Retete traditionale din Italia
Italienii vorbareti, veseli si prietenosi au o cultura culinara deosebit de bogata si variata: retete colorate cu paste, faimoasele retete de pizza sau retete cu fructe de mare...
Retete italiene aromate
Va invitam sa descoperiti arta culinara italiana, preparand impreuna cu noi retete delicioase! Cu siguranta cei dragi vor spune mamma mia!
Aperitiv medalion Caprese
Postat de: RODIMURSe spală legumele și se șterg cu un prosop de hârtie. Se porționează mozzarella și roșiile în felii de aceeași grosime. Se pregătesc elementele de decor. Se pun... Citeste continuarea
Dovlecei sotati, cu ton, sos de rosii si ricotta
Postat de: ctlinaCuratati usturoiul si ceapa salota si tocati-le marunt. Spalati si curatati dovlecelul, taiati-l in 2. Se taie în tagliatelle subțiri, cu ajutorul unui cuțit de curățat. Partea... Citeste continuarea
Aperitiv crochete de carne cu parmezan
Postat de: ctlinaInmuiati painea in apa rece, scurgeti-o bine. Intr-un castron amestecati toate ingredientele pentru crochete. Puneti sare si piper si amestecati bine. Formati crochetele introducand in... Citeste continuarea
Foccacia cu masline si rosii
Postat de: RODIMURSe pune făina albă în vasul pentru frământat, iar în mijlocul ei, într-o adâncitură, drojdia mărunțită, zahărul și apa caldă, adăugată puțin câte... Citeste continuarea
Piept de curcan cu zucchini
Postat de: mihaelar63Pieptul de curcan se spala si se portioneaza cuburi . Se pune intr-o tigaie non-aderenta cu 150 ml apa apa . Sarati . Condimentati cu condiment natural ... Citeste continuarea
Gratin de vinete cu brânză sărată
Postat de: ctlinaTaiati vinetele in felii de 1 cm grosime. In mod normal trebuie prajite in ulei, eu am ales sa le gatesc la cuptor. Cu un penson ungeti fiecare felie cu ulei de masline,... Citeste continuarea
Focaccia cu rozmarin
Postat de: RODIMURÎn vasul pentru frământat se pune făina amestecată cu sare, iar în mijlocul ei, drojdia mărunțită, zahărul și apa caldă, adăugată puțin câte puțin. După ce a... Citeste continuarea
Iepure cu rozmarin si cartofi
Postat de: mihaelar63Iepurele bine portionat l-am spalat si curatat cu mare atentie. Curatati cartofii fierti. Spalati si tocati patrunjelul. Sarati si condimentati carnea cu rozmarin si piper... Citeste continuarea
Spaghetti carbonara
Postat de: AlexTeacher1. Pune pe foc o oala cu 2 l de apa cu putina sare. Baconul este deja sarat, asa ca nu exagera cu sarea. 2. Taie baconul cubulete. 3. Ia spaghetele, strangele ca intr-un buchet,... Citeste continuarea
Paste cu sos alb si ciuperci
Postat de: mihaelar63Pastele se fierb in multa apa cu sare, respectand timpul de fierbere indicat pe ambalaj. Eu de obicei le fierb mai putin, tinand cont ca vor fi puse la sfarsit in sos.... Citeste continuarea
Dovlecei sotati cu branza ricotta sarata
Postat de: ctlinaIncalziti uleiul intr-o tigaie si puneti paprika si sosul cu patrunjel . Adaugati dovleceii, amestecati si sotati-i timp de 10 minute, intorcandu-i din timp in timp. Puneti rosiile date pe... Citeste continuarea
Vinete rotunde umplute
Postat de: ctlinaSpalati legumele. Taiati capatul cu coada al vinetelor si goliti-le de pulpa cu o lingurita. Tocati pulpa marunt, sarati si puneti-o la scurs, sa lase apa. Curatati si tocati marunt ceapa... Citeste continuarea
Salata cu calamar
Postat de: mihaelar63Spalati si curatati ceapa, ridichile si salata. Rosiile se spala si se taie jumatati. Ridichile si ceapa se feliaza. Caperele se scot din otet. Maslinele se... Citeste continuarea
