Retete traditionale din Italia
Italienii vorbareti, veseli si prietenosi au o cultura culinara deosebit de bogata si variata: retete colorate cu paste, faimoasele retete de pizza sau retete cu fructe de mare...
Retete italiene aromate
Va invitam sa descoperiti arta culinara italiana, preparand impreuna cu noi retete delicioase! Cu siguranta cei dragi vor spune mamma mia!
Caracatita baby cu sos rosu
Postat de: oanaplCureți bine caracatitele, începând de la cap; de regulă, acesta se separă de corp; tai zona ochilor cu un cuțit; scoti restul organelor din cap; tot aici se află... Citeste continuarea
Salata cu nuci si parmezan
Postat de: nadea68Salata o curatam si o spalam. Luam un bol in care punem ingredientele noastre. Salata taiata sau cum am avut eu cu frunzulite mici, am pus-o intreaga. Adaugam nucile taiate mai grosier,... Citeste continuarea
Cartofi umpluti
Postat de: nadea68Incepem cu cartofii, alegem 4 cartofi de aceeasi marime, ii spalam si-i punem la fiert. Dupa cam 40 minute, scoatem cartofii, ii lasam un pic sa raceasca. Intre timp, mozzarella o lasam la... Citeste continuarea
Tort Tiramisu reteta cu crema
Postat de: cristina1985Tiramisu reţetă originală Blat: Untul se amesteca cu zaharul, pana se spumeaza. Se adauga ouale, pe rand, amestecand cu telul sau mixerul. Faina se amesteca cu praful de copt si se pune... Citeste continuarea
Placinta-melc cu sunca si mozarella
Postat de: Corina33Se scoate din frigider aluatul si se intinde pe masa. Se taie in doua pe lungime. Tot in doua, se taie si feliile de sunca. Bulgarii de mozarella, dupa ce se storc bine, se taie felii subtiri.... Citeste continuarea
Fenicul la cuptor
Postat de: nadea68Curatam feniculul de partile exterioare, dupa care le taiem in spicuri. Punem o cratita cu apa pe foc, cand da in clocot, adaugam sare si fierbem feniculul cam 10 minute. Dupa ce s-a fiert,... Citeste continuarea
Frittelle di mele (Mere in aluat)
Postat de: nadea68Intr-un castron, punem oul, praf de sare, laptele si amestecam. Adaugam faina amestecata cu praf de copt. Aluatul iese destul de moale ca o crema sau aluat de clatite mai dens. Lasam deoparte 30... Citeste continuarea
Paste cu dovlecei
Postat de: AndreeaDeaÎn primul rand, vom spala bine legumele si le tăiem, roșiile le tăiem cubulete mari și dovlecei feliuțe subțiri (eu am tăiat feliuța pe jumătate, deoarece era destul de mare). ... Citeste continuarea
Gattò de cartofi
Postat de: AndreeaDeaPentru început, punem cartofii la fiert, pentru aproximativ 30-40 de minute, după ce aceștia au fiert, îi pisam exact ca la piure, după ce îi pisam bine, adăugăm untul cu... Citeste continuarea
Lasagna bolognese
Postat de: oanaplToci ceapa, morcovul si usturoiul marunt (eu le-am dat pe razatoarea mica), le calesti in uleiul bine incins. Condimentezi, dupa gust, cu sare, piper, rozmarin si cimbru si le lasi sa se caleasca,... Citeste continuarea
Tiramisu reteta cu fructe de padure
Postat de: nadea68Tiramisu reţetă originală Fructele de padure se spala si se lasa la scurs. Intr-o craticioara, punem la fiert 100 ml apa cu 100 g zahar vanilat. Fierbem 10 minute. Adaugam 50 g zmeura.... Citeste continuarea
Tort Tiramisu reteta cu aroma de trufe
Postat de: ZamfiraTiramisu reţetă originală Pregătim cafeaua și o lăsăm să se răcească. Topim ciocolata și o lăsăm la răcit. Omogenizăm mascarpone cu zahărul pudră. Adăugăm... Citeste continuarea
Sfincione sicilian
