T I M E A

6

Bucataras
Chef

Sibiu

Bucataras din 13.01.2012

RETETE580
PRIETENI334
Retete / Aperitive / Garnituri

Cartofi razuiti cu ceapa

In Aperitive / Garnituri la 18 Ian 2016

Cartofii in coaja ii spalam bine si ii punem la fiert intr-un vas cu apa cu putina sare. Dupa ce s-au fiert cartofii scurgem apa din vas  si ii lasam sa se raceasca putin, pentru a putea indeparta apoi coaja. Dam cartofii pe razatoarea mare. Punem o tigaie cu putin ulei pe...

Rulada de vitel cu nuci

In Aperitive / Garnituri la 30 Dec 2015

Nucile le tocam si le prajim intr-o tigaie teflonata. Ceapa si ardeiul le tocam cubulete mici si le calim intr-o lingura de ulei de masline. Amestecam intr-o farfurie adanca nucile prajite cu ceapa si ardeiul calit. Adaugam oul, pesmetul si condimentele si amestecam. Carnea o batem cu...

Aperitiv oua vopsite cu coji de ceapa

In Aperitive / Garnituri la 10 Apr 2015

Punem in doua vase cojile de ceapa (separat pentru fiecare tip de coji) si adaugam apa cat se acopere bine cojile, un pic mai sus de jumatatea vasului. Adaugam o lingura de sare si o lingura de otet in fiecare oala si punem vasele pe foc. Intre timp pregatim ouale. Le spalam in apa calda si le...

Omleta cu sunca crocanta si mozzarella

In Aperitive / Garnituri la 13 Feb 2015

Batem ouale intr-un bol si adaugam mozzarella taiata bucatele si un pic de sare si piper. Punem intr-o tigaie un pic de ulei si prajim feliile de sunca pe o parte. Apoi le intoarcem pe cealalta parte si turnam ouale batute peste sunca. Dupa 2-3 minute cu ajutorul unei palete, intoarcem...

Cartofi cu mozzarella la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 9 Noi 2014

Cartofii curatati, spalati si taiati cubulete, ii fierbem in apa cu putina sare.  Nu trebuie sa fie fierti foarte tare pentru a nu se zdrobi, cand intra furculita in ei sunt ok. Scurgem cartofii de apa si ii punem intr-o tava mica de ceramica sau orice alt vas rezistent la caldura....

Tarta cu ceapa

In Aperitive / Garnituri la 16 Feb 2014

Intr-o cana amestecam drojdia cu zaharul si o lingurita de faina, adaugam 100 ml apa calduta si lasam la dospit aprox 10 minute. Punem intr-un vas faina si amestecam cu sarea, iar in mijloc facem o gaura in care turnam drojdia dospita. Framantam cu mana si adaugam restul de apa calduta si spre...

Stelute sarate

In Aperitive / Garnituri la 22 Dec 2013

Punem drojdia intr-o cana si amestecam cu o jumatate de lingurita zahar si o lingurita de faina. Turnam treptat laptele caldut si lasam la dospit.  Frecam margarina cu untura, adaugam oul si sarea apoi drojdia dospita cu laptele si la final incorporam faina. Framantam pe o plansa pana nu...

Chiftele de pui la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 7 Iun 2013

Spalam bine carnea iar legumele le curatam si le spalam. Tocam carnea impreuna cu ceapa si morcovii. Cartoful il dam pe razatoarea mica si il stoarcem de apa. Amestecam toate cele de mai sus si adaugam sarea, pudra de usturoi, albusul de ou si patrunjelul tocat marunt. Eu cel mai bine...

Lipii cu sos iutel, chiftele si legume

In Aperitive / Garnituri la 24 Mar 2013

Ungem lipia cu o lingurita de sos iutel. Asezam doua foi de salata peste lipie, apoi punem felii de ceapa, ridichi si rosii. Saram si piperam si asezam chiftelele putin tesite cu mana.  Ungem chiftelele cu putin mustar si rulam lipia. Procedam la fel si cu cealalta lipie, le...