Desert pana cotta cu lapte si capsuni
Postat de: ctlinaSpalati si curatati capsunile. Taiati-le in 4, amestecati-le cu 2 linguri de zahar si dati la rece. Puneti foile de gelatina la hidratat in apa rece. Intr-o oala adanca puneti la fiert... Citeste continuarea
Scoici cu mazare si grau
Postat de: mihaelar63Curatati si spalati usturoiul verde. Feliati-l rondele. Curatati si spalati rosiile, ceapa verde si verdeata. Se caleste usturoiul usor cu atentie sa nu se arda.... Citeste continuarea
Crap marinat italienesc
Postat de: mihaelar63Crapul se spala bine si se incresteaza pielea din doi in doi centimetri. Crestaturile se fac pe diagonala, in sensul invers al dispunerii oaselor. Aceasta operatiune ajuta ca... Citeste continuarea
Sos Marinara
Postat de: InaSpalam rosiile si le crestam usor coaja, cu varful cutitului. Trecem rosiile prin apa clocotita, pentru 30 secunde, apoi le scoatem intr-o sita. In contact cu apa clocotita coaja crestata se va... Citeste continuarea
Pui cu cartofi si zucchini
Postat de: mihaelar63Puiul se curata, se spala si se pune intr-o tava non-aderenta. Curatati si spalati legumele. Cartofii se taie bucati. Dovlecelul si ardeiul iute se taie rondele. Jumatate de ardei... Citeste continuarea
Pizza Calzone
Postat de: vasimurPreparare aluat: Se face un aluat elastic, potrivit de moale și nelipicios din: făină, ou, sare, drojdie și apă caldă. După o scurtă frământare adăugați ulei de măsline și... Citeste continuarea
Mini pizza de vinete si dovlecei
Postat de: ctlinaSpalati legumele si incalziti cuptorul la 180°C Taiati vanata si dovlecelul in felii subtiri. Ungeti-le cu ulei pe ambele parti si puneti-le pe o tava acoperita cu hartie... Citeste continuarea
Paste Alfedro
Postat de: ClaudiaHossuSe spala pieptii de pui, se sterg cu hartie, se taie pe lung; se da fiecare bucata cu piper alb si sare. Se pune un pic de ulei pe pui. Se rumeneste fiecare bucata de pui in tigaie. Se taie... Citeste continuarea
Salata de ton rosu cu porumb si masline
Postat de: mihaelar63Ridichile se spala si se taie sferturi sau rondele. Ridichile dau gustul usor picant salatei. Se asaza intr-un bol incapator. Caperele se scot din borcan si se taie pe... Citeste continuarea
Baccala in sos de rosii
Postat de: gurita_ta2005Bucatile de peste se pun pe servet de hartie. Intr-o farfurie adanca punem faina, trecem bucatiile de peste, pe ambele parti si le punem la prajit in ulei de masline, se lasa cateva minute pe... Citeste continuarea
Pizza cu faina fara gluten, cu 3 feluri de branza
Postat de: trifadaliaPentru aluat, se amestecă laptele călduţ cu drojdia şi zahărul. Se lasă 10 minute să crească. Într-un vas se pun făina, sarea, uleiul şi drojdia crescută. Se... Citeste continuarea
Creveti, surimi, mazare si taitei de orez
Postat de: mihaelar63Rosiile se spala si se taie jumatati. Frunzele de busuioc se curata de pe tije. Tijele se maruntesc. Caciulia de usturoi se curata de primul strat de foi, se spala si... Citeste continuarea
Desert tarta crumble cu mascarpone si capsuni
Postat de: rocsi_1612Blatul: Intr-un bol amestecati faina cernuta cu praful de copt si sarea. Adaugati untul, coaja de lime, vanilia, amestecati bine cu mainile. Puneti si cele doua oua, framantati bine. O... Citeste continuarea
Vinata evantai-acordeon la cuptor
