Retete culinare din Italia

Retete traditionale din Italia

Italienii vorbareti, veseli si prietenosi au o cultura culinara deosebit de bogata si variata: retete colorate cu paste, faimoasele retete de pizza sau retete cu fructe de mare...


Retete italiene aromate

Va invitam sa descoperiti arta culinara italiana, preparand impreuna cu noi retete delicioase! Cu siguranta cei dragi vor spune mamma mia!

Aperitiv medalion Caprese

Postat de: RODIMUR

Se spală legumele și se șterg cu un prosop de hârtie. Se porționează mozzarella și roșiile în felii de aceeași grosime. Se pregătesc elementele de decor. Se pun... Citeste continuarea

Dovlecei sotati, cu ton, sos de rosii si ricotta

Postat de: ctlina

Curatati usturoiul si ceapa salota si tocati-le marunt. Spalati si curatati dovlecelul, taiati-l in 2. Se taie în tagliatelle subțiri, cu ajutorul unui cuțit de curățat. Partea... Citeste continuarea

Aperitiv crochete de carne cu parmezan

Postat de: ctlina

Inmuiati painea in apa rece, scurgeti-o bine. Intr-un castron amestecati toate ingredientele pentru crochete. Puneti sare si piper si amestecati bine. Formati crochetele introducand in... Citeste continuarea

Foccacia cu masline si rosii

Postat de: RODIMUR

Se pune făina albă în vasul pentru frământat, iar în mijlocul ei, într-o adâncitură, drojdia mărunțită, zahărul și apa caldă, adăugată puțin câte... Citeste continuarea

Piept de curcan cu zucchini

Postat de: mihaelar63

 Pieptul de curcan se spala si se portioneaza cuburi . Se pune intr-o tigaie non-aderenta  cu 150 ml apa  apa . Sarati . Condimentati cu condiment natural ... Citeste continuarea

Gratin de vinete cu brânză sărată

Postat de: ctlina

Taiati vinetele in felii de 1 cm grosime.   In mod normal trebuie prajite in ulei, eu am ales sa le gatesc la cuptor. Cu un penson ungeti fiecare felie cu ulei de masline,... Citeste continuarea

Focaccia cu rozmarin

Postat de: RODIMUR

În vasul pentru frământat se pune făina amestecată cu sare, iar în mijlocul ei, drojdia mărunțită, zahărul și apa caldă, adăugată puțin câte puțin. După ce a... Citeste continuarea

Iepure cu rozmarin si cartofi

Postat de: mihaelar63

Iepurele bine portionat l-am spalat si curatat cu mare atentie. Curatati cartofii fierti. Spalati si tocati patrunjelul. Sarati si condimentati carnea cu rozmarin si piper... Citeste continuarea

Spaghetti carbonara

Postat de: AlexTeacher

1. Pune pe foc o oala cu 2 l de apa cu putina sare. Baconul este deja sarat, asa ca nu exagera cu sarea.  2. Taie baconul cubulete. 3. Ia spaghetele, strangele ca intr-un buchet,... Citeste continuarea

Paste cu sos alb si ciuperci

Postat de: mihaelar63

 Pastele se fierb in multa apa cu sare, respectand timpul de fierbere indicat pe ambalaj. Eu de obicei le fierb mai putin, tinand cont ca vor fi puse la sfarsit in sos.... Citeste continuarea

Dovlecei sotati cu branza ricotta sarata

Postat de: ctlina

Incalziti uleiul intr-o tigaie si puneti paprika si sosul cu patrunjel . Adaugati dovleceii, amestecati si sotati-i timp de 10 minute, intorcandu-i din timp in timp. Puneti rosiile date pe... Citeste continuarea

Vinete rotunde umplute

Postat de: ctlina

Spalati legumele. Taiati capatul cu coada al vinetelor si goliti-le de pulpa cu o lingurita. Tocati pulpa marunt, sarati si puneti-o la scurs, sa lase apa. Curatati si tocati marunt ceapa... Citeste continuarea

Salata cu calamar

Postat de: mihaelar63

Spalati si curatati ceapa, ridichile si salata. Rosiile se spala si se taie jumatati. Ridichile si ceapa se feliaza. Caperele se scot din otet. Maslinele se... Citeste continuarea

