Retete culinare din Ungaria

Retete traditionale din Ungaria

Bucatele unguresti contin carne de diferite tipuri, garnituri si deserturi delicioase. Invatam impreuna sa gatim gulas, papricas, kurtos kolacs, tort Dobos si multe altele. Bucatarasii experimentati ne dau idei si sfaturi pretioase!


Retete originale din Ungaria

Invatam sa gatim ungureste cu retetele usor de preparat de pe bucataras.ro: retete cu carne de curcan, cu peste, supe si aperitive.

Desert Dobos rulat

Postat de: rodicaspring

Blat: se bat albusurile tari cu 100 zahär pudrä, gälbenusurile cu vanilie si 100 zahär untul topit, apoi se toarnä gälbenusurile in albus . Fäina se pune la... Citeste continuarea

Desert rulada cu dulceata de pere si nuci

Postat de: panacris

Albușurile se mixează energic cu un praf de sare până se obține o spumă fermă. Gălbenușurile se amestecă în alt bol, separat cu zahărul, zahărul vanilinat și cel aromat,... Citeste continuarea

Supa din piept de curcan cu taitei de casa la slow cooker Crock Pot

Postat de: panacris

Legumele se curăță și se pun la fiert întregi, împreună cu carnea de curcan și mirodeniile, cu cca. 3000 ml apă rece, în minunatul vas ceramic de la aparatul de gătit... Citeste continuarea

Tocanita de vita cu rosii si morcovi

Postat de: ctlina

Spalati si curatati legumele. Tocati marunt prazul, ceapa, usturoiul si taiati morcovii rondele. Intr-o cocota (sau oala sub presiune) sotati carnea in uleiul incins. Presarati ierburi de... Citeste continuarea

Zama de pastai aita

Postat de: panacris

Păstăile se curăță la capete și se rup în trei bucăți. Ceapa se curăță și se pune la călit cu ulei și putină apă. După ce devine translucidă se adaugă ardeii tocați... Citeste continuarea

Mancare de cartofi cu scaricica afumata de porc

Postat de: panacris

Ceapa se curață, se toacă mărunt și se pune la călit în ulei și puțină apă, împreună cu ardeii tocați mărunt. Scăricica se taie bucățele, cât o... Citeste continuarea

Tocanita din carne de strut

Postat de: panacris

Bucățile de gât de struț (sunt în genul feliilor de rasol de vițel!) se pun la fiert în apă rece, la foc rapid cca. 10 minute, apoi se spumează și se adaugă legumele... Citeste continuarea

Aperitiv cornuri cu jumari si ceapa prajita

Postat de: panacris

În recipientul mașinii de pâine se pun laptele, ouăle bătute, iaurtul, făina cernută, sarea, zahărul, untura și drojdia. Atenție! Păstrați această ordine daca vreți să... Citeste continuarea

Sirop din flori de soc la rece

Postat de: panacris

Florile de soc dacă le-am cules după ploaie și din zonă nepoluată nu mai trebuie spălate, că se pierde polenul cel mai valoros. Dacă le-ați primit dintr-o zonă necunoscută, atunci le... Citeste continuarea

Desert prajitura ciocolatoasa

Postat de: mirela0911

Foile: Intr-un bol se pun faina, zaharul pudra, praful de copt, sarea, galbenusurile si untul la temperatura camerei. Se framanta cu varful degetelor pana se obtine un aluat sfaramicior, nisipos.... Citeste continuarea

Desert prajitura Fantastica

Postat de: mirela0911

Blatul maro: Se separa ouale. Galbenusurile se amesteca cu uleiul. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand si se mixeaza pana se obtine o spuma densa, tare. Se... Citeste continuarea

Desert rulouri cu magiun de prune si nuca

Postat de: panacris

În vasul aparatului de frământat și dospit aluaturi se adaugă ingredientele lichide: laptele călduț, esențele aromate, untul la temperatura camerei, ouăle bătute cât să... Citeste continuarea

Cotlet de porc in sos de chimen

Postat de: mirela0911

Se bat feliile de cotlet si se condimenteaza cu sare si piper. Se pune untura sa se topeasca intr-o cratita. Se prajeste carnea pana se rumeneste usor. Se scot bucatile de carne pe o farfurie... Citeste continuarea