Postat de: ctlinaSpalati legumele. Taiati ceapa si rosia in rondele. Taiati ardeiul in lamele. Cu un cutit ascutit taiati vanata in 6-8 lamele fara sa ajungeti cu cutitul pana la cotor. Apasati vanata, se... Citeste continuarea
Paste negre cu fructe de mare
Postat de: oanaplTai usturoiul felii și îl pui la călit în uleiul încins, până când se rumenește puțin. Adaugi roșiile cherry și felii de ardei gras. Când legumele... Citeste continuarea
Gnocchi de casa cu sos carbonara
Postat de: BakeUpArtistAm început cu prepararea pastelor ; am fiert cartofii și am făcut un piure fin. Ca să obțin niște gnocchi foarte gustoși, ca în Italia, am asezonat piureul cu ierburi italiene... Citeste continuarea
Aperitiv fritata/ Omleta cu asparagus si trufa neagra
Postat de: ctlinaCuratati sparanghelul cu un cutit econom (lasati varful) si taiati baza. Fierbeti-l 5-8 minute in apa fierbinte cu sare (depinde de grosimea lor). Taiati ceapa salota marunt si... Citeste continuarea
Sandvis Caprese
Postat de: RODIMURPentru un sandviș rece, cele două felii de pâine toast se vor prăji, după care se vor unge, calde fiind, cu unt. Pe o felie de pâine prăjită și unsă cu unt se pun feliile de... Citeste continuarea
Salata Caprese
Postat de: RODIMURRoșiile se spală, se șterg cu hârtie absorbantă și se feliază (felii cam de 7-8 mm grosime). Mozzarella se scurge de zer și se lasă să se usuce, după care se feliază, la fel ca... Citeste continuarea
Ravioli proaspete cu sos cremos si curry verde
Postat de: ctlinaSe curata morcovul si se taie în tagliatelle subțiri, cu ajutorul unui cuțit de curățat. Tocati marunt ghimbirul. Sotati gimbirul si morcovii intr-o tigaie in 15 g de unt, timp... Citeste continuarea
Desert prajitura pufoasa cu cirese
Postat de: Corina33Se mixează ouăle cu zahărul până când acesta se topește, se adaugă uleiul și laptele, apoi făina și praful de copt stins cu putina zeamă de lămâie. Turnam aluatul... Citeste continuarea
Tagliatelle proaspete cu sos cremos de mozzarella
Postat de: ctlinaGatiti sunca afumata intr-o tigaie fara sa adaugati grasime. Adaugati smantana lichida, puneti piper si lasati sa fiarba 2-3 minute. Puneti branza mozzarella taiata bucati si lasati-o sa se... Citeste continuarea
Piureu de telina cu gnudi din branza gorgonzola
Postat de: ctlinaCuratati si spalati legumele. Taiati telina si cartofii in bucati. Intr-o oala adanca incalziti uleiul. Puneti la prajit ceapa tocata si cateii de usturoi taiati in 2. Adaugati... Citeste continuarea
Paine Focaccia cu cimbru si masline
Postat de: ctlinaCuratati cartofii, taiati-i bucati si puneti-i la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti scurgeti-i, pastrati apa in care au fiert, zdrobiti-i si lasati-i sa se raceasca. In bolul robotului... Citeste continuarea
Paste cu creveti si sos gorgonzola
Postat de: trifadaliaPastele se pun la fiert sa fie al dente, in apa cu sare. Se fierb orice fel de paste dupa preferinte. Pentru sos se pune smantana intr-o tigaie si gorgonzola sfaramata pana aproape incepe sa... Citeste continuarea
Desert crostata cu ricotta si marmelada de capsuni
Postat de: Corina33Ptr. aluat mixam ouale cu zaharul intr-un bol, adaugam si uleiul, praful de copt, iar la sfarsit faina cate un pumn pe rand, amestecand dupa fiecare. Trebuie sa rezulte un aluat omogen si moale,... Citeste continuarea
Desert Tiramisu
Postat de: OanaPregatim cafeaua indulcita si o lasam sa se raceasca. Mixam galbenusurile cu 100 gr zahar pudra pana se albesc si se intaresc. Adaugam... Citeste continuarea