Desert pana cotta cu lapte si capsuni

Postat de: ctlina

Spalati si curatati capsunile. Taiati-le in 4, amestecati-le cu 2 linguri de zahar si dati la rece. Puneti foile de gelatina la hidratat in apa rece. Intr-o oala adanca puneti la fiert... Citeste continuarea

Scoici cu mazare si grau

Postat de: mihaelar63

Curatati si spalati usturoiul verde. Feliati-l rondele. Curatati si spalati rosiile, ceapa verde si verdeata. Se caleste usturoiul usor cu atentie sa nu se arda.... Citeste continuarea

Crap marinat italienesc

Postat de: mihaelar63

 Crapul se spala bine si se incresteaza pielea din doi in doi centimetri. Crestaturile se fac pe diagonala, in sensul invers al dispunerii oaselor. Aceasta operatiune ajuta ca... Citeste continuarea

Sos Marinara

Postat de: Ina

Spalam rosiile si le crestam usor coaja, cu varful cutitului. Trecem rosiile prin apa clocotita, pentru 30 secunde, apoi le scoatem intr-o sita. In contact cu apa clocotita coaja crestata se va... Citeste continuarea

Pui cu cartofi si zucchini

Postat de: mihaelar63

Puiul se curata, se spala si se pune intr-o tava non-aderenta. Curatati si spalati legumele. Cartofii se taie bucati. Dovlecelul si ardeiul iute se taie rondele. Jumatate de ardei... Citeste continuarea

Pizza Calzone

Postat de: vasimur

Preparare aluat: Se face un aluat elastic, potrivit de moale și nelipicios din: făină, ou, sare, drojdie și apă caldă. După o scurtă frământare adăugați ulei de măsline și... Citeste continuarea

Mini pizza de vinete si dovlecei

Postat de: ctlina

Spalati legumele si incalziti cuptorul la 180°C Taiati vanata si dovlecelul  in felii subtiri. Ungeti-le cu ulei pe ambele parti si puneti-le pe o tava acoperita cu hartie... Citeste continuarea

Paste Alfedro

Postat de: ClaudiaHossu

Se spala pieptii de pui, se sterg cu hartie, se taie pe lung; se da fiecare bucata cu piper alb si sare. Se pune un pic de ulei pe pui. Se rumeneste fiecare bucata de pui in tigaie. Se taie... Citeste continuarea

Salata de ton rosu cu porumb si masline

Postat de: mihaelar63

Ridichile se spala si se taie sferturi sau rondele. Ridichile dau gustul usor picant salatei. Se asaza intr-un bol incapator. Caperele se scot din borcan si se taie pe... Citeste continuarea

Baccala in sos de rosii

Postat de: gurita_ta2005

Bucatile de peste se pun pe servet de hartie. Intr-o farfurie adanca punem faina, trecem bucatiile de peste, pe ambele parti si le punem la prajit in ulei de masline, se lasa cateva minute pe... Citeste continuarea

Pizza cu faina fara gluten, cu 3 feluri de branza

Postat de: trifadalia

   Pentru aluat, se amestecă laptele călduţ cu drojdia şi zahărul. Se lasă 10 minute să crească.  Într-un vas se pun făina, sarea, uleiul şi drojdia crescută. Se... Citeste continuarea

Creveti, surimi, mazare si taitei de orez

Postat de: mihaelar63

 Rosiile se spala si se taie jumatati. Frunzele de busuioc se curata de pe tije. Tijele se maruntesc. Caciulia de usturoi se curata de primul strat de foi, se spala si... Citeste continuarea

Desert tarta crumble cu mascarpone si capsuni

Postat de: rocsi_1612

Blatul: Intr-un bol amestecati faina cernuta cu praful de copt si sarea. Adaugati untul, coaja de lime, vanilia, amestecati bine cu mainile. Puneti si cele doua oua, framantati bine. O... Citeste continuarea

