Tort cu mure

de Dana Cristea - pusikmea in Torturi, 28 Aug 2010 | 2661 vizualizari

 

de fapt s-a vrut a fi o tarta, nsa mi-a mai ramas crema de la tortul aniversar, asa ca am facut si pentru noi un tortulet

 

INGREDIENTE

pt blat:

  • 2 oua
  • 2 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 50 g unt
  • esenta de vanilie

pt crema:

  • 200 g mure
  • 2 linguri de smantana
  • 2 linguri de zahar pudra
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 plic gelatina

pt ornare:

  • frisca
  • mure
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mure:

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem galbenusurile, unul cate unul, untul topit la temperatura camerei, faina, mixam pana se omogenizeaza compozitia, punem compozitia rezultata intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pt cca 10 min.


Intre timp pregatim crema de mure:


Mixam murele , peste care adaugam smantana, omogenizam compozitia


Dupa cele 10 minute scoatem tava din cuptor, punem cateva linguri din compozitia de mure peste si dam din nou la cuptor pt inca 20 de minute.


Dupa ce s-a copt dam la rece.


Peste crema de mure adaugam gelatina pregatita conform instructiunilor de pe pachet, frisca batuta si omogenizam bine compozitia, dam la rece pentru 10-15 minute.


Punem crema astfel obtinuta peste blat, ornam cu frisca si mure.


.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Adinacarla 1

01.09.2010, 02:24

vin si eu la o feliuta...cam tarziu asa-i

Dana Cristea - pusikmea 1

02.09.2010, 16:20

ms fetelor, adina s-a dus demult

Julie 1

03.09.2010, 09:27

las' ca eu gust din alea care " or sa mai fie"

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Amandina