Retete traditionale din Italia
Italienii vorbareti, veseli si prietenosi au o cultura culinara deosebit de bogata si variata: retete colorate cu paste, faimoasele retete de pizza sau retete cu fructe de mare...
Retete italiene aromate
Va invitam sa descoperiti arta culinara italiana, preparand impreuna cu noi retete delicioase! Cu siguranta cei dragi vor spune mamma mia!
Parmigiana de vinete- melanzane alla parmigiana
Postat de: AnaDavidTaiați vinetele felii groase de 1/2 cm, se pun pe un gratar peste o tava si se pune sare peste. Se lasa cel putin 30 de minute sa piarda apa in exces. Se usuca bine si se sterg de sare... Citeste continuarea
Pesto cu busuioc
Postat de: AnaDavidSe incepe cu usturoiul si putin sare, se piseaza pana devine pasta. Se adauga muguri de pin si se piseaza pana devin o pasta. Se pun frunzele de busuioc cu o lingura de ulei si continuam sa... Citeste continuarea
Pizza cu piept de pui
Postat de: abetinaSe pune faina in vas, se adauga laptele dulce caldut ca apa de vara, putina sare si drojdia topita in lapte, un ou, margarina si se face un aluat suficient de tare; spre final, se... Citeste continuarea
Lasagna cu anghinare
Postat de: AnaDavidSe taie anghinarele la jumate, se scoate miezul și frunzele exterioare mai dure. Se taie felii subtiri si sa pune în apă cu lămâie să nu devină negre. Indepărtam pielita de... Citeste continuarea
Desert Pound Cake cu levantica
Postat de: AnaDavidSe bat ouăle și zahărul impreuna până devin o cremă omogena și spumoasa. Se adauga laptele și untul topit și se amestecă bine. Separat amestecam faina cu sarea. Se adauga... Citeste continuarea
Fructe de mare cu paste
Postat de: oanaplCureți gogoșarul de semințe și cotor și îl tai feliuțe. Usturoiul curățat îl feliezi. Speli roșiile. Într-o tigaie, pui uleiul de măsline și călești... Citeste continuarea
Paste cu ton si ciuperci
Postat de: oanaplÎncepi prin a pune o oală cu apă la fiert. Când apa a început să fiarbă, pui sare și apoi pastele. Fierbi pastele conform indicațiilor de pe ambalaj, amestecând din... Citeste continuarea
Frittata cu ardei, dovlecel si paste
Postat de: oanaplPui apă cu sare la fiert într-o oală și când apa clocotește, pui pastele și le lași să fiarbă 5-6 minute, apoi le scurgi bine. Tai șunca și dovlecelul cubulețe, iar... Citeste continuarea
Risotto cu ciuperci si parmezan
Postat de: AlexTeacherTaie salotele cubulete. Pune 1 lingura de ulei de masline intr-o tigaie si adauga putina sare. Amesteca cu ajutorul unei spatule de silicon pentru a crea o emulsie. Adauga... Citeste continuarea
Caponata de vinete
Postat de: elucubratiiculinareDacă vă hotărâți și vă plac mâncărurile un pic mai dulci, atunci începeți cu stafidele. Se toarnă apă fierbinte peste ele și le lăsați să se hidrateze.... Citeste continuarea
Tortellini ( bicolori ) de casa, cu ciuperci si cascaval
Postat de: InaAm amestecat faina cu sarea, am format in mijlocul gramezii un crater in care am spart cele doua oua si am omogenizat totul, ajutandu-ma de o furculita. Am scos aluatul pe blatul de lucru si am... Citeste continuarea
Linguini siciliene cu fructe de mare
Postat de: mihaelar63Spaghetele se fierb in apa clocotinda cu sare. Eu le fierb reducand cu o treime timpul indicat pe pachet. Imi plac a la dente si oricum vor absorbi din sosul fructelor... Citeste continuarea
Cannelloni
Postat de: carolinePreparam umplutura: 1. Ceapa o curatam de coaja, o spalam si o tocam marunt. Morcovii ii curatam, ii spalam si ii taiem cuburi mici. 2. Punem o tigaie la foc... Citeste continuarea
