Bunica

7

Bucataras
Top-Chef

Bucuresti

Bucataras din 18.12.2008

RETETE686
PRIETENI123
Retete

Ciorba de ied

In Ciorbe la 27 Apr 2019

Bucatile de carne parlite,spalate se pun la fiert intr-o oala de 5l. cu 3 l.de apa alaturi de carnea de ied. Le lasi la fiert 30 minute ,spumuinde-le cat mai des. Peste carne adaugi legumele curatate,spalate si tocate marunt. Dupa circa 30 minute adaugi orezul spalat. Lasi la fiert...

Salata de vinete cu ardei copt

In Salate la 17 Apr 2019

Pune vinetele la copt pe flacara. Intoarce vinetele pentru a se coace pe toate partile. Ardeii se cos pe tabla. Curata de coaja atat vinetele cat si ardei Dupa ce ai curatat ardeii de coaja le scoti cotorul si-i cureti de seminte. Spala ceapa si taie-i mustatile(radacina), apoi o...

Desert mere coapte

In Dulciuri la 17 Apr 2019

Pentru inceput pune zaharul intr-o cratita. Pune cratita pe foc pentru caramelizarea zaharului. Cand zaharul este caramelizat iei cratita de pe foc si tapetezi cratita cu zahar prin rotirea ei. Merele spalate, curatate de coaja si cu cotorul scos se pun in cratita cu zahar caramelizat....

Chiftelute din legume

In Mancaruri de post la 9 Apr 2019

Cartofii si morcovii spalati, curatati se pun la fiert. Soia se pune la hidratat in apa clocotita. Ciupercile spalate se pun la fiert in apa cu sare. Ceapa si usturoiul se curata si se toaca grosier. Mararul spalat se toaca marunt. Cand legumele, cartofii, morcovii si ciupercile...

Ciuperci pleurotus pane

In Mancaruri de legume la 5 Apr 2019

Ciupercile curatate, spalate se pun la fiert in apa cu sare timp de 5 minute. Le  scoatem pe un prosop curat si le pune cat mai intinse. Cat se racesc ciupercile preparam apa cu faina ,sarea si piperul. Intr-o tigaie neaderenta punem uleiul la incins. Tercem fiecare ciuperca prin...

Orez cu prune uscate

In Mancaruri de post la 3 Apr 2019

Prunele se spala bine in 2-3 ape, se oparesc cu apa clocotita si apoi se scurg. Ceapa se curata, se taie pestisori si se pune la calit. Cand ceapa a devenit sticloasa, adaugam morcovul si ardeiul tocate marunt, orezul si 3 cani de apa sau de stoc de legume, sare, piper dupa gust si...

Varzari prajite

In Mancaruri de post la 3 Apr 2019

Se amesteca faina cu sare,drojdie si cu apa calduta si se framanta bine. Se lasa sa se odiheasca aluatul jumatate de ora. Curatam,spalam ceapa si o tocam marunt. Varza se toaca marunt. Intr-o tigaie incapatoare punem uleiul la incins . Adaugam ceapa si calim pana devine sticloasa....

Varza calita cu soia

In Mancaruri de post la 31 Mar 2019

Pentru inceput hidratezi soia. Intr-un vas de 2 l. pui soia peste care torni 1l. de apa clocotita. Lasi soia la hidratat 30 minute. Varza o desfaci foi, ii scoti nervura groasa si o pui in apa rece. Iei foile de varza, le asezi una peste alta, le rulezi si le tai in fasii cat poti de...

Desert napolitane de post

In Dulciuri la 29 Mar 2019

Ia o cratita de 3 l. Pune zaharul la caramelizat. Cand zaharul este fluid, adauga nuca pisata. Adauga nuca si amesteca repede pentru omogenizare. Peste compozitie toarna 100 ml.apa calda si lasa pe foc 3-4 minute. La sfarsit pune margarina si amesteca, cu fermitate circa 5 minute....

Varza cu afumatura in straturi

In Porc la 7 Feb 2019

Varza am desfacut-o foi, foi, i-am taiat partea groasa si am lasat-o in apa calduta 10-15 minute. Am scos varza din apa, am aranjat foile una peste alta, le-am rulat si le-am scurs bine. Taie varza fideluta. Intr-o cratita am pus untura la incins. Fleica spalata ,uscata cu hartie...

