Retete culinare din Italia

Retete traditionale din Italia

Italienii vorbareti, veseli si prietenosi au o cultura culinara deosebit de bogata si variata: retete colorate cu paste, faimoasele retete de pizza sau retete cu fructe de mare...


Retete italiene aromate

Va invitam sa descoperiti arta culinara italiana, preparand impreuna cu noi retete delicioase! Cu siguranta cei dragi vor spune mamma mia!

Caracatita baby cu sos rosu

Postat de: oanapl

Cureți bine caracatitele, începând de la cap; de regulă, acesta se separă de corp; tai zona ochilor cu un cuțit; scoti restul organelor din cap; tot aici se află... Citeste continuarea

Salata cu nuci si parmezan

Postat de: nadea68

Salata o curatam si o spalam. Luam un bol in care punem ingredientele noastre. Salata taiata sau cum am avut eu cu frunzulite mici, am pus-o intreaga. Adaugam nucile taiate mai grosier,... Citeste continuarea

Cartofi umpluti

Postat de: nadea68

Incepem cu cartofii, alegem 4 cartofi de aceeasi marime, ii spalam si-i punem la fiert. Dupa cam 40 minute, scoatem cartofii, ii lasam un pic sa raceasca. Intre timp, mozzarella o lasam la... Citeste continuarea

Tort Tiramisu reteta cu crema

Postat de: cristina1985

Tiramisu reţetă originală Blat: Untul se amesteca cu zaharul, pana se spumeaza. Se adauga ouale, pe rand, amestecand cu telul sau mixerul. Faina se amesteca cu praful de copt si se pune... Citeste continuarea

Placinta-melc cu sunca si mozarella

Postat de: Corina33

Se scoate din frigider aluatul si se intinde pe masa. Se taie in doua pe lungime. Tot in doua, se taie si feliile de sunca. Bulgarii de mozarella, dupa ce se storc bine, se taie felii subtiri.... Citeste continuarea

Fenicul la cuptor

Postat de: nadea68

Curatam feniculul de partile exterioare, dupa care le taiem in spicuri. Punem o cratita cu apa pe foc, cand da in clocot, adaugam sare si fierbem feniculul cam 10 minute. Dupa ce s-a fiert,... Citeste continuarea

Frittelle di mele (Mere in aluat)

Postat de: nadea68

Intr-un castron, punem oul, praf de sare, laptele si amestecam. Adaugam faina amestecata cu praf de copt. Aluatul iese destul de moale ca o crema sau aluat de clatite mai dens. Lasam deoparte 30... Citeste continuarea

Paste cu dovlecei

Postat de: AndreeaDea

În primul rand, vom spala bine legumele si le tăiem, roșiile le tăiem cubulete mari și dovlecei feliuțe subțiri (eu am tăiat feliuța pe jumătate, deoarece era destul de mare). ... Citeste continuarea

Gattò de cartofi

Postat de: AndreeaDea

Pentru început, punem cartofii la fiert, pentru aproximativ 30-40 de minute, după ce aceștia au fiert, îi pisam exact ca la piure, după ce îi pisam bine, adăugăm untul cu... Citeste continuarea

Lasagna bolognese

Postat de: oanapl

Toci ceapa, morcovul si usturoiul marunt (eu le-am dat pe razatoarea mica), le calesti in uleiul bine incins. Condimentezi, dupa gust, cu sare, piper, rozmarin si cimbru si le lasi sa se caleasca,... Citeste continuarea

Tiramisu reteta cu fructe de padure

Postat de: nadea68

Tiramisu reţetă originală Fructele de padure se spala si se lasa la scurs. Intr-o craticioara, punem la fiert 100 ml apa cu 100 g zahar vanilat. Fierbem 10 minute. Adaugam 50 g zmeura.... Citeste continuarea

Tort Tiramisu reteta cu aroma de trufe

Postat de: Zamfira

Tiramisu reţetă originală Pregătim cafeaua și o lăsăm să se răcească.  Topim ciocolata și o lăsăm la răcit. Omogenizăm mascarpone cu zahărul pudră. Adăugăm... Citeste continuarea