Pui Valdostana cu ciuperci
Postat de: mihaelar63Pieptul de pui se spala si se taie in bucati mari [ ca pentru snitel ]. Feliati sunca si cascavalul . Rosiile se spala si se feliaza Curati , spalati si tocati marunt ceapa si... Citeste continuarea
Aperitiv vinete parmigiana
Postat de: rocsi_1612Spalati vinetele, le stergeti cu un prosop si le indepartati capetele. Le taiati felii potrivit de groase, le presarati cu sare si piper. Ungeti o tigaie grill cu putin ulei, o puneti la... Citeste continuarea
Focaccia cu rosii cherry si rozmarin
Postat de: AlexTeacher1. Intr-un kilogram de faina 000 pune o lingura cu varf de sare grunjoasa si 10g de zahar (un varf de lingura) si amesteca bine. 2.... Citeste continuarea
Pizza cu piept de curcan
Postat de: abetinaSe curata ceapa, se toaca si se prajeste in putin ulei; cand ceapa este rumena, se adauga pieptul de curcan tocat cuburi si se prajeste pana se rumeneste frumos. Se pune in tava hartie de... Citeste continuarea
Piscacioasa lui Medi - Pasta de ardei iuti
Postat de: panacrisArdeii se curăță de cotoare, se taie în bucăți mărișoare, se lasă și semințele, se presară sarea, se amestecă apoi se lasă la odihnă într-un vas încăpător,... Citeste continuarea
Spaghete milaneze
Postat de: RODIMURȘunca presată se taie cubulețe. Se curăță, se spală în două-trei ape și se feliază ciupercuțele, după care se călesc în ulei, la foc mic. Când apa lăsată de... Citeste continuarea
Paste carbonara cu sos de smantana
Postat de: oanaplIncingi untul intr-un vas apoi pui bacon-ul pe care il vei lasa sa se rumeneasca, atat cat sa devina usor crocant. Intr-un castron pui smantana, galbenusurile si parmezanul ras fin. Adaugi sare... Citeste continuarea
Paste cu rosii si ardei iute
Postat de: carolinePunem o oala cu apa la fiert. Cand apa a inceput sa fiarba, punem sare si adaugam apoi pastele. Le lasam la fiert conform indicatiilor de pe ambalaj (in functie de tipul de spaghete folosit)... Citeste continuarea
Aperitiv placinta italiana de cartofi
Postat de: oanaplFierbi cartofii în coajă 30-35 minute, sau pana cand, infigand o furculita intr-un cartof, aceasta intra cu usurinta in el. Ii scoti din apa, ii lasi sa se racoreasca putin, apoi ii cureti... Citeste continuarea
Osso buco milanez si gremolata
Postat de: ctlinaIncalziti uleiul intr-o tigaie adanca. Dati carnea prin faina si rumeniti-o bine pe ambele parti. Intre timp, curatati morcovul si taiati-l in rondele fine. Curatati ceapa si tocati-o... Citeste continuarea
Dorada in acqua pazza - reteta nr. 1100
Postat de: mihaelar63Se curata si se spala rosiile. Se taie jumatati. Usturoiul se curata si se toaca marunt. Ardeiul iute se taie rondele. Ardeiul galben se taie fasii. Scoicile se... Citeste continuarea
Aperitiv frittata cu fidea
Postat de: abetinaSe mixeaza ouale intr-un bol, peste oua se adauga ardeii grasi tocati, kaizerul taiat cuburi, mozzarella data prin razatoare, smantana, ceapa tocata julien, plicul de fidea maruntit, dovlecelul... Citeste continuarea
Spaghete negre cu creveti in sos de cocos
Postat de: gospodariuPunem apa cu ulei de cocos la fiert si un praf de sare. Intre timp, punem in apa rece crevetii inghetati. Cand pastele sunt aproape fierte, se incinge intr-o tigaie ulei de... Citeste continuarea
Spaghetti al Nero di Seppia e Frutti di Mare
Postat de: gospodariuPunem spaghetele negre cu cerneala de sepie, intr-o cratita cu apa sarata si fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj. Intre timp, incingem 2 linguri de ulei intr-o tigaie si gatim... Citeste continuarea
