Dya Daniela Andrei

5

Bucataras
senzational

Galati

Bucataras din 25.10.2010

RETETE650
PRIETENI164
Retete

Fasole cu ciolan afumat la slow cooker Crock-Pot

In Slow Cooker la 14 Iun 2016

Curăţăm fasolea, o spălăm foarte bine şi o punem într-o oală încăpătoare. Turnăm apă atât cât să o cuprindă şi o lăsăm peste noapte să se hidrateze. A doua zi o scurgem de apă (dacă mai este cazul), o clătim şi o punem în vasul slow...

Piept de pui umplut

In Pui la 14 Iun 2016

Se spală foarte bine pieptul de pui şi se şterge cu un şervet (pentru a se absorbi surplusul de apă). Se feliază la distanţă de 1 cm, păstrând o bază comună. Se aşază pieptul de pui într-o tavă de cuptor şi se stropeşte cu puţin ulei. Printre feliile de piept...

Tagliatelle cu piept de pui (la cuptor)

In Paste la 14 Iun 2016

Am început prin a pune la fiert apa pentru tagliatelle. (I-am adăugat şi o linguriţa cu sare) Când a început apa să fiarbă, am adăugat pastele pentru 3 minute. Le-am scurs apoi de apă şi le-am trecut prin unt.  Între timp, am spălat pieptul de pui şi...

Chec cu portocale şi fructe de pădure

In Dulciuri la 14 Iun 2016

Se mixează untul moale (la temperatura camerei) cu zahărul şi cu sucul de portocale. Se adaugă rand pe rand ouăle şi se mixează de fiecre dată până la încorporarea completă. Se presară făina cernuta împreună cu praful de copt, coaja de portocală si se...

Dulceata de trandafiri

In Dulceata / Gem la 2 Iun 2016

Se culeg petalele de trandafiri si se curata de partea alba si de eventualele frunze. Se spala in apa rece pentru a inlatura praful si impuritatile si se lasa intr-o sita pentru a elimina surplusul de apa. Se pun apoi intr-un bol, se adauga o lingurita de zahar si sarea de lamaie. Se...

Sirop de Trandafir

In Sirop / Compot la 25 Mai 2016

Petalele de trandafir se curata si se spala in apa rece. Intr-o craticioara (cu baza dubla), de inox, se pune apa la fiert. Cand aceasta da in clocot, se presara petalele de trandafir si se fierb 10-15 minute. Se adauga sarea de lamaie (lichidul initial verde, va deveni rosu). Se...

Cannelloni cu pui

In Mancaruri cu carne la 21 Mai 2016

Se toaca pieptul de pui ori se taie marunt. Se potriveste de gust cu sare si piper. Se adauga ceapa verde maruntita, branza si cascavalul trecute prin razatoare, smantana si un ou. Se omogenizeaza totul. Cu compozitia astfel obtinuta se umplu cannelloni. Se asaza intr-o tava de...

Negresa cu biscuiti Oreo

In Mancare copii la 20 Mai 2016

Intr-o craticioara de inox, se pun la foc mic, laptele, zaharul si untul, impreuna cu pastaia de vanilie. Cand zaharul este topit integral se adauga cacaoa si ciocolata si se amesteca energic pentru omogenizarea completa. (Compozitia doar se aduce la punctul de fierbere, nu trebuie sa...

Pizza cu salam uscat si porumb

In Mancare copii la 19 Mai 2016

Din ingredientele date, se frământă un aluat elastic ce se lasă la dospit, intr-un loc cald, până ce îşi dublează volumul. Se întind apoi două foi egale. Se aşază în tăvi de copt, se înţeapă cu o furculiţă din loc în loc şi se ung cu...

Friptura de ied

In Oaie la 2 Mai 2016

Se curata pulpele de iedut si se spala foarte bine in apa rece. Se asaza intr-un vas cat mai incapator (de preferat, cu capac) si se ung cu ulei. Se condimenteaza foarte bine, se adauga usturoiul feliat (sau tocat marunt) si vinul si otetul. (Ideal este ca pulpele de ied sa fie acoperite...