Desert Prajitura cu ananas

In Prajituri la 7 Feb 2019

Deschizi cutia de compot, tai rondelele de ananas in cuburi si le pui la scurs intr-o strecuratoare. Blatul : Spargi ouale si separi albusul de galbenus. Albusurile se pun in vasul de mixer. Adauga sarea si mixeaza impreuna cu zaharul. Cand compozitia din vas are consistenta unei bezele...

Ciorba cu oase de porc afumate

In Ciorbe la 7 Feb 2019

Portioneaza oasele si lasa-le 20 min in apa calda. Pune 1,5 l apa intr-o oala si pune-o pe foc. Curata ceapa, ardeiul, morcovul, telina, radacina de pastarnac si patrunjel, spala-le, apoi toaca-le in cuburi mici si pune-le in oala de ciorba. Cand sunt pe jumatate fierte adauga oasele...

Ciorba cu os de porc si raci umpluti

In Ciorbe la 12 Ian 2019

"Racii" se spala, se pun intr-un vas cu apa rece si se pun pe foc pana dau 2-3 clocote. Se ia de pe foc si se lasa la racit. Intr-o oala de 4 l. se pun  2 l. apa si pui oala pe foc. Spala oasele si pune-le in oala la fiert. Spumuieste cand este necesar. Ceapa,...

Desert tort egiptean

In Torturi la 14 Dec 2018

Blatul Tapeteaza tava dreptunghiulara a aragazului cu hartie de copt. Mixeaza albusurile cu zaharul ,zaharul vanilat si sarea pana se obtine o bezea ferma. Scoate telurile. Adauga faina amestecand de jos in sus cu o paleta. Nuca se toarna peste albusuri si se amesteca usor pana se...

Sarmale cu peste

In Peste la 14 Dec 2018

Pentru inceput ne ocupam de varza. Desfacem varza foi, foi si-i scoatem cotorul. Portionam fiecare foaie, apoi le punem in apa rece. Evisceram macroul, il spalam bine, indepartam capul, coada si innotatoarele. Scoatem oasele macroului si-l tocam marunt. Scoatem carnea de pe spiarea...

Pizza cu blat de broccoli

In Retete Delikat la 17 Iul 2018

Spala broccoli si sterge-l cu un servetel absorbant de bucatarie. Desfa broccoli in buchetele mici. Marunteste fiecare buchetel. Eu l-am maruntit in robot,dar poate fi maruntit si la cutit. Da pe razatoarea mica parmezanul si branza. Intr-un castorn mai mare pune parmesanul, branza,...

Pulpe de pui cu condimente naturale, la gratar

In Retete Delikat la 14 Iul 2018

Spala pulpele de pui. Sterge-le pe servetele absorbante de bucatarie. Condimenteaza cu condimente naturale de la Delikat. Acopera si lasa-le la frigider pentru 30 minute. Intre timp curata varza de primele foi. Taie jumatate de varza si toac-o fideluta. Pune varza...

Paine cu rozmarin

In Piine la 4 Iul 2018

Amesteca sarea, drojdia cu apa si lasa circa 10 minute. Ia un vas larg pentru framantat. Pune faina in vas, fa o gropita in mijlocul fainii, amesteca cu drojdia, uleiul, zaharul si framanta pana nu se mai lipeste de maini. Acopera aluatul cu un prosop curat si lasa la dospit pentru o...

Paine cu rozmarin si cascaval

In Piine la 4 Iul 2018

Se cerne faina intr-un vas de framantat. La mijloc se face o gropita in care se pun: drojdia, sare, zahar, uleiul si apa. Se framanta cu mana pana nu se mai lipeste de mana. Strangi aluatul in mijlocul vasului si-l invelesti cu un prosop curat. Lasi la dospit timp de o ora. Dupa o...

Desert tort aniversar

In Torturi la 2 Iul 2018

BLATUL Separa galbenusul de albus. Mixeaza albusul cu un praf de sare pana sta pe teluri. Adauga pe rand zaharul mixand continuu, apoi galbenusurile. Scoate telurile si adauga vanilia, cacaua si faina, amestecand usor cu o paleta. Tapeteaza cu hartie de copt o forma dreptunghiulara...

Creveti cu paste colorate

In Fructe de mare la 2 Iul 2018

Intr-o tigaie se pune uleiul de masline, lasandu-se pe foc 2-3 minute. Pune crevetii decorticati si amesteca usor timp de 5 minute. Adauga sucul de portocale si lasa pe foc 2-3 minute. Se adauga vinul si se fierbe pana la evaporarea vinului. Se sareaza dupa gust. Concomitent cu...