Desert pandispan cu lapte fierbinte sau Torta al latte caldo
Postat de: eumimiMai intai, mixam ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana cand se ingroasa ca maioneza si zaharul este topit. Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, nu scoase de la frigider. Adaugam... Citeste continuarea
Desert tarte cu crema de vanilie si fructe
Postat de: AlepatyAluatul de tarta: Faina se amesteca cu praful de sare, zaharul praf, coaja de lamaie, se adauga untul bucati, se lucreaza cu mainile pana devine de consistenta unui nisip umed. Se... Citeste continuarea
Desert tort de biscuiți a la Benedetta
Postat de: iri_lovePentru inceput, pregatim siropul: punem apa la fiert cu zahăr, după care la sfârșit, adăugăm cafeaua si esența de rom. Apoi amestecam crema mascarpone împreună cu fineti duo,... Citeste continuarea
Salata cu mozzarella si pesto
Postat de: mihaelar63Mozzarella se scurge de lichidul in care au fost pastrate. Rosiile se spala si se taie jumatati, se sareaza si se amesteca cu otetul balsamic. Busuiocul se spala si se toaca.... Citeste continuarea
Desert tiramisu reteta cu piersici, cardamon si scortisoara
Postat de: oanaplTiramisu reţetă originală Tai piersicile cubulețe și le amesteci cu scorțișoara. Mixezi gălbenușurile cu zahărul măcinat și cardamonul si le pui la foc mic, peste un vas cu apă,... Citeste continuarea
Penne cu pesto de ardei gras
Postat de: carolineIncepem prin a pregati ardeii. Punem ardeii pe flacara aragazului si ii lasam la copt, pana ce coaja s-a innegrit. Ii punem intr-un vas cu apa rece, pentru 2-3 minute. Apoi ii curatam de coaja,... Citeste continuarea
Lasagna
Postat de: AlexTeacherIn functie de dimensiunea tavii, poti avea nevoie de 2 sau 3 pachete de foi proaspete de lasagna. Sos bolognaise: Caleste cepele si morcovii in ulei de masline. Adauga sare,... Citeste continuarea
Paste cu sos Bolognese
Postat de: AlexTeacherIntai de toate, iti propun sa te apuci de sos. Taie pancetta si caleste-o in ulei de masline la foc mic. Toaca marunt morcovul, salotele, usturoiul si telina apio si adauga-le... Citeste continuarea
Pizza Margherita
Postat de: Bucataras1. Intr-un bol incapator, pune zaharul, drojdia si apa si amesteca bine pana se topesc zaharul si drojdia. 2. Pune apoi faina si framanta. Cand au inceput sa dispara cocoloasele, pune si sarea... Citeste continuarea
Paste integrale cu legume
Postat de: AlexTeacherIncepe cu dovlecelul, pentru ca are 75% apa, trebuie “ uscat” un pic. Taie-l felii pe lungime, pune-l pe un tocator si presara sare deasupra si lasa-l cam 10 minute. Sarea va scoate... Citeste continuarea
Aperitiv gustari caprese cu ou posat
Postat de: rocsi_1612Taiem mini baghetele pe jumatate si le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Le stropim cu ulei si presaram putin praf de usturoi. Rosiile le spalam, indepartam cotorul si le taiem... Citeste continuarea
Aperol Spritz
Postat de: cristeena20Pentru a prepara aceasta bautura, am folosit aceeasi unitate de masura pentru a masura ingredientele-un paharel de cca 50 ml. Deci unei doze, ii corespunde 50 ml de lichid. Intr-un pahar... Citeste continuarea
Desert inghetata de capsuni rapida
Postat de: ctlinaIn bolul robotului, puneti capsunile, 2 linguri de dulceata de zmeura, vanilia si iaurtul. Incepeti sa mixati, intai usor, dati cateva impulsuri scurte, apoi mixati in continuu pana obtineti o... Citeste continuarea