Foietaj cu carne

In Aperitive / Garnituri la 2 Mar 2013

Foietajul trebuie sa fie complet decongelat. Curatam si spalam legumele si le taiem bucati mai mici. Carnea o spalam si o taiem cubulete. Dam carnea impreuna cu slanina si legumele prin masina de tocat carne.  Adaugam condimentele si amestecam. Punem carnea intr-un wok sau tigaie...

Lipii cu faina integrala umplute cu legume

In Aperitive / Garnituri la 21 Feb 2013

Punem drojdia la dospit in aprox 100 ml apa calduta amestecata cu zaharul.  Intr-un bol amestecam cele doua tipuri de faina si sarea. Turnam drojdia dospita peste faina si amestecam usor adaugand treptat si restul de apa calduta. Framantam cu mana si spre final adaugam si uleiul de...

Briose cu masline si ardei

In Aperitive / Garnituri la 7 Feb 2013

Pregatim mai intai umplutura, adica taiem marunt maslinele si ardeiul rosu.  Intr-un bol amestecam faina cu sarea. Adaugam treptat framantand cu mana, untul topit, uleiul, albusul de ou batut si praful de copt stins cu otet. Incorporam maslinele, ardeiul si mararul uscat. Framantam...

Cosulete cu crema de branza

In Aperitive / Garnituri la 12 Ian 2013

Intidem foaia decongelata pe o masa de lucru tapetata cu faina. Cu o forma rotunda decupam cercuri de 4-5 cm diametru. Jumatate din cercuri le decupam in mijloc cu o forma mai mica. Ungem cercurile pline cu galbenus de ou si asezam peste ele cate un cerc decupat. Ungem marginea...

Spirale cu sunca si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 11 Ian 2013

Intindem foaia decongelata de foietaj pe masa de lucru tapetata cu faina. Ungem foaia cu galbenusul de ou apoi asezam feliile de cascaval si sunca. Rulam foaia si taiem cu un cutit cu lama ascutita, rulouri de 1.5- 2 cm grosime. Asezam in tava tapetata cu hartie de copt si dam la...

Salata de legume cu maioneza

In Aperitive / Garnituri la 23 Dec 2012

Curatam si spalam legumele si le punem la fiert in apa clocotita cu sare. Dupa ce s-au fiert si s-au racit le dam prin razatoare. Taiem marunt castravetii si gogosarii si amestecam cu legumele. Adaugam sare si piper dupa gust. Maioneza: zdrobim cu o furculita bucatica de cartof fiert si...

Saleuri din faina mixta cu chimen si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 25 Oct 2012

Intr-un bol amestecam bine cu  o lingura de lemn untura cu margarina si sarea. Adaugam oul, apoi treptat faina amestecata cu drojdia alternand cu laptele. Cand nu mai putem amesteca cu lingura de lemn, turnam compozitia pe masa de lucru tapetata cu faina si framantam cu mana pana obtinem un...

Aperitiv cascaval cu sunca

In Aperitive / Garnituri la 24 Oct 2012

Luam o felie de cascaval si o ungem cu crema de branza. Asezam o felie si jumatate de sunca pe care o ungem la randul ei cu crema de branza. Peste sunca asezam urmatoare felie de cascaval si tot asa pana la ultima felie. Deasupra trebuie sa fie tot cascaval. Apasam usor cu mana sa se...

Oua fierte cu sos de maioneza cu smantana

In Aperitive / Garnituri la 23 Oct 2012

Fierbem ouale aprox 8-10 minute ca sa fim siguri ca sunt fierte ca lumea. In acest timp pregatim maioneza.  Bucata de cartof fiarta si racita o zdrobim cu o furculita si o amestecam cu galbenusul de ou. Adaugam o lingurita de mustar si un pic de sare apoi amestecam si adaugam treptat...