Sfincione sicilian

Postat de: RuxyRux

Se cerne faina intr-un vas larg, se pune drojdia in mijloc, zaharul deasupra, sarea si uleiul pe margine, se toarna apa calduta si se da forma aluatului. Se cresteaza adanc in forma de cruce si... Citeste continuarea

Supa cu tortellini si fasole verde

Postat de: mihaelar63

Am spalat oasele de vitel si le-am pus la fiert in apa cu sare si foi de dafin. Se curata legumele si se spala. Feliati morcovul si telina. Dupa ce oasele au fiert 45... Citeste continuarea

Tagliatelle de casa

Postat de: eumimi

Mai intai, pregatim tagliatellele: punem faina intr-un bol, adaugam ouale si uleiul si framantam. Rezulta un aluat mai tare. Presaram faina pe blatul de lucru si intindem jumatate din aluat intr-o... Citeste continuarea

Tiramisu reţetă originală– bagatela toscana

Postat de: Zamfira

Tiramisu reţetă originală Pregătim o cafea tare și o lăsăm să se răcească. Adăugăm esențele, migdale și rom. Batem frișca naturală cu mixerul până când... Citeste continuarea

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

Postat de: nadea68

Preparam aluatul. Untul il frecam cu zaharul. Adaugam oul si galbenusul, amestecam. Adaugam si nutella.La sfarsit, adaugam faina amestecata cu praful de copt. Framantam repede pana obtinem un... Citeste continuarea

Focaccia clasica

Postat de: nadea68

Intr-un bol incapator, amestecam faina 00, faina 0, uleiul, drojdia si apa, pana obtinem un aluat elastic.La jumatatea operatiei de framantare, adaugam sarea. Lasam la crescut pana isi dubleaza... Citeste continuarea

Tiramisu reteta fara oua in verine push up

Postat de: ctlina

Tiramisu reţetă originală Pastrati 9 zmeure frumoase pentru decorul final. Bateti iaurtul cu crema de mascarpone si cu zaharul. Adaugati zmeura congelata si amestecati. Rupeti... Citeste continuarea

Prajitura cu frisca si nutella

Postat de: nadea68

Incepem cu frisca, mixam smantana pana ce devine frisca :) Intr-un bol, sfaramam biscuitii in bucati mai mari, adaugam 4 linguri de nutella si 4 linguri de frisca. Amestecam pana se... Citeste continuarea

Tiramisu reţetă originală, cu crema mascarpone

Postat de: aromearomate1

Tiramisu reţetă originală Separam ouale, galbenusurile de albusuri. Se freaca bine galbenusurile cu 3 linguri de zahar, pana cand devine o crema  albicioasa, cu aspect de crema.... Citeste continuarea

Fusilli cu ficatei

Postat de: stefy_a

- se adauga sarea, piperul si condimentele si se amesteca pe foc timp de un minut - se spala ficateii, se curata si se pun la scurs - intr-o tigaie se pune ceapa la calit... Citeste continuarea

Mamaliga gratinata cu sos de rosii si oua

Postat de: ctlina

Puneti la fiert apa. Adaugati cubul Knorr si un pic de cimbru uscat. Cand incepe sa dea in clocot varsati in ploaie malaiul amestecand in continuu. Fierbeti la foc mic timp de 8-10 minute pana... Citeste continuarea

Lasagna

Postat de: AndrutzaP

  Incepem cu prepararea prepararea sosului cu carne. Ceapa, morcovul si telina se toaca marunt si se calesc in unt. Adaugam baconul taiat cubulete si mai calim 2-3 minute. Punem carnea tocata... Citeste continuarea

Risotto cu branza Asiago si creveti

Postat de: Satisfyyourcravings

Se incalzesc 2 linguri de unt intr-o oala cu fund dublu (eu am folosit una din fonta), la foc mediu.  Se toaca ceapa si usturoiul marunt si se calesc in unt 3-4 minute, pana devin... Citeste continuarea

Lasagna cu foi de clatite

Postat de: BakeUpArtist

Sos bolognese - Se curăță legumele și se toacă mărunt; - Se călește usturoiul în ulei, apoi se adaugă ceapa și restul legumelor și se amestecă; - Se adaugă și carnea... Citeste continuarea