Ciorba de ied

In Ciorbe la 30 Apr 2016

Coastele de iedut se taie si se spala foarte bine. Se pun la fiert in apa rece si se spumuieste ori de cate ori este necesar. Intre timp se taie legumele. Se adauga peste carne cand aceasta este fiarta. Se fierb legumele si se sareaza dupa gust. Se adauga sucul de rosii si borsul de...

Tort cu fructe de padure si crema de ciocolata

In Torturi la 29 Apr 2016

Pentru blat procedăm astfel: Mixăm ouăle împreună cu zaharul până ce obţinem o compoziţie cremoasă. Încorporăm, rând pe rând, uleiul, laptele şi făina împreună cu praful de copt. Presarăm coaja de portocala şi de lămâie si adaugăm...

Pateu de ciuperci

In Mancaruri de post la 16 Mar 2016

Ciupercile se spala foarte bine si se curata. Se fierb pentru 20-25 de minute, dupa care se scurg de apa. Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei pana devine translucida. Se adauga ciupercile si se rumenesc usor, avand grija sa nu se arda ceapa. Se scot apoi intr-un vas si se lasa...

Supa de usturoi

In Mancaruri de post la 15 Mar 2016

Pentru a pregati supa procedam astfel: Tocam ciupercile marunt (desigur, dupa ce au fost bine spalate) si le rumenim usor intr-o cratita in care am adaugat cele doua linguri cu ulei. Usturoiul se trece prin presa si se pune peste ciuperci. Se prajeste 2-3 minute, avand grija sa nu se arda....

Cookies cu fulgi de ovaz si fructe de padure

In Mancaruri de post la 13 Mar 2016

Se paseaza bananele cu o furculita, se adauga fulgii de ovaz si fructele de padure. Se amesteca pentru incorporarea completa si cu ajutorul unei lingurite se formeaza bilute. Se aduga si ciocolata rupta bucati si se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coc pentru 15-20...

Tarta cu fructe de padure

In Dulciuri la 13 Mar 2016

Se cerne făină, se adaugă ouăle, zahărul şi untul. Se presară bicarbonatul şi drojdia. Se toarnă apa şi se frământă un aluat elastic, nelipicios. Se ţine la rece aproximativ două ore, după care se întinde o foaie nu foarte groasă şi se aşază într-o tavă...

Pizza cu ananas si piept de pui

In Aperitive / Garnituri la 11 Mar 2016

Într-un bol micuţ se pasează drojdia cu zahărul şi se lasă la dospit pentru aproximativ 10 minute. Într-un vas încăpător se cerne făina şi se adaugă, pe rând, restul ingredientelor: sarea, oul, uleiul, oregano uscat, laptele şi apa minerală. Se...

Caramel

In Dulciuri la 10 Feb 2016

Se pune zahărul într-o crăticioară de inox, cu fund dublu şi se aşază pe aragaz, la foc potrivit. Se amestecă până ce zahărul se topeşte complet. Se ia crăticioara de pe foc şi se adaugă untul şi frişca lichidă, după care se pune din nou pe aragaz. Zahărul...

Clatite cu dragoste

In Dulciuri la 9 Feb 2016

           Începem prin a pregăti clătitele: Într-un bol omogenizăm iaurtul, cele două ouă, făina cernută, zaharul şi un praf de sare. Bicarbonatul îl adăugăm peste apa fierbinte, amestecăm energic şi turnăm...

Clatite din banane (cu crema de branza si stafide)

In Dulciuri la 22 Ian 2016

Bananele se paseaza bine. Se adauga ouale, zaharul si coaja de portocala. Pentru omogenizarea completa, am folosit un blender vertical . Din compozitia obtinuta se coc foile de clatite, intr-o tigaie unsa cu foarte putin ulei. Se ung apoi cu crema de branza, se adauga stafidele si se...

Tort Eva (cu zmeura, portocala si ciocolata)

In Dulciuri la 21 Ian 2016

 Pentru blat procedam astfel:  Se mixeaza ouale impreuna cu zaharul pana ce se obtine o compozitie cremoasa.  Se incorporeaza apoi, rand pe rand, uleiul, laptele si faina impreuna cu praful de copt.  Nu se adauga niciun ingredient nou, pana ce precedentul nu este...