Desert prajitura cu foi de cacao si biscuiti

Postat de: mirela0911

Preparare foi: Intr-un bol se pun oale si zaharul si se mixeaza pana devin spumoase. Se adauga laptele apoi untura moale. Se mixeaza. Se adauga faina, cacaoa si praful de copt. Se mixeaza cat se... Citeste continuarea

Desert cozonac dungat

Postat de: mirela0911

Se pregateste maiaua. Se amesteca laptele caldut impreuna cu 1 lgt zahar, 2 lg faina si drojdia proaspata. Se lasa sa se activeze si sa dospeasca timp de 10 minute. Intre timp, in bolul... Citeste continuarea

Paprikas unguresc de gaina

Postat de: mihaelar63

Carnea de gaina se spala si se portioneaza .Se usca de excesul de apa . Puneti carnea , sarata si piparata , sa se rumeneasca pe ambele parti in grasimea incinsa . Intre timp... Citeste continuarea

Desert prajitura de Craciun, in straturi

Postat de: mirela0911

Aluatul: Se incalzeste usor 150 ml lapte in care se pune 1 lgt de zahar, 2 lg faina si drojdia. Se amesteca bine apoi se lasa sa dospeasca. Intre timp se pune faina in bolul robotului... Citeste continuarea

Ciorba de mazare cu carnati unguresti

Postat de: mihaelar63

Carnatii acestia unguresti sunt picanti , cu putin chimen , semi-uscati si foarte gustosi . Pot fi folositi pe post de potentiator de gust.Practic nu mai ai nevoie de condimente .... Citeste continuarea

Ciorba de gulioare umplute cu piept de curcan

Postat de: mihaelar63

Curatati si spalati morcovul si ceapa . Aceste se taie rondele si se soteaza usor in ulei de floarea soarelui. Turnati deasupra 2 l apa . Sarati si puneti la fiert .... Citeste continuarea

Desert prajitura Rudi cu branza si cacao

Postat de: mitinita

Ingredientele pentru aluat se pun intr-un bol si se amesteca cu lingura. In alt bol, se amesteca ingredientele pentru umplutura. Se ia o tava si se pune hartie de copt. Se pune jumatate... Citeste continuarea

Supa cu carnati si cus-cus

Postat de: mirela0911

Intr-o oala de 4 litri se pune uleiul sa se incinga. Se taie ceapa marunt si se pune la calit in ulei. Se adauga pastele cus-cus si se amesteca. Se pun condimentele: boiaua, chimenul macinat,... Citeste continuarea

Ciolan cu varza dulce la slow cooker Crock Pot

Postat de: panacris

Ciolanul spălat și curățat, se pune în vasul aparatului de gătit slow cooker Crock Pot, asezonat de sare, piper, boia și cimbru, se lasă la gătit, atenție fără adaos de lichide... Citeste continuarea

Desert Vargabeles

Postat de: Bunica

Fierbe pastele in apa cu putina sare conform instructiunilor de pe pachet. Cat fierb pastele ,intr-castron un amesteci branza cu 2 linguri zahar,vanilia,coaja rasa de la o lamaie,2 oua+ 2... Citeste continuarea

Desert prajitura turnata, cu mere de vara

Postat de: panacris

Merele se curăță de eventualele stricăciuni, ele sunt foarte fragile, la orice mica atingere se oxidează, apoi se rad cu coajă cu tot, apoi se strecoară de zeama lăsată. Merele rase se... Citeste continuarea

Paprikas din ciuperci

Postat de: panacris

Ceapa verde, usturoiul verde, legumele și verdețurile se curăță, spală sub jet puternic de apă rece, apoi se mărunțesc. Într-o cratiță încăpătoare se pun la călit... Citeste continuarea

Aperitiv chiftele din cartofi, dovlecei si morcovi

Postat de: panacris

Cartofii, dovlecelul și morcovul se curăță de coajă apoi se rad pe răzătoarea fină ;) Bineînțeles, m-am ajutat de unul dintre ajutoarele  familia Zmeilor, răzătoarea de la... Citeste continuarea

Paine cu malai

Postat de: mihaelar63

 Aluatul de la painea anterioara ,ulei, laptele si iaurtul se scot din frigider si se lasa sa ajunga la temperatura camerei . Acestea se amesteca cu drojdie uscata , zahar si 2... Citeste continuarea

