Cheesecake cu zmeura

de papabundetot in Prajituri, 31 Aug 2014 | 1587 vizualizari

 

Ieri am repetat operatiunea cheesecacke cu ricotta pentru ca prima experienta a fost una reusita.De data asta am incercat cu zmeura proaspata si rezultatul…..a fost unul se senzatie,drept dovada ca azi a trebuit sa fac ceva dulce ca nu a mai ramas nimic de ieri :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 250 gr biscuiti
  • 100 gr unt la temperatura camerei
  • 500 gr ricotta
  • 400 ml frisca lichida
  • 2 linguri zahar
  • esenta vanilie
  • 2 pahare mari de zmeura
  • 6 foi gelatina
  • 30 ml lapte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu zmeura:

La fel ca si la cheesecake-ul cu coacaze nici acesta nu se coace,singura etapa cu foc fiind cea in care se dizolva gelatina,de aceea cred ca e un desert potrivit si pentru cei care sunt mai putin familiarizati cu cuptorul.


Biscuitii si untul le-am bagat in robot si am amestecat pana cand biscuitii s-au sfaramat bine si s-au amestecat cu unt,apoi am pus totul intr-o forma de tort,am aranjat in asa fel incat fundul tavii sa fie uniform acoperit si am dat forma la frigider.


Am batut bine frisca,laptele l-am incalzit pana la punctul de fierbere si apoi l-am luat de pe foc si am dizolvat in el foile de gelatina inmuiate in apa rece.Am turnat acest amestec peste branza ricotta,am adaugat esenta si 2 linguri zahar si am mixat bine totul pana cand zaharul s-a topit.Am amestecat apoi frisca batuta cu ricotta,am impartit compozitia in 2 parti egale,in una din ele am pus zmeura dintr-un pahar si am mixat din nou pana cand zmeura s-a maruntit si crema s-a colorat intr-un roz pal.


Am scos forma din frigider,peste blatul de biscuiti am pus crema roz cu zmeura,apoi un strat de zmeura proaspata,crema alba si am decorat cu zmeura deasupra,apoi am dat prajitura la frigider pentru 3 ore.


Rapid,simplu si bun


Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

dantes 1

02.09.2014, 07:03

Delicios

babi5 1

02.09.2014, 07:49

Bun tare

Xandrinne 1

03.09.2014, 01:10

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu zmeura