T I M E A

6

Bucataras
Chef

Sibiu

Bucataras din 13.01.2012

RETETE580
PRIETENI334
Retete / Mancaruri cu carne

Coaste de porc dulci picante

In Porc la 18 Noi 2013

Intr-un bol amestecam toate ingredientele pentru marinat, ceapa, usturoiul si cimbrul tocandu-le mai intai marunt. Punem coastele intr-o punga de friptura peste carne turnam amestecul de mai sus si inchidem punga la gura. Asezam punga intr-o tava si lasam la rece 3-4 ore sau chiar si peste...

Vita la cuptor cu cartofi

In Vita la 16 Noi 2013

Intr-un bol punem uleiul in care adaugam toate condimentele si verdeturile tocate marunt.  Carnea o crestam pe ambele parti si o tavalim prin marinata. In creste, pe ambele parti  punem felii de usturoi.  Acoperim cu folie alimentara si dam la frigider doua ore. Scoatem...

Gulyas de vita la Multicooker

In Vita la 13 Noi 2013

Punem in vasul aparatului uleiul, ceapa spalata si tocata marunt si carnea taiata cubulete. Selectam meniul Fry, timpul: 15 min si apasam butonul Start. Amestecam de vreo doua ori apoi adaugam ardeiul tocat, rosia decojita si tocata si morcovul spalat, curatat si taiat rondele si  lasam...

Tocanita de vitel in sos de rosii ca la mama acasa

In Vita la 5 Noi 2013

Preparare Tocanita de vitel in sos de rosii ca la mama acasa  Ceapa o curatam, o spalam si o tocam marunt si o punem la calit intr-un vas in care am incalzit putin uleiul.  Adaugam imediat si ardeiul tocat marunt. Lasam sa se caleasca putin si adaugam si rosia decojita si taiata...

Snitel de vitel cu cartofi taranesti

In Vita la 2 Aug 2013

Carnea o feliem si o batem cu batatorul de carne. Saram si piperam fiecare felie de carne. Asezam feliile de carne pe o farfurie pe care o acoperim cu folie alimentara si o punem la frigider minim 2 ore. (se poate si de seara pana dimineata) Intr-un bol batem ouale impreuna cu laptele si...

Ardei umplut cu carne de vitel si pui

In Vita la 17 Iul 2013

Tocam carnea cu masina de tocat carne sau cu robotul de bucatarie, fiecare cu ce are :). Eu si pt ceapa folosesc robotul. Amestecam intr-un bol carnea, ceapa tocata, orezul spalat bine si scurs de apa, sarea, piperul si patrunjelul tocat.  Ardeii ii spalam, taiem partea de sus si...

Pulpe de pui cu chili si busuioc la cuptor

In Pui la 14 Iul 2013

Pulpele le curatam de piele si le spalam bine. Intr-un bol amestecam uleiul de masline cu condimentele si busuiocul tocat marunt. Pulpele le punem in bolul cu condimente si le intoarcem pe toate partile. Lasam la rece timp de o ora. Asezam apoi pulpele intr-o tava si scurgem si uleiul...

Perisoare de pui in sos de rosii cu busuioc

In Pui la 18 Iun 2013

Tocam carnea impreuna cu ceapa. Morcovul il dam pe razatoarea mica. Amestecam totul adaugand oul, orezul spalat bine, sarea si verdeturile. Eu amestec de obicei cu mana pentru ca se omogenizeaza totul mult mai bine. Intr-o oala de 2-3 l punem apa la fiert cu putina sare. Cu mainile unse cu...

Rulada din piept de pui

In Pui la 4 Iun 2013

Curatam si spalam legumele. Ceapa o tocam marunt iar telina si morcovul le dam pe razatoarea mica. Verdeturile le tocam marunt. Amestecam toate cele de mai sus intr-un bol, adaugand putina sare si 2 lingurite de ulei de masline. Spalam puiul si il tamponam cu un prosop de hartie. Batem...

Piept de porc cu ierburi la cuptor servit cu orez

In Porc la 31 Mai 2013

Spalam bine carnea si o stergem cu un prosop de hartie. Intr-un bol amestecam uleiul de masline sarea si piperul si verdeturile tocate marunt. Carnea o crestam din loc in loc la o distanta de aprox 2 cm. Ungem carnea pe toate partile cu sosul de verdeturi. Lasam carnea la rece aprox 30 de...

Piept de pui cu legume - dietetic

In Pui la 19 Mai 2013

Puiul il spalam si il taiem bucatele. Curatam si spalam legumele. Ceapa o tocam marunt. Un morcov il dam pe razatoarea mare iar celalalt il feliem subtire. Cartofii ii taiem cubulete. Asezam wok-ul pe foc si lasam sa se infierbante. Punem bucatile de pui si le lasam cateva secunde pe...

Dovlecel cu piept de pui la gratar

In Pui la 6 Mai 2013

Carnea de pui o feliem mai subtire si o saram. Dovlecelul spalat, curatat si feliat de-a lungul il saram si piperam pe ambele parti. Punem feliile de piept de pui si dovlecel pe gratar si lasam cateva minute pe ambele parti. Asezam totul pe o farfurie, presaram peste carne verdeturi...

Snitel vienez cu cus-cus

In Porc la 14 Apr 2013

Carnea o feliem si o batem cu ciocanul de snitele. (pentru a nu stropi in jur punem peste felia de carne o bucata de folie alimentara). Saram si piperam fiecare bucata de carne batuta.  Pregatim trei farfurii: 1. faina, 2.ouale batute amestecate cu laptele, 3. pesmet Punem pe foc...

Tarta cu pui si legume

In Pui la 7 Apr 2013

Spalam bine ceapa si ardeii, ceapa o taiem rondele iar ardeii ii tocam marunt. Pieptul de pui dezosat si spalat il taiem cubulete mici. Punem legumele impreuna cu bucatile de pui intr-o tigaie cu uleiul de masline incins. Lasam la calit maxim 5 minute dupa care adaugam mazarea. Nu-i bai...

Pulpe de pui la cuptor

In Pui la 23 Mar 2013

Intr-un bol amestecam uleiul de masline cu toate condimentele.   Pulpele de pui spalate si curatate de eventualele pene care nu au ce cauta acolo, le trecem prin uleiul condimentat si le asezam intr-o tava.   Daca ramane ceva sos il turnam peste pulpe, apoi adaugam apa in tava si...

Papricas de porc cu galuste

In Porc la 15 Mar 2013

Spalam carnea si o taiem cubulete. Ceapa spalata si taiata marunt o calim in uleiul incins.  Adaugam carnea si lasam acoperit 5-8 minute sa se caleasca in sucul propriu. Punem doua cani de apa si lasam sa fiarba la foc potrivit (total 30-40 minute) Cam pe la mijlocul timpului de...

Mazare cu carnati, o mancare gustoasa si rapida

In Mancaruri cu carne la 20 Feb 2013

Cum se prepara Mazare cu carnati, o mancare gustoasa si rapida Curatam si spalam ceapa, o tocam marunt si o punem la calit intr-un vas (de aprox 2 l)  cu ulei incins. Adaugam carnatii taiati bucati de 2-3 cm lungime. Dupa ce s-au calit putin si carnaciorii, punem doua canite de apa si...

Pulpa de porc in sos de ceapa

In Porc la 16 Feb 2013

Spalam bine carnea, o feliem si o punem pe prosoape de hartie pt. a absorbi apa. Punem o tigaie/wok pe foc cu cateva linguri de ulei. Cand uleiul este incins asezam feliile de carne si lasam cate 2-3 minute pe ambele parti.  Adaugam ceapa tocata marunt, lasam cateva minute sa se...

Pui asiatic cu orez

In Pui la 6 Feb 2013

Pieptul de pui dezosat si spalat il taiem fasii. Intr-o farfurie amestecam sosul de soia, mierea, condimentele si usturoiul pisat. Punem bucatile de pui in sosul rezultat si amestecam bine. Acoperim cu folie alimentara si dam la frigider minim 3 ore sau chiar si pana a doua zi....

Cubulete de porc la Zepter

In Porc la 5 Feb 2013

Dupa ce am spalat si s-a uscat vasul il punem pe foc, acoperit, pana ajunge termomentrul la limita dintre verde si rosu. In momentul acesta vasul este incins si putem pune bucatile de carne taiate cubulete. Intoarcem carnea pe toate partile sa se rumeneasca. Adaugam ceapa si ardeiul...

Varza cu afumatura in vas roman

In Mancaruri cu carne la 25 Ian 2013

Taiem varza marunt si o lasam sa stea cu sare cel putin o ora (varza asta de iarna e foarte tare si e bine sa stea un pic in sare). Dam morcovul curatat si spalat prin razatoarea mica, iar ceapa o tocam marunt. Feliem costita. Punem uleiul pe fundul vasului si asezam 4-5 felii de costita...

Thuringer la gratar cu cartofi cu ceapa

In Mancaruri cu carne la 22 Ian 2013

Mai intai punem cartofii, curatati si taiati cubulete, la fiert in apa cu sare. Carnatii ii crestam si ii punem pe gratar si ii prajim pe ambele parti. Ceapa o curatam, o taiem felii si o prajim in putin ulei. Adaugam paprika, amestecam bine si luam de pe foc. Cartofii scursi de apa ii...

Chiftele marinate

In Mancaruri cu carne la 16 Ian 2013

Chiftele:  amestecam carnea tocata cu ceapa si usturoiul tocate marunt si morcovul dat prin razatoarea mica. Cartoful la fel il dam prin razatoarea mica si il scurgem de apa lasata. Adaugam apoi condimentele, oul si cele 2 linguri de pesmet si amestecam bine, de preferat cu mana. Formam...

Pulpa de porc si carnati cu legume la cuptor

In Porc la 13 Ian 2013

Portionam carnea si carnatii si ii asezam in tava unsa cu putin ulei de masline. Curatam si spalam bine legumele. Ceapa o taiem in 4-6, morcovii in bucati de 2-3 cm iar cartofii ii taiem in doua. Asezam legumele in tava pe langa carne si carnati. Usturoiul curatat si taiat in doua il...

Snitele de pui la cuptor

In Pui la 11 Dec 2012

Spalam si feliem pieptul de pui. Batem usor feliile de carne cu ciocanul de snitele apoi saram si piperam fiecare felie. Pregatim 3 farfurii: una cu ou batut amestecat cu laptele, una cu faina si una cu pesmet. Dam fiecare bucata de carne pe rand prin faina, ou si apoi pesmet. Asezam...

Gulas de porc la wok

In Porc la 8 Dec 2012

Calim in uleiul incins ceapa si ardeiul tocat. Carnea spalata o taiem cubulete si o punem in wok peste ceapa si ardei si calim cateva minute. Punem 2 cani de apa si lasam gulasul la fiert la foc mic. Adaugam o jumatate lingurita sare si la fel si piper. Daca mai e nevoie mai adaugam o...

Varza dulce calita cu gusa de porc

In Porc la 30 Noi 2012

Taiem ceapa si gogosarul marunt si le calim putin in ulei. Adaugam gusa taiata bucatele si o calim 2-3 minute. Punem apoi varza taiata, adaugam sarea si piperul si lasam sa fiarba in suc propriu. Amestecam mereu pt a nu se prinde de fundul vasului. Spre final, cand varza e fiarta, adaugam o...

Pulpe de pui marinate cu chili la cuptor

In Pui la 22 Noi 2012

Spalam carnea bine si indepartam pielita. Intr-un bol amestecam pasta de gogosari cu rosii, sosul chili, sarea, piperul si oregano tocat marunt. Amestecam bine toate ingredientele. Trecem apoi pe rand fiecare bucata de carne prin acest sos. La final punem toate pulpele inapoi in bol,...

Reteta de tochitura de porc cu mamaliga

In Porc la 15 Noi 2012

Preparare Reteta de tochitura de porc cu mamaliga Spalam bine carnea si o taiem cubulete. Punem bucatile de carne la prajit in ulei si lasam pe foc 10-15 minute sa fiarba in sucul propriu. Adaugam carnatii taiati rondele si lasam in continuare pe foc pana se prajesc. Adaugam sarea si...

Chiftele in aluat de bere

In Mancaruri cu carne la 8 Noi 2012

Pentru aluat: amestecam intr-un bol faina cu drojdia si sarea. Adaugam berea si uleiul treptat framantand cu mana pana obtinem un aluat elastic care nu se mai lipeste de maini. Separat amestecam ingredientele pentru chiftele si formam cu mana umeda 20 de chiftele rotunde.  Aluatul il...

Afisate 31 - 60 din 83 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Capricorn

Astăzi dai dovadă de creativitate. Desenezi, pictezi, sculptezi. Apoi cumperi o găleată de lavabilă şi vopseşti pereţii la loc. Repede, pînă nu vor crede cei din familie că ai luat-o pe arătură!

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu capsuni

de Rocsi 9

ieri la 18:37

Salată de ouă cu avocado și iaurt - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:36

Supă crema de roșii coapte - Rețeta gustoasă de post

ieri la 10:17

Mușuroi de cârtiță

pe 26.04 la 23:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]