Rosii galbene uscate in ulei de nuca

de alice_ciobanu in Conserve, 26 Oct 2012 | 3305 vizualizari

 

Imi plac mult rosiile astea galbene. Mai ales astea cu forma de para, mici si super gustoase: Yellow Pearshaped. Anul asta productia de rosioare din astea a fost mult superioara celorlate soiuri de rosii, asa incat am avut sa pun extrem de multe in sucul de rosii, motiv pentru care nu a mai iesit atat de rosu cum il stiti, ci mai portocaliu, o sa vedeti curand :P si am pus si la uscat.

 

INGREDIENTE

  •  rosii  galbene tip para
  • sare de mare
  • busuioc uscat
  • ulei de nuca
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rosii galbene uscate in ulei de nuca:

Procedeul este simplu si identic cu cel de al uscarii in cuptor a rosiilor obisnuite. Doar ca acestea fiind foarte mici le veti taia in doua, hai trei felii de aceeasi marime. Le puneti pe o hartie de copt intr-o tava de aragaz, le presarati cu sare de mare si busuioc uscat... dati foc mic mic cat mai mic, usa cuptorului intredeschisa si ...cateva ore bune zac in caldura pana ce    Apoi le asezati frumusel in borcanase unele peste altele, turnati ulei si inchideti ermetic, pastrand la rece.

Eu le-am pus in ulei de nuca, pentru o savoare deosebita si pentru a le pune intr-un foietaj cu .... nu va dezvalui cu ce....  surprize, surprize! li se duce toata seva. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii galbene uscate in ulei de nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine umpluta cu oua fierte si rosii deshidratate in ulei