Vinata evantai-acordeon la cuptor

Postat de: ctlina

Spalati legumele. Taiati ceapa si rosia in rondele. Taiati ardeiul in lamele. Cu un cutit ascutit taiati vanata in 6-8 lamele fara sa ajungeti cu cutitul pana la cotor. Apasati vanata, se... Citeste continuarea

Paste negre cu fructe de mare

Postat de: oanapl

Tai usturoiul felii și îl pui la călit în uleiul încins, până când se rumenește puțin. Adaugi roșiile cherry și felii de ardei gras. Când legumele... Citeste continuarea

Gnocchi de casa cu sos carbonara

Postat de: BakeUpArtist

Am început cu prepararea pastelor ; am fiert cartofii și am făcut un piure fin. Ca să obțin niște gnocchi foarte gustoși, ca în Italia, am asezonat piureul cu ierburi italiene... Citeste continuarea

Aperitiv fritata/ Omleta cu asparagus si trufa neagra

Postat de: ctlina

Curatati sparanghelul cu un cutit econom (lasati varful) si taiati baza. Fierbeti-l 5-8 minute in apa fierbinte cu sare (depinde de grosimea lor). Taiati ceapa salota marunt si... Citeste continuarea

Sandvis Caprese

Postat de: RODIMUR

Pentru un sandviș rece, cele două felii de pâine toast se vor prăji, după care se vor unge, calde fiind, cu unt. Pe o felie de pâine prăjită și unsă cu unt se pun feliile de... Citeste continuarea

Salata Caprese

Postat de: RODIMUR

Roșiile se spală, se șterg cu hârtie absorbantă și se feliază (felii cam de 7-8 mm grosime). Mozzarella se scurge de zer și se lasă să se usuce, după care se feliază, la fel ca... Citeste continuarea

Ravioli proaspete cu sos cremos si curry verde

Postat de: ctlina

Se curata morcovul si se taie în tagliatelle subțiri, cu ajutorul unui cuțit de curățat. Tocati marunt ghimbirul. Sotati gimbirul si morcovii intr-o tigaie in 15 g de unt, timp... Citeste continuarea

Desert prajitura pufoasa cu cirese

Postat de: Corina33

Se mixează ouăle cu zahărul până când acesta se topește, se adaugă uleiul și laptele, apoi făina și praful de copt stins cu putina zeamă de lămâie. Turnam aluatul... Citeste continuarea

Tagliatelle proaspete cu sos cremos de mozzarella

Postat de: ctlina

Gatiti sunca afumata intr-o tigaie fara sa adaugati grasime. Adaugati smantana lichida, puneti piper si lasati sa fiarba 2-3 minute. Puneti branza mozzarella taiata bucati si lasati-o sa se... Citeste continuarea

Piureu de telina cu gnudi din branza gorgonzola

Postat de: ctlina

Curatati si spalati legumele. Taiati telina si cartofii in bucati. Intr-o oala adanca incalziti uleiul. Puneti la prajit ceapa tocata si cateii de usturoi taiati in 2. Adaugati... Citeste continuarea

Paine Focaccia cu cimbru si masline

Postat de: ctlina

Curatati cartofii, taiati-i bucati si puneti-i la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti scurgeti-i, pastrati apa in care au fiert, zdrobiti-i si lasati-i sa se raceasca. In bolul robotului... Citeste continuarea

Paste cu creveti si sos gorgonzola

Postat de: trifadalia

Pastele se pun la fiert sa fie al dente, in apa cu sare. Se fierb orice fel de paste dupa preferinte. Pentru sos se pune smantana intr-o tigaie si gorgonzola sfaramata pana aproape incepe sa... Citeste continuarea

Desert crostata cu ricotta si marmelada de capsuni

Postat de: Corina33

Ptr. aluat mixam ouale cu zaharul intr-un bol, adaugam si uleiul, praful de copt, iar la sfarsit faina cate un pumn pe rand, amestecand dupa fiecare. Trebuie sa rezulte un aluat omogen si moale,... Citeste continuarea

Desert Tiramisu

Postat de: Oana

Pregatim cafeaua indulcita si o lasam sa se raceasca. Mixam galbenusurile cu 100 gr zahar pudra pana se albesc si se intaresc. Adaugam... Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de capsuni

pe 04.05 la 20:15

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]