Pepene galben cu burata

Postat de: ctlina

Taiati penele galben in 2 si goliti-l de seminte. Taiati branza burata in 2 si umpleti cu fiecare parte jumatatile de melon. Varsati deasupra 1-2 linguri de otet balsamic si presarati piper... Citeste continuarea

Fasole pastai carbonara

Postat de: ctlina

Se curata si se spală fasolea.  Fierbeti fasolea 10-15 minute la abur în oala sub presiune. Trebuie sa ramana un pic crocanta.  Intr-o tigaie se pune la prajit baconul taiat... Citeste continuarea

Risotto cu ciuperci si carnati proaspeti

Postat de: cristeena20

Cand pregatim risotto trebuie sa amestecam mereu  pana e fiert si cremos si adaugam treptat supa pe masura ce seaca lichidul . Initial tocma ceapa marunt si ocalim cu un catel de ustutoi... Citeste continuarea

Paste Carbonara

Postat de: momo121

       Intr-o oala mai mare punem apa cu sare, iar din momentul cand a inceput sa fiarba, adaugam spaghetele pe care le lasam sa fiarba cca.8-10 minute conform intructiunilor... Citeste continuarea

Chec cu raviolis si broccoli

Postat de: ctlina

Fierbeti buchețelele de broccoli în apă clocotită cu sare timp de 8 minute.  Se scurg bine.  Se încălzește uleiul de măsline într -o tigaie și se pun la... Citeste continuarea

Tortellini cu carne si ardei

Postat de: mihaelar63

Se curata si se spala ceapa , ardeiul ,usturoiul, rosiile si verdeata . Se pun la fiert 2 l apa cu putina sare . Cand apa clocoteste se aduga tortellini . Fierbeti... Citeste continuarea

Granita de pepene verde si menta

Postat de: ctlina

Se prepară siropul de menta o zi inainte-  vezi reteta aici. Se curata pepenele de sâmburi şi se taie bucati. Se mixeaza în vasul blenderului adaugand treptat siropul de... Citeste continuarea

Barcute de dovlecei cu sunca si branza

Postat de: Corina33

Se se spala si se taie capetele dovleceilor, apoi se taie in 4. Daca doriti ii puteti curata si de coaja. Se pun la fiert 2-3 minute in apa clocotita cu sare, nu mai mult ca se prea inmoaie.... Citeste continuarea

Ton RIO Mare cu legume la gratar

Postat de: Bucataras

Tăiați în fasii dovleceii,  vânăta si ardeiul.  Incalziti bine gratarul și pune-ți legumele pe gratar pe fiecare parte. Aranjati-le apoi pe un platou. ... Citeste continuarea

Salata cu ton RIO Mare, legume si masline

Postat de: Bucataras

Se spală caperele, se toaca și se așeaza într-un bol cu cateva linguri de ulei.  Se spală și se taie telina cubulete (brunoise).  Se feliaza ceapa și se macereaza... Citeste continuarea

Paste cu ton RIO Mare si ardei

Postat de: Bucataras

Fierbeţi apa şi adăugaţi sare când începe să clocotească. Fierbeţi pastele scurte. Feliaţi ardeii graşi.  Curăţaţi şi tocaţi ceapă. Căliţi ceapă în... Citeste continuarea

Rulada din vinete la gratar cu ton RIO Mare si rucola

Postat de: Bucataras

1. Tăiaţi roşiile, spălaţi şi tăiaţi frunzele de andivă; tocaţi ceapa verde. 2. Amestecaţi tonul RIO Mare scurs cu roşiile şi ceapa tocată, adăugând sare şi piper. Pe... Citeste continuarea

Crochete cu ton si ricotta

Postat de: ctlina

Spalati si fierbeti cartofii întregi in apa cu sare .  Prajiti ceapa verde într-un pic de ulei  impreuna cu cubuletele de ardei.  Se curata cartofii, se taie... Citeste continuarea

Reginette cu sos de rosii si ciuperci

Postat de: AndrutzaP

   Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj.    Intr-o tigaie antiaderenta se pun la calit legumele. Intai ceapa (tocata marunt) apoi ardeiul si usturoiul.... Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]