Pizza Marinara

de Sidy in Pizza, 21 Apr 2013 | 3065 vizualizari

 

Contrar credintei generale,pizza nu este originară din Italia.
Desi cultura mediteraneană are variante vechi, înrădăcinate în dieta lor, variante similare au fost descoperite si în Egipt, Babilon si Imperiul Persan.
Însă, adevărul este că pizza putea fi inventată de oricine care a descoperit secretul combinării făinei cu apă și încălzirea acestui aluat pe o piatră fierbinte.
Termenul de „pizza” a fost mentionat pentru prima oară într-un text latin datat din 997, descoperit într-un orăsel italian din sud. Conform acestuia, un lucrător de fermă trebuia să îi dea episcopului orasului "duodecim pizze" (douăzeci de pizze) cu ocazia Crăciunului si Pastelui.
În secolul XVIII, săracii din Napoli obisnuiau să pună sos de rosii peste pâinea lor plată.
Asa s-a născut pizza pe care o cunoastem astăzi.
Am ales sa fac o pizza mai usoara, asa ca am facut-o cu ton.

 

INGREDIENTE

  • - pentru aluat:
  • 400 g faina
  • 7 g drojdie uscata
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 4 linguri ulei
  • 220 ml apa calduta
  • - pentru topping :
  • 1-2 conserve ton
  • 300 g pulpa de rosii
  • 200 g ciuperci taiate
  • 150 g mozzarella
  • 3-4 catei usturoi
  • 1 lingurita oregano Kotany
  • 1 lingurita ingrediente Pizza Kotany
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza Marinara:

Aluatul pentru pizza il prepar in masina de paine, dar se poate face si cu mana.

In cuva de la Masina de paine introduc pe rand : apa calduta, sarea, uleiul, faina amestecata cu praful de copt si deasupra drojdia si zaharul.

Planific masina pe programul de framantat si dospit si o las sa-si faca programul.

Conservele cu ton le desfac si le pun la scurs intr-o strecuratoare.

Cand aluatul este gata dospit, il pun in tava mare de la aragaz in care am pus o foaie( hartie ) de copt.

Il intind sa ajunga la marginile tavii, dupa care pun pulpa de rosii, usturoiul presat si oregano, pe care le intind pe toata suprafata aluatului.

Presar apoi tonul faramitat si ciupercile taiate.Deasupra pun din ingredientele de Pizza de la Kotany ( bune, bunute tare!).

Bilutele de mozzarella le tai in doua si le pun peste ciuperci.

Dau tava la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade pentru 50-60 de minute, pina cand pizza capata o culoare aramie si se topeste mozzarella.

Dupa ce e coapta pizza o portionam si o servim cu ketchup de casa sau cu diferite sosuri, dupa preferinta.

Cu siguranta veti avea pofta !

 

TIPS-URI

1

Sa nu uitati berea sa fie la rece, mai ales daca ati adaugat un sos iute, picant....!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza Marinara" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu sardine si hering afumat