Postat de: RuxyRuxSe cerne faina intr-un vas larg, se pune drojdia in mijloc, zaharul deasupra, sarea si uleiul pe margine, se toarna apa calduta si se da forma aluatului. Se cresteaza adanc in forma de cruce si... Citeste continuarea
Supa cu tortellini si fasole verde
Postat de: mihaelar63Am spalat oasele de vitel si le-am pus la fiert in apa cu sare si foi de dafin. Se curata legumele si se spala. Feliati morcovul si telina. Dupa ce oasele au fiert 45... Citeste continuarea
Tagliatelle de casa
Postat de: eumimiMai intai, pregatim tagliatellele: punem faina intr-un bol, adaugam ouale si uleiul si framantam. Rezulta un aluat mai tare. Presaram faina pe blatul de lucru si intindem jumatate din aluat intr-o... Citeste continuarea
Tiramisu reţetă originală– bagatela toscana
Postat de: ZamfiraTiramisu reţetă originală Pregătim o cafea tare și o lăsăm să se răcească. Adăugăm esențele, migdale și rom. Batem frișca naturală cu mixerul până când... Citeste continuarea
Fursecuri umplute cu nuca de cocos
Postat de: nadea68Preparam aluatul. Untul il frecam cu zaharul. Adaugam oul si galbenusul, amestecam. Adaugam si nutella.La sfarsit, adaugam faina amestecata cu praful de copt. Framantam repede pana obtinem un... Citeste continuarea
Focaccia clasica
Postat de: nadea68Intr-un bol incapator, amestecam faina 00, faina 0, uleiul, drojdia si apa, pana obtinem un aluat elastic.La jumatatea operatiei de framantare, adaugam sarea. Lasam la crescut pana isi dubleaza... Citeste continuarea
Tiramisu reteta fara oua in verine push up
Postat de: ctlinaTiramisu reţetă originală Pastrati 9 zmeure frumoase pentru decorul final. Bateti iaurtul cu crema de mascarpone si cu zaharul. Adaugati zmeura congelata si amestecati. Rupeti... Citeste continuarea
Prajitura cu frisca si nutella
Postat de: nadea68Incepem cu frisca, mixam smantana pana ce devine frisca :) Intr-un bol, sfaramam biscuitii in bucati mai mari, adaugam 4 linguri de nutella si 4 linguri de frisca. Amestecam pana se... Citeste continuarea
Tiramisu reţetă originală, cu crema mascarpone
Postat de: aromearomate1Tiramisu reţetă originală Separam ouale, galbenusurile de albusuri. Se freaca bine galbenusurile cu 3 linguri de zahar, pana cand devine o crema albicioasa, cu aspect de crema.... Citeste continuarea
Fusilli cu ficatei
Postat de: stefy_a- se adauga sarea, piperul si condimentele si se amesteca pe foc timp de un minut - se spala ficateii, se curata si se pun la scurs - intr-o tigaie se pune ceapa la calit... Citeste continuarea
Mamaliga gratinata cu sos de rosii si oua
Postat de: ctlinaPuneti la fiert apa. Adaugati cubul Knorr si un pic de cimbru uscat. Cand incepe sa dea in clocot varsati in ploaie malaiul amestecand in continuu. Fierbeti la foc mic timp de 8-10 minute pana... Citeste continuarea
Lasagna
Postat de: AndrutzaPIncepem cu prepararea prepararea sosului cu carne. Ceapa, morcovul si telina se toaca marunt si se calesc in unt. Adaugam baconul taiat cubulete si mai calim 2-3 minute. Punem carnea tocata... Citeste continuarea
Risotto cu branza Asiago si creveti
Postat de: SatisfyyourcravingsSe incalzesc 2 linguri de unt intr-o oala cu fund dublu (eu am folosit una din fonta), la foc mediu. Se toaca ceapa si usturoiul marunt si se calesc in unt 3-4 minute, pana devin... Citeste continuarea
Lasagna cu foi de clatite
Postat de: BakeUpArtistSos bolognese - Se curăță legumele și se toacă mărunt; - Se călește usturoiul în ulei, apoi se adaugă ceapa și restul legumelor și se amestecă; - Se adaugă și carnea... Citeste continuarea
