Tort cu mure

de Dana Cristea - pusikmea in Torturi, 28 Aug 2010 | 2368 vizualizari

 

de fapt s-a vrut a fi o tarta, nsa mi-a mai ramas crema de la tortul aniversar, asa ca am facut si pentru noi un tortulet

 

INGREDIENTE

pt blat:

  • 2 oua
  • 2 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 50 g unt
  • esenta de vanilie

pt crema:

  • 200 g mure
  • 2 linguri de smantana
  • 2 linguri de zahar pudra
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 plic gelatina

pt ornare:

  • frisca
  • mure
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mure:

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem galbenusurile, unul cate unul, untul topit la temperatura camerei, faina, mixam pana se omogenizeaza compozitia, punem compozitia rezultata intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pt cca 10 min.


Intre timp pregatim crema de mure:


Mixam murele , peste care adaugam smantana, omogenizam compozitia


Dupa cele 10 minute scoatem tava din cuptor, punem cateva linguri din compozitia de mure peste si dam din nou la cuptor pt inca 20 de minute.


Dupa ce s-a copt dam la rece.


Peste crema de mure adaugam gelatina pregatita conform instructiunilor de pe pachet, frisca batuta si omogenizam bine compozitia, dam la rece pentru 10-15 minute.


Punem crema astfel obtinuta peste blat, ornam cu frisca si mure.


.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Adinacarla 1

01.09.2010, 02:24

vin si eu la o feliuta...cam tarziu asa-i

Dana Cristea - pusikmea 1

02.09.2010, 16:20

ms fetelor, adina s-a dus demult

Julie 1

03.09.2010, 09:27

las' ca eu gust din alea care " or sa mai fie"

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

Inghetata cu pepene galben si  mascarpone

de katty 5

ieri la 21:40

Gem de caise cu portocale si migdale

de oanapl 5

ieri la 21:38

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata