Pulpa de miel cu sos picant

de Bucataras in Oaie, 20 Apr 2011 | 2515 vizualizari

 

Reteta este culeasa din cartea "Arta completa a gatitului" a lui Sylvie Girard si cred ca este numai buna de preparat de Pasti, mai ales pentru cei carora le plac sosurile picante

 

INGREDIENTE

  • o pulpa de miel curatata de piele si grasime
  • mustar iute
  • boia
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 2 cuisoare
  • un cub mare de unt
  • 2 linguri de malai
  • un pahar mare de vin rosu
  • sare si piper
  • o legatura plante aromatice: patrunjel, cimbru, frunze de dafin, telina
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de miel cu sos picant:

Se pune pulpa de miel pe masa, se unge cu mustar, apoise presara cu sare si boia. Se ruleaza si se leaga cu citeva sfori, dar nu prea strins. Se unge din nou cu mustar si se presara cu sare si piper. Se pune la rece peste noapte.


Se prepara supa din osul de la pulpa si 1,5 l apa, se da in clocot, se inlaturaspuma, apoi se adauga morcovii taiati in patru, o ceapa (cu o cuisoara nfipta in ea) si legatura de plante aromatice. Se acopera cam jumatate din suprafata vasului si se fierbe la foc mic circa 2 ore. Supa se strecoara si se mai fierbe pina cind ramin 750 ml de lichid. Carnea se prajeste in untura.


Se incalzeste cuptorul la 180 C. Cind carnea dobindeste o culoare maronie se scoate din vas si se tine la clad. Se pune in vas cea de a doua ceapa, taiata felii. Se toarna supa deasupra si se pune pe foc pina cind incepe sa fiarba. Se pune carnea inapoi in vas si se tine la cuptor o ora si 45 de minute. Se strecoara lichidul si se ingroasa cu putina faina de malai inmuiata cu 1-2 linguri de apa. Se fierbe inabusit 2 minute, apoi se adauga vinul si se mai lasa 5 minute pe foc. Se condimenteaza dupa gust. Se pune putin sos pe un platou, se taie carnea felii si se aranjeaza pe platou.


Se serveste cu cartofi fierti, iar sosul se pune separat in sosiera.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de miel cu sos picant" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

DIANA B 1

06.09.2011, 14:16

Acum e timpul ei si langa un mustisor ... mmmmmmmmmmm

Kori 1

17.10.2011, 00:26

ce bunatate, pacat ca se gaseste miel doar de paste.desi...saracii miei, nu sunt destul de persecutati de Paste? dar e carnea mea preferata si asta mi-a facut o pofta de

AnyCostescu 1

07.02.2013, 12:29

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Coaste de berbecuţ în sos de vin alb