Pepene galben cu burata
Postat de: ctlinaTaiati penele galben in 2 si goliti-l de seminte. Taiati branza burata in 2 si umpleti cu fiecare parte jumatatile de melon. Varsati deasupra 1-2 linguri de otet balsamic si presarati piper... Citeste continuarea
Fasole pastai carbonara
Postat de: ctlinaSe curata si se spală fasolea. Fierbeti fasolea 10-15 minute la abur în oala sub presiune. Trebuie sa ramana un pic crocanta. Intr-o tigaie se pune la prajit baconul taiat... Citeste continuarea
Risotto cu ciuperci si carnati proaspeti
Postat de: cristeena20Cand pregatim risotto trebuie sa amestecam mereu pana e fiert si cremos si adaugam treptat supa pe masura ce seaca lichidul . Initial tocma ceapa marunt si ocalim cu un catel de ustutoi... Citeste continuarea
Paste Carbonara
Postat de: momo121Intr-o oala mai mare punem apa cu sare, iar din momentul cand a inceput sa fiarba, adaugam spaghetele pe care le lasam sa fiarba cca.8-10 minute conform intructiunilor... Citeste continuarea
Chec cu raviolis si broccoli
Postat de: ctlinaFierbeti buchețelele de broccoli în apă clocotită cu sare timp de 8 minute. Se scurg bine. Se încălzește uleiul de măsline într -o tigaie și se pun la... Citeste continuarea
Tortellini cu carne si ardei
Postat de: mihaelar63Se curata si se spala ceapa , ardeiul ,usturoiul, rosiile si verdeata . Se pun la fiert 2 l apa cu putina sare . Cand apa clocoteste se aduga tortellini . Fierbeti... Citeste continuarea
Granita de pepene verde si menta
Postat de: ctlinaSe prepară siropul de menta o zi inainte- vezi reteta aici. Se curata pepenele de sâmburi şi se taie bucati. Se mixeaza în vasul blenderului adaugand treptat siropul de... Citeste continuarea
Barcute de dovlecei cu sunca si branza
Postat de: Corina33Se se spala si se taie capetele dovleceilor, apoi se taie in 4. Daca doriti ii puteti curata si de coaja. Se pun la fiert 2-3 minute in apa clocotita cu sare, nu mai mult ca se prea inmoaie.... Citeste continuarea
Ton RIO Mare cu legume la gratar
Postat de: BucatarasTăiați în fasii dovleceii, vânăta si ardeiul. Incalziti bine gratarul și pune-ți legumele pe gratar pe fiecare parte. Aranjati-le apoi pe un platou. ... Citeste continuarea
Salata cu ton RIO Mare, legume si masline
Postat de: BucatarasSe spală caperele, se toaca și se așeaza într-un bol cu cateva linguri de ulei. Se spală și se taie telina cubulete (brunoise). Se feliaza ceapa și se macereaza... Citeste continuarea
Paste cu ton RIO Mare si ardei
Postat de: BucatarasFierbeţi apa şi adăugaţi sare când începe să clocotească. Fierbeţi pastele scurte. Feliaţi ardeii graşi. Curăţaţi şi tocaţi ceapă. Căliţi ceapă în... Citeste continuarea
Rulada din vinete la gratar cu ton RIO Mare si rucola
Postat de: Bucataras1. Tăiaţi roşiile, spălaţi şi tăiaţi frunzele de andivă; tocaţi ceapa verde. 2. Amestecaţi tonul RIO Mare scurs cu roşiile şi ceapa tocată, adăugând sare şi piper. Pe... Citeste continuarea
Crochete cu ton si ricotta
Postat de: ctlinaSpalati si fierbeti cartofii întregi in apa cu sare . Prajiti ceapa verde într-un pic de ulei impreuna cu cubuletele de ardei. Se curata cartofii, se taie... Citeste continuarea
Reginette cu sos de rosii si ciuperci
Postat de: AndrutzaPPastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Intr-o tigaie antiaderenta se pun la calit legumele. Intai ceapa (tocata marunt) apoi ardeiul si usturoiul.... Citeste continuarea