Tarta aperitiv cu dovlecel si praz

In Aperitive / Garnituri la 11 Oct 2012

Dovlecelul spalat si curatat (sau cu coaja, cum doriti) il taiem cubulete iar prazul il taiem felii subtiri. Mixam ouale intregi cu sarea pana se deschid la culoare si devin spuma. Adaugam treptat laptele, uleiul si smantana mixad in continuare. Faina amestecata cu praful de copt,...

Placinta de cartofi si ceapa

In Aperitive / Garnituri la 31 Iul 2012

- se curata ceapa si cartofii si batem ouale intr-un bol - ceapa se taie felii si se pune usor la calit in unt / margarina - se ia un vas rotund termorezistent sau o tava rotunda de prajituri si se unge cu unt/ margarina - cartofii se taie felii – chipsuri –...

Omleta cu cascaval Delaco

In Aperitive / Garnituri la 28 Iul 2012

Batem ouale in care adaugam cascavalul taiat feliute si sarea si piperul. Slanina feliata o asezam in tigaie si o prajim usor pe ambele parti apoi asezam si feliile de salam si mai lasam 2 minute sa se prajeasca. Turnam ouale batute in tigaie si lasam sa se prajeasca apoi intoarcem omleta...

Cartofi prajiti cu carnati si salata de castraveti

In Aperitive / Garnituri la 28 Iun 2012

Sa va mai zic si cum se face? :) Curatam si spalam cartofii, ii taiem felii si ii prajim in ulei incins. Scoatem cartofii din ulei cu o paleta si punem peste ei sare si piper. Carnatii ii crestam in cruce si ii prajim in ulei pe ambele parti. Pentru salata: curatam si spalam...

Painici din faina integrala cu diverse umpluturi

In Aperitive / Garnituri la 11 Iun 2012

Pregatim aluatul in felul urmator: - punem drojdia in laptele caldut cu o lingurita de zahar si lasam la dospit 10-15 minute - amestecam bine cele doua tipuri de faina, adaugam sarea si cealalta lingurita de zahar si amestecam - turnam drojdia dospita si treptat apa calduta framantand cu...

Cartofi cu unt si rozmarin

In Aperitive / Garnituri la 25 Apr 2012

Spalam si taiem cartofii in patru sau in doua, in functie de marimea lor Asezam cartofii in tava, turnam peste ei untul topit si presaram rozmarin, sare si piper Dam la cuptorul incins la 180 grade timp de aprox 30-40 min si cam atat. Asteptam sa se faca cartofii. Merg de minune langa o...

Inimioare sarate ♥

In Aperitive / Garnituri la 12 Mar 2012

Punem drojdia la dospit in laptele caldut timp de 10 min. Intr-un bol amestecam margarina si untura, adaugam oul batut, sarea si drojdia dospita. Incorporam apoi treptat faina pana nu mai putem sa amestecam cu lingura apoi o turnam pe plansa de lucru si framantam adaugand faina pana nu se mai...

Omleta cu praz si dovlecel

In Aperitive / Garnituri la 25 Feb 2012

Taiem prazul si dovlacelul felii subtiri si punem la calit pt 2 minute. Batem ouale cu sare si piper si turnam in tigaie peste praz si dovlacel. Lasam 2 minute apoi intoarcem pe partea cealalta si mai lasam 2 minute. Si micul dejun e servit!   

Chiftelute la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 18 Ian 2012

Cartofii curatati si spalati ii dam prin razatoarea mica si ii stoarcem bine. Morcovii la fel ii dam prin razatoarea mica. Ceapa si usturoiul le tocam marunt. Punem toate peste carnea tocata, adaugam oul batut, pesmetul, sarea, piperul si patrunjelul tocat si le amestecam toate bine. Formam...

Afisate 1 - 27 din 27 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Capricorn

Pentru ca să nu rămâi de căruţă şi săptămâna asta, va trebui să ţii două pietre în gură de fiecare dată când te sună vreun obsedant. E bine să le fierbi în prealabil. Dacă n-ai prealabil, dă-le un pic prin muştar

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]