Placinta cu spanac
Postat de: anaIntr-o craticioara sau tava de teflon ,puneti putin ulei ,adaugati ceapa si o prajiti pina se aureste .. adaugati spanacul , si il tineti pe foc pina se trage toata apa ...dupa ce il luati de pe... Citeste continuarea
Kataif
Postat de: OanaTaieteii sau fideaua se aseaza intr-o tava mai inalta, eu am folosit una de iena, desupra se pun feliute de unt si se baga tava in cuptorul incins, pana cand taieteii se rumenesc usor. Exista in... Citeste continuarea
Piept de pui cu sos de nuci
Postat de: mihaPieptul de pui se pune la fiert in apa cu sare, boabele de piper si frunza de dafin. Dupa ce-a fiert strecuram supa, iar carnea o desfacem in fasiute. Peste felia de paine punem 2 polonice... Citeste continuarea
Bautura de iaurt (ayran)
Postat de: HutzancaIntr-un castronel se bate bine iaurtul cu apa,gheata si sare.Se pune in pahare si se serveste imediat.Dupa preferinte se poate pune si menta pe deasupra sursa foto: http://www.thingsasian.com Citeste continuarea
Sarmalute in foi de vita
Postat de: HutzancaFrunzele de vita se oparesc 5 minute si se aseaza pe o planseta cu partea mata in sus.Ceapa,orezul,patrunjelul si carnea tocata se amesteca intr-un castron si se condimenteaza cu sare si piper.Se... Citeste continuarea
Semilune
Postat de: HutzancaSe pune hartie pt copt intr-o tava si se incalzeste cuptorul la 50 de grade.Albusurile se bat spuma tare ,la inceput cu putina sare,treptat incorporandu-se zaharul pudra,zaharul vanilat si zeama... Citeste continuarea
Deliciul sultanului
Postat de: HutzancaCarnea se taie in cuburi,rosiile se curata de seminte si se taie cubulete mici,ceapa se taie nu prea marunt.Vinetele se strapung cu furculita in mai multe locuri si se coc la cuptorul incalzit in... Citeste continuarea
Crema de iaurt cu castraveti
Postat de: HutzancaCastravetele se curata de coaja si de semintele din interior si se razuieste marunt.Mararul de asemenea se taie marunt.Usturoiul se zdrobeste cu sare.La usturoi se adauga iaurtul,catravetele... Citeste continuarea
Supa Alpina
Postat de: HutzancaSupa de gaina se pune la fiert intr-un vas,se presara orezul in supa si se fierbe acoperit la foc potrivit aproximativ 20 minute.Intre timp,se rup frunzele de pe firele de menta si se taie... Citeste continuarea
Pogacele cu cascaval
Postat de: HutzancaMargarina se bate spuma,se adauga casul de oaie framantat sau cascavalul si se framanta bine pana se obtine un amestec moale.Cuptorul se incalzeste la 200 grade,se ung doua tavi cu unt.faina si... Citeste continuarea
Halva din gris(irmik helvasi)
Postat de: HutzancaLaptele si zaharul se fierb intr-un castron.Intr-un alt vas se incalzeste untul si se adauga grisul,prajindu-se pana se rumeneste.Se adauga si migdalele si se amesteca inca 5 min la foc mic.Se ia... Citeste continuarea
Oua cu legume la tigaie(Menemen)
Postat de: HutzancaCeapa se curata si se taie pestisori.Rosiile se oparesc,se racesc cu apa rece si se decojesc.Se taie in cubulete,la fel si branza.Ardeii se taie in bucati mici.Se incalzeste untul sau uleiul... Citeste continuarea
Lipie (pide)
Postat de: HutzancaFaina se cerne intr-un castron,facandu-se in mijloc o adancitura in care se pune drojdia,putin zahar si 150 ml apa calduta.Amestecul se presara cu faina,se acopera si se lasa sa se odihneasca 1/2... Citeste continuarea
Peste turcesc
Postat de: ionixSe curata vinetele de coaja, se taie fasii pe lung cat mai subtire si se sareaza. Intr-o tigaie cat mai lata se pune la incins uleiul de masline si se prajesc pana se rumenesc un pic... Citeste continuarea
Ishlere :)
Postat de: Anamaria7Pentru aluat, untul se mixeaza cu oul, apoi se adauga pe rand smantana, sucul de lamaie, esenta de vanilie si faina. Se intinde o foaie de aluat de cca. 0,5cm grosime din care se taie cerculete de... Citeste continuarea
Tort Kodrit Kadir
Postat de: mihaBlat: Oul il mixam bine cu un praf de sare,apoi adaugam pe rand,cate putin,celelalte ingrediente si omogenizam. Crema : Mixam ouale cu zaharul, apoi adaugam esenta de vanilie, un praf... Citeste continuarea
Amintiri din copilarie sarmalute cu varza dulce si smantana
Postat de: karmenSe taie ceapa, si mararul marunt. Intr-o tigaie se incinge uleiul si se pune ceapa la calit 2-3 min, apoi se adauga orezul spalat si scurs si se lasa la calit tot 2-3 min.Se pune sare, piper si... Citeste continuarea
Baclava
Postat de: Lily_MusatSe lasa la decongelat foile de placinta. Foile se impart in 3 parti egale. Nucile se macina si se amesteca cu scotisoara. Nucile se impart in 2. Se topeste margarina. Se ia o foaie, se pune in... Citeste continuarea
Baclava
Postat de: kryky_55Amestecati toate ingredientele pentru umplutura intr-un bol. Ungeti tava cu unt si puneti 5 foi de placinta una peste alta ,fiecare foaie in parte vine unsa cu unt topit. Puneti 1/3... Citeste continuarea
Cataif cu frisca
Postat de: mihaTaiteii ii asezam in tava unsa cu unt si ii dam la cuptor,pana se rumenesc putin.Ii mai intoarcem din cand in cand. Cat timp se coc taiteii se prepara siropul din zahar,apa si esenta de... Citeste continuarea
Kumpir
Postat de: OanaAvem nevoie de cativa cartofi mai mari, spalam bine coaja, o uscam cu un prosopel de hartie, apoi invelim cartofii in folie de aluminiu si ii punem in cuptorul incins, la foc potrivit. Trebuie... Citeste continuarea
Home made shaorma
Postat de: OanaAtentie, pregatiti farfuriile! Puneti pe o farfurie lipia, ungeti-o cu sos tartar si apoi asezati dupa preferinta si in ce cantitate vreti toate ingredientele. Eu pun cartofii prajiti,... Citeste continuarea
Sultan Kebab
Postat de: miealexSe taie ceapa marunt, iar morcovii se dau prin razatoarea mica. Carnea se spala si se taie in cubulete potrivite. Se pune uleiul la incins intr-o tigaie inalta sau o... Citeste continuarea
MLM cu ayran :) a la Anca
Postat de: ANCACarnea taiata cubulete o calim putin in ulei(pana isi schimba culoarea, se albeste), impreuna cu usturoiul maruntit, cimbru, un praf de sare si piper prospat rasnit. Se scoate carnea, si in... Citeste continuarea