Tocanita de cartofi cu chimen si costita afumata de porc

Postat de: mihaelar63

Ceapa tocata se soteaza in ulei [ in Multicooker ] . Adugati pastele de ardei si boiaua rosie. Se pune costita spalata si portionata . Sarati usor . Turnati deasupra 1l... Citeste continuarea

Desert prajitura cu cacao, ciocolata si rahat

Postat de: panacris

Ouăle se bat energic cu zahărul tos, zahărul vanilinat și un praf de sare. Se adaugă, alternând, uleiul și laptele. După ce s-au încorporat bine, se adaugă făina... Citeste continuarea

Szekelygulyas- gulas secuiesc

Postat de: mihaelar63

 Cepele se curata se toaca si se calesc impreuna cu usturoiul feliat usor in untura . Carne de porc se taie cuburi se pune si ea la calit cu ceapa . Semintele de chimen... Citeste continuarea

Pui cu ceapa, ciuperci si usturoi

Postat de: panacris

Carnea se tranșează, în bucăți potivite, se înlătură pielea dacă se dorește, apoi se rumenește în untură încinsă, până prinde o crustă. Se scoate... Citeste continuarea

Supa de pui cu galuste pufoase

Postat de: panacris

Carnea de pui se pune la fiert în apă cu puțină sare, la foc mediu, în oala minune cca. 10 de minute, neacoperit. După ce a dat în clocot se spumează și se adaugă legumele... Citeste continuarea

Desert cornete cu crema de vanilie

Postat de: panacris

Foietajul se laasă la dezghețat lent, în frigider. Apoi se întinde pe masa de lucru și se taie fâșii de cca. 1 cm lățime, pe toată lungimea foii. Formele de conuri... Citeste continuarea

Supa de curcan cu smantana si linte rosie

Postat de: mihaelar63

Pieptul de curcan se spala si se taie cubulete . Legumele se curata si se spala  . Morcovul si patrunjelul se taie cubulete . Ceapa  si usturoiul se toaca marunt . Sotati... Citeste continuarea

Gulas de batal cu cartofi la slow cooker Crock-Pot

Postat de: mihaelar63

Ceapa, ardeii se curata si se blenduiesc cu ajutorul mixerului. Se soteaza in ei , usor impreuna cu carnea de batal bine spalata. Adaugati boiaua cand carnea incepe sa se... Citeste continuarea

Salata de sfecla cu hrean, la slow cooker Crock-Pot

Postat de: panacris

Sfecla se spală și se pune la copt în vasul ceramic al aparatului slow cooker Crock-Pot , pentru cca. 2 ore, la programul HIGH. Se încearcă cu o scobitoare dacă e pătrunsă.... Citeste continuarea

Rakott krumply - cartofi in straturi la slow cooker Crock-Pot

Postat de: panacris

Cartofii se spală cu apă rece și se pun la gătit  în aparatul slow cooker Crock-Pot, la programul HIGH cca. 2 ore, atenție fără apă. După ce se încheie timpul de... Citeste continuarea

Struguri marinati

Postat de: panacris

Strugurii se spală, se dezbobesc, adică se aleg bob cu bob de pe ciorchine. În borcanele curățate și sterilizate, se așează bețe de mărar uscat, fâșii de hrean și mix de... Citeste continuarea

Gogosari marinati, cu prune si conopida

Postat de: mihaelar63

 Conopida se spala si se desface buchetele . Lasati conopida in apa rece  cu sare de lamaie timp de minimum 2 ore . Gogosarii se spala , se lasa sa se zvante de apa... Citeste continuarea

Gulas unguresc

Postat de: claudiaO

Incepem prin a spala carnea, apoi o taiem in bucati potrivite (2/2cm). Incingem uleiul si prajim carnea pana se rumeneste usor. O scoatem din grasime si o tinem la cald. In grasimea ramasa,... Citeste continuarea

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata de vinete cu ciuperci si ardei

pe 24.01 la 21:18

Rata cu cartofi la cuptor

pe 24.01 la 19:52

Slaninuta cu usturoi si boia, fiarta in zeama de varza acra

pe 24.01 la 19:13

Salata de citrice cu burrata

pe 24.01 la 18:51

Parizer de pui facut in casa

de katty 7

pe 24.01 la 11:34

TOP
utilizatori

mihaelar63

7027 puncte

katty

4779 puncte

dantes

3181 puncte

Gherca Daniela

2299 puncte

madi_marin

2120 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro