Tort de biscuiti

de in Dulciuri, 3 Dec 2014 | 6216 vizualizari

 

Desertul copilariei!
Nu exceleaza la capitolul aspect/prezentare, dar gustul este minunat!

 

INGREDIENTE

  • 2 pachete biscuiti

Crema:

  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 175 g zahar (6 linguri)
  • 75 g unt
  • 350 ml lapte
  • 2 oua
  • 2 linguri rase de faina
  • esente (rom, vanilie)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de biscuiti:

Punem 200 ml lapte din total intr-un vas la foc mic impreuna cu esentele.

Mixam ouale cu zaharul si apoi adaugam faina si restul de lapte treptat. Mixam bine.

Turnam usor compozitia peste laptele infierbantat si lasam pe foc inca 5 minute amestecand incontinuu.

Dupa luam vasul de pe foc si adaugam untul taiat bucati si ciocolata amestecand pana se incoporeaza.

Se tapeteaza o forma cu folie de plastic si se incepe cu un strat de crema, unul de biscuiti, etc, pana cand se termina crema.

Se termina cu un strat de biscuiti. Se da la rece cateva ore bune.

 

TIPS-URI

1

Mergea mai bine o ciocolata neagra. eu am folosit una cu lapte.

2

Puteti folosi forma de chec. eu am folosit o caserola.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de biscuiti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Hotdog de casa

de Rocsi 9

ieri la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

ieri la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

ieri la 14:40

Reteta de hribi cu smantana cu usturoi, absolut delicioasa

pe 14.06 la 23:01

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Tort de biscuiti