduri pe toata lungimea bananei.  Luam fiecare bucata si o dam prin faina, apasand bine ca sa acoperim bine cu faina dar nu in exces, apoi o trecem prin albusurile usor batute cu zaharul si scortisoara, apoi...

Biscuiti cu cocos

In Dulciuri la 2 Apr 2014

Mixam zaharul cu margarina pana aceasta devine pufoasa. Adaugam apoi oul si vanilia si omogenizam. Amestecam faina cu praful de copt, sarea si fulgii de cocos si adaugam jumatate din acest amestec peste margarina. Continuam sa mixam cateva secunde, atat cat sa se incorporeze faina. Scoatem...

Tort cu mousse de ciocolata si frisca

In Torturi la 8 Mar 2014

Blatul : Punem uleiul pe foc pana devine fierbinte, apoi il turnam peste cacao si omogenizam. Lasam sa se racoreasca pana cand e doar caldut si adaugam laptele, sarea si esenta de vanilie. Obtinem o pasta foarte putin grunjoasa. Mixam ouale si galbenusul cu mierea de albine pana se ingroasa...

Foietaj cu crema de ciocolata

In Prajituri la 25 Feb 2014

Taiem aluatul in dreptunghiuri nu prea mici si il punem intr-o tava cu hartie de copt. Dam la cuptorul incalzit la 200 de grade pana se rumeneste putin apoi cand s-a racit taiem fiecare dreptunghi in jumatate, pe orizontala. Cat timp aluatul e in cuptor facem crema astfel: praful de bubinca il...

Tarta de portocale cu sirop de cocos

In Prajituri la 11 Feb 2014

Ouale se bat impreuna cu zaharul si un praf de sare pana devin pufoase. Adaugam apoi iaurtul, coaja de portocala, sucul de portocala si uleiul si omogenizam. Urmeaza faina, amidonul si praful de copt cernute. Taiem coaja portocalei (inclusiv partea alba) apoi o taiem in felii pe care le asezam...

Prajitura cu blat de bezea, budinca de caramel si piersici

In Prajituri la 30 Ian 2014

Incepem prin a bate cu mixerul albusurile cu un praf de sare si otetul pana devin pufoase, apoi adaugam putin cate putin(cate o lingura) din zahar pana il terminam, batand pana se topeste tot zaharul iar albusurile devin ca o crema, care formeaza turturi cand ridicam paletele. Adaugam amidonul...

Chec zebra

In Prajituri la 30 Ian 2014

Separam galbenusurile de albusuri si le mixam cu zaharul pana devin pufoase si se albesc. Adaugam apoi uleiul si iaurtul si mai mixam putin. Urmeaza faina, amidonul si praful de copt cernute. Omogenizam cu ajutorul unei spatule. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se incorporeaza in...

Crema de zahar ars cu cocos

In Dulciuri la 31 Dec 2013

Punem laptele (inafara celui de cocos) si coaja de portocala pe foc iar cand da in clocot dam deoparte si lasam sa se racoreasca. Cele 250 gr de zahar si apa se pun si pe foc pana zaharul se topeste si are culoarea chihlimbarului, apoi turnam cu grija caramelul in forma(din cea cu gaura la...

Salam de biscuiţi, reţetă cu cocos

In Dulciuri la 30 Dec 2013

Salam de biscuiţi, reţetă cu cocos Frisca lichida, laptele si zaharul se pun la foc. Cand incep sa fiarba se dau deoparte si se adauga margarina, ciocolata, cocosul si cacaua si se amesteca bine pana se omogenizeaza. Se toarna amestecul de ciocolata peste biscuitii sfaramati si se...

Cozonac cu ciocolata si rahat

In Dulciuri la 22 Dec 2013

Pentru inceput ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Amestecam zaharul cu drojdia, o lingura cu varf din cantitatea de faina si laptele caldut pana obtinem o pasta omogena. O lasam acoperita timp de 10-15 minute pana incepe sa creasca. Adaugam apoi un praf de sare,...

Afisate 31 - 60 din 87 retete    

Postari recente

publicat la 29.01.2020

Crochete de ton

publicat la 13.02.2019

Chiftelute din legume

Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

Întrucât sunteţi atât de deschişi la noi descoperiri ale tehnicii, vi se propune – şi acceptaţi bucuroşi! – să fiţi parte dintr-o serie de experimente ce ţin de teleportare.Din păcate, tot ceea ce veţi reuşi este să apăreţi în mai multe locuri deodată… pe Foursquare. Chiar şi aşa, acest lucru vă bucură, deoarece deveniţi Mayor în insulele Maldive fără măcar să fi trecut pe acolo! Hai, că nu e puţin lucru, nu?!

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mousse de ciocolata reteta celui mai fin si delicios desert

ieri la 14:57

Prajitura cu cirese semi amare

pe 24.05 la 21:50

Tacos cheeseburger - Un preparat fusion gustos

pe 24.05 la 15:51

Mancare de  naut  cu spanac si curry in stil asiatic

de Ksenya 5

pe 24.05 la 11:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]