Desert prajitura Jerbo

In Prajituri la 2 Iul 2018

Se amesteca bine faina cu untura. In compozitia obtinuta se pune zaharul, galbenusurile, drojdia dizolvata in laptele caldut. Framanta bine pentru incorporarea tuturor ingredientelor. Aluatul se imparte in patru parti. Umplutura Nucile se amesteca bine cu albusurile batute spuma...

Orez cu legume si salata de varza

In Retete Delikat la 2 Iul 2018

Ceapa se curata, spala si toaca marunt. Morcovul se curata, se spala si se da pe razatoarea mica. Ardeiului i se scoate cotorul, se spala si se toaca marunt. Se ia o tigaie, se pune o lingura de ulei si ceapa tocata marunt. Se pune pe foc, iar cand uleiul da semne ca s-a incins, se...

Sarmale in foi de varza murata

In Retete Delikat la 2 Iul 2018

Pregatim varza. Varza se desface in foi. Foile se taie in doua, scotand cotorul. Punem foile de varza in apa rece, pentru a se duce din acreala si ne ocupam de carne. Intr-un vas incapator se pune canea tocata, condimentele, ceapa tocata marunt, orezul spalat si se amesteca bine....

Ardei umpluti cu orez

In Retete Delikat la 2 Iul 2018

Spala ardeii si scoate-le cotorul. Curata ceapa, spal-o si toac-o marunt. Intr-un vas pune ceapa, 150 ml. apa si pune pe foc. Cand ceapa este sticloasa, adauga orezul si lasa la fiert. Daca apa scade, adauga cate putina apa din cand in cand. Ciupercile se scot din borcan si se...

Musaca reinterpretata

In Porc la 2 Iul 2018

Pentru inceput spala cartofii si pune-i la fiert. Cand intra furculita in cartofi, sunt fierti. Lasa cartofii sa se raceasca putin si curata-i de coaja. Cat fierb cartofii ne ocupam de carne. Intr-un castron amesteca ceapa tocata marunt, carnea, patrunjelul. Condimenteaza...

Aperitiv rulada tricolora by Panacris

In Aperitive / Garnituri la 2 Iul 2018

Cele trei aluaturi se prepara in acelasi timp pana la un moment dat. Separa galbenusurile de albusuri. Mixeaza albusurile cu un praf de sare, spuma tare. Galbenusurile se pun peste albusuri, mixand in continuare. Scoate telurile mixerului. Adauga faina, uleiul, smantana peste oua,...

Aperitiv rulouri foietaj

In Aperitive / Garnituri la 14 Aug 2017

Pregătește toate ingredientele: tăiate în cuburi mici. Cașcavalul îl dai pe răzătoare. Scurge zeama de la conserva de porumb. Aluatul patiserie îl desfaci, ți-l lași pe hârtia lui. Pune peste aluat 3 linguri suc de roșii și întinde-l în...

Vinete evantai

In Mancaruri de post la 14 Aug 2017

Spală și usucă vânăta. O tai în fâșii de 1 cm. pe lungime. Săreaz-o și las-o 10 minute. Dovlecelul spălat se taie fâșii, pe lungime. Roșia spălată o tai rondele Usturoiul curățat pisează-l. Ia un vas termorezistent și unge-l cu o lingură...

Desert inghetata de ciocolata

In Dulciuri la 3 Iul 2017

Pune 200 ml smântână intr-o cratiță și pune pe foc. Ciocolata rupe-o in bucăti mici. Adaugă ciocolata in smântâna adusă la punctul de fierbere. Ia vasul de pe foc și amestecă până la încorporare completă. Lasă compoziția la răcit....

Afisate 91 - 120 din 686 retete    

Postari recente

publicat la 20.03.2022

Ciorba de fasole verde cu soia

publicat la 17.03.2022

Ghiveci de legume cu soia

Horosmopul tau de astazi:

Taur

Sa nu vă întoarceţi din drum într-o zi când vă uitaţi fierul de călcat în priză şi vă ardeţi cea mai bună cămaşă. Mirosul de ars îi alertează pe vecini iar aceştia vă sună, în timp util, astfel că în afară de cămaşă şi masa de călcat, singurul lucru ars va fi parchetul!

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]