Ardei umpluţi la slow cooker Crock-Pot

In Slow Cooker la 7 Ian 2016

Curăţăm ardeii, îi spălăm în interior şi îi lăsăm să se scurgă de apă. Ceapa şi morcovul tocate mărunt se călesc, în câteva linguri cu ulei, până se pătrund bine.   Se adaugă sucul de roşii şi se omogenizează. După ce s-a răcit...

Chifteluţe cu susan

In Porc la 7 Ian 2016

Intr-un bol mai mărişor adăugăm, rand pe rand, carnea şi ouăle, verdeţurile tocate mărunt, usturoiul pisat şi susanul. Presărăm sarea şi piperul după gust şi amestecăm compoziţia până se omogenizează complet.   Formăm apoi chifteluţele cu ajutorul unei...

Saratele cu unt

In Dulciuri la 7 Ian 2016

Se trece branza prin razatoare. Se amesteca cu untul moale (pastrat la temperatura camerei). Se adauga putina sare si faina. Din ingredientele date se framanta un aluat elastic ce se va pastra la rece cateva ore (eu l-am tinut peste noapte in balcon, fiind foarte frig). Din aluatul...

Chocolate Crinkles

In Dulciuri la 24 Dec 2015

Intr-o craticiora, la foc potrivit,  punem untul si ciocolata, amestecand continuu. Mixam ouale impreuna cu zaharul pana ce obtinem o spuma cremoasa. Adaugam ciocolata (la temperatura camerei) si amestecam pentru incorporarea completa. Adaugam faina impreuna cu praful de copt si...

Alba ca Zapada

In Prajituri la 24 Dec 2015

  Pentru foi: Ouale se mixeaza impreuna cu zaharul (inclusiv cel vanilat) pana ce se obtine o spuma cremoasa. Se presara coaja de lamaie si se amesteca pentru incorporare. Se adauga uleiul, putin cate putin, laptele si amoniacul stins cu zeama de lamaie. Se omogenizeaza si se adauga...

Cartofi gratinati cu piept de pui si afumatura

In Mancaruri cu carne la 24 Dec 2015

Se taie cartofii in felii subtiri, iar carnea in cuburi mici. Intr-un vas de cuptor, se asaza cate un strat de cartofi, unul de branza (sarata, de burduf si casacval) si unul de carne (de pui si afuamtura). Se toarna jumatate din cantitatea de ou batut cu smantana si se continua aseazarea...

Briose cu zmeura

In Dulciuri la 24 Dec 2015

Se amestecă făina cu praful de copt, cu zahărul şi cu un praf de sare. Se adăugă oul şi uleiul. Se omogenizează si se toarnă puţin câte puţin laptele. Se obtine un aluat asemanator celui de chec. Se adaugă fulgii de ciocolata si zmeura, amestecând uşor. Se ung...

Friptura de vita

In Vita la 23 Dec 2015

Se asaza rasolul intr-un vas de yena. Se unge rasolul cu ulei, se condimenteaza dupa gust cu piper, sare, chilli, busuioc si rozmarin si se intinde sucul de rosii, uniform, pe toata suprafata. Se adauga in vas o cana cu apa si se da la cuptor, la o temperatura de 180 de grade pentru o ora...

Sarmalute cu afumatura

In Porc la 23 Dec 2015

Ceapa tocata, se caleste in cateva linguri cu ulei. Cand ceapa devine translucida,  potrivim de gust cu sare si piper, adaugam sucul de rosii/bulionul, orezul, cele 2 oua si verdeata tocata marunt. Continuam calirea inca 5-10 minute si adaugam carnea tocata. Amestecam toate...

Afisate 31 - 60 din 650 retete    

Postari recente

publicat la 27.08.2017

Desert kataif cu alune si fistic

Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

Măcar azi ar fi bine să faci o pauză din consultarea asiduă a anunţurilor matrimoniale. Cel puţin încetează să le mai cauţi în revista “Zootehnia modernă”.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de capsuni

pe 04.